Ha elszökött a kutya be kell jelenteni valahova?
Mamáéknál volt egy NJ méretű keverék, meg volt kötve mert harapott. 3 napja éjjel elszabadult, megölt egy millió csirkét, kacsát, stb mamánál is a szomszédnál is és eltünt. Kell ezt jelenteni valahol?
Emberekre is veszélyes lehet oltva van de chip nincs benne (szerintem az ő falujukban egyik kutyában sem).
Ha haza jönne elaltatnák, tehát nem maradna meg semmiféleképpen.
Persze, hogy harap meg támad, gondolom ki volt kötve, ha meg "rosszat tett", el is lett verve. Nektek mindannyiótoknak kijárna egy nagy harapás a sejhajotokba tőle.
Lehet, hogy jobb is, ha elaltatják, ha elkapják, rá már nem sok jó vár. :(
Jelentsd minél több helyre, remélem annál több büntetést szabnak ki rátok:
-Kötelező chip hiánya
-Veszélyeztetés (mert szabadon lófrál egy harapós kutya- és írod is, hogy emberre veszélyes lehet)
-állatkínzás (mert nem lehet kötve tartani kutyát).
És ez tényleg jó kérdés, hogy hogy oltották, ha nincs chipje???
Ez volt a legjobb döntése a kutyának, hogy elszökött! Boldog életet kívánok neki, nektek meg egy jó nagy bírságot!
Mivel valami csoda folytán nincs chipje,nincs mit, nincs hova bejelenteni.
Max a gyepmesteri telepnek lehet jelezni, ha véletlenül ők befognák.
Titeket kéne jól megverni, meg kikötni. De legközelebb maximum plüsskutyát tartsatok, az való nektek, semmiféle érző lény.
Ám megérdemelnétek, hogy elégtételként jól megharapjon, és remélem, jó nay büntetést kaptok a nyakatokba az önkormányzattól.
Hát itt senkinek nincs chip a kutyába és még senkit nem büntettek meg vagyis mamám nem hallott róla és ő a falu szeme-fülle.
Évente 1x jön egy állatorvos ( tavasszal aaszem) és akkor 1-2 napig itt van és lehet vinni a kutyát oltatni. Kifizeted a 6-7 ezret, kap egy pecsétet oszt' csókolom. De szerintem itt a kutyák 70%-a oltva sincs nemhogy chippelve.
Az 5-600 fős faluban szerintem 400 ember 50-55 év feletti.
Ahogy a nagyimék is. Ez Pestiként nekem is fura, hogy itt így tartják a kutyákat de itt tényleg megállt az élet 50 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!