Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem bírok vele ha másik...

Nem bírok vele ha másik kutyáról van szó! . Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Januárban fogadtam örökbe egy pitbull, Labrador keverék kutyust nagyon hálás és imádjuk egymást az első perctől fogva :)

De a kan kutyákkal egyálltalán nincs jóban!..amit meg lát egyett morog megfeszűl ..egyszer volt hogy egy kan Berni pásztor kutyát akart .."megdugni" persze a kutya gazdája ment bele hogy nézzük meg mi van akkor ha nagyobb kan kutya van a közelben..hát őt nem érdekelte ..ment és adtta volna neki az áldást :) hála Istennek a pásztor kutyus nyugott és türelmes volt le sem szarta magyarán mondva de ez akkor is frusztráló hogy nem tudom el engedni ..de még szájkosárban sem a kutyafutattók az álmaim netovábbja..de egyszerűen nem tudom elérni..félek hogy esetleg valakit megtámad..még annyit hogy az emberekkel közvetlen nem izgatja ha pl.oda jön valaki egy simiért hagyja magát..nyílván itt is van kivétel..de nem ide tartozik az etnika..gyerekekkel petig egy tündér :)

Valaki esetleg valami ötlet? Kutya sulit ne írjatok!

2017. máj. 18. 13:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9 vagyok. Lepontozhatnak a "csak szeretettel kell nevelni" idióták, de attól még tény marad, hogy a pit bullt area tenyésztették, hogy más kutyákkal verekedjen, mint ahogy a border area, hogy tereljen, a vizslát arra, hogy vadásszon. Neki ez van az ösztöneiben. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet neveléssel kordában tartani, mint ahogy a jól nevelt border sem szalad el minden egyes állat után, amit meglát, csak éppen ehhez kell némi szakértelem, ami a kérdezőnek nincs.
2017. máj. 18. 15:48
 12/22 anonim ***** válasza:

Igaza van az utolsó válaszolónak. Az ilyen típusú kutyákban hatalmas az agresszió szint és a dominancia! Ha a gazda ezt nem tudja kezelni, akkor ez lesz a vége, agresszív lesz más kutyákkal. Ahogy ugyan így agresszív lehet rossz nevelés miatt egy beagle vagy egy golden is, épp csak a bull típusúaknak terrier agyuk van, önállóak és tömény izmok. Van némi különbség.

Kérdező, ha nincs tapasztalatod és kellő tudásod, kár volt ilyen kutyát bevállalnod. Keress egy jó kutyaiskolát, ahol a szocializációra és a nevelésre is kellő figyelmet fordítanak! Addig pedig csak szájkosárban sétáltasd.

2017. máj. 18. 17:41
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom sokan miért zárják ki a kutyasulit amikor csődöt mondanak nevelés szempontjából aztán az egyetlen dolgot ami segít kizárják.

Főzni akarok,van itthon hús,répa,só,de semmi más nincs itthon,írjatok már receptet mit főzzek? boltba nem megyek le semmiért. Na a kérdésed is kb ilyen.

Erősebb fajtájú kutyáknál ritka amikor a gazdi otthon megtudja oldani a problémát,ha megtudtad volna nem írtad volna ki a kérdést. Segítségért fordultál ide.De táv kiképzéssel nem jutsz semmire.

Sajnos akármennyire nem szeretnél kutyasuliba kell menned,vagy házhoz járós kiképzőt fogadni.

Ha drágának találod akkor gyűjts egy kicsit.

Ha pedig sehogy nem akarsz suliba menni akkor élj a tudattal,hogy van egy agresszív kutyát akit pórázon és szájkosárban sétáltathatsz élete végéig.

Látni kéne bármilyen tanácshoz a kutya testbeszédét,te hogy reagálsz a másik kutya hogy reagál. Ezt egy szakember rögtön tudná.

2017. máj. 18. 19:23
 14/22 A kérdező kommentje:
Na hát köszönöm szépen a tartalmas és a tartalmatlan információkat! Majd merítek a sok tanácsból!
2017. máj. 19. 12:54
 15/22 anonim ***** válasza:
Sértődés helyett inkább legyél felelős gazda és neveld meg a kutyádat!
2017. máj. 19. 14:31
 16/22 pptomi ***** válasza:

Feltettél egy kérdést, mert gondod van a kutyáddal, az iskolát pedig kapásból elutasítod. Pedig nem bírsz vele, van egy agresszív kutyád, akit meg kellene nevelni. Te magad nem tudod, a válaszokra megsértődsz, akkor mit vársz?

Ötletet vársz? Nekem az az ötletem támadt, hogy megfogadhatnád némelyik választ a kérdésedre. Akkor nem kellene később itt kérdezősködni, amikor nem bírsz a kutyáddal.

Ez itt nem a tini kapcsolatok rovat, ahol több a troll, mint a normális válaszoló, hanem akik itt válaszolnak, azoknak van némi tapasztalata.

2017. máj. 19. 23:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Miért lenne sértődés? :D szimplán megköszöntem a nekem "tartalmas" és "tartalmatlan" kommenteket!
2017. máj. 21. 10:53
 18/22 anonim ***** válasza:
hááát ez hosszú folyamat.Ehhez Ceasar Millan kellene:)
2017. máj. 25. 17:01
 19/22 A kérdező kommentje:

Aki árammal idomítja a kutyákat? :)

Igazad van lehet.........

2017. máj. 26. 10:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, Cesar Millan egyrészt nem árammal idomítja a kutyákat, másrészt addig nem kéne így nyilatkoznod addig, amíg a saját kutyádat sem tudod irányítani. Neveld meg és utána nyilatkozhatsz. Elárulom, jutalomfalattal nem fog menni.
2017. máj. 26. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!