Ha elszökött a kutya be kell jelenteni valahova?
Mamáéknál volt egy NJ méretű keverék, meg volt kötve mert harapott. 3 napja éjjel elszabadult, megölt egy millió csirkét, kacsát, stb mamánál is a szomszédnál is és eltünt. Kell ezt jelenteni valahol?
Emberekre is veszélyes lehet oltva van de chip nincs benne (szerintem az ő falujukban egyik kutyában sem).
Ha haza jönne elaltatnák, tehát nem maradna meg semmiféleképpen.
Inkább altasd el. Én már vittem menhelyre kutyát, csak 2 hétre, de amilyen állapotban visszakaptam...
Annál még az elaltatás is jobb...
De pontosan úgy működik...
Korábban volt "megoldás", hogy agyonverték a kutyát, ha gond volt vele. Ma ez utóbbi bűncselekmény és a jogkövető hivatalos útja az ha szakember által fájdalommentesen és gyorsan altatják el. Lényegében álltában hal meg a kutya, hamarabb mint hogy összeesne.
Te nekem beszélsz?
Mert én Budapeste élek, de lényegtelen.
Szerintem nekem beszél. Azt is azért teszi, mert könnyebb itt hülyeségeket irkálni mint utána nézni a jogszabályoknak. Nem is kellene a jogba mélyen belenézni, elég lenne csak a KRESZ könyvet fellapozni. Ott is benne van hogy ha kutya ugrik az autó elé akkor tilos fékezni vagy kormányt elrántani, mert azzal emberéletet veszélyeztet. Hanem el "kell" ütni ha nem ugrik el magától. Ez a válaszoló vagy még gyerek, vagy nincs jogosítványa vagy megvette a jogosítványt esetleg szerencséje volt a vizsgákon...
Szóval itt Rád, kérdező a törvény akkor vonatkozik, ha az elkóborolt kutyád kárt okoz netán megsérül vagy meghal miatta ember. Ilyen esetben felelős vagy akár börtönt is kaphatsz. De problémás kutyát ártalmatlanítani - a hatályos jogszabályok betartásával - szabad. Tehát agyonverni nem szabad, szabálytalanul megkötni nem szabad, de menhelyre beadni vagy szintén szabályosan, szakemberrel elaltattatni szabad. De ha a kutyád valakit megsebesít netán megöl ép ezt fogják neked felróni, hogy miért nem intézkedtél ezek valamelyike szerint vagy egyéb szabályos módon. És senkit se hatna meg az hogy te el akartad altattatni mert láttad a problémát, de néhány nagyokos gyakori hozzászóló lebeszélt róla. Emberéletért elsődlegesen vagy felelős. Kutya kínzásáért szintén börtönbe kerülhetsz, problémás kutya szakszerű ártalmatlanítása viszont a kötelességed teljesítésének az egyik formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!