Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A gyerek nagyon utálja a...

A gyerek nagyon utálja a kutyát, megérzi ezt a kutya? Bánthatja érte?

Figyelt kérdés

Most költöztünk össze a párommal és a lányával, 11 éves akaratos, kiskamasz.

Soha nem szerette a kutyákat, inkább macskás, az enyémet különösen utálja.

A kutya is többször rámorgott már, pedig előtte soha senkire. Viszpnylag sokszor van vele egyedül, félek nehogy baj történjen.

Bántani fizikálisan nem bántja, de folyton ordít neki, esetleg lenyomja a kanaperól, nem szépen beszél vele.

Szerintetek? Most nézegetünk kertes házakat és akkor kint lesz a kutya, az remélem sok mindent megold majd.

2017. máj. 18. 11:59
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
26%

Egy 11 éves kislány tűrje el, hang nélkül hogy egy nagytestű kutya ráfekszik??

Ez komoly?

Kérlek soha ne vállaljatok gyereket!!!

Miért kéne a gyereknek alárendelnie magát egy kutyának?

Na ne vicceljünk már!!

Ha elvárjuk a gyerektől, hogy ne bántsa, piszkálja a kutyát akkor ugyan ezt tegye meg a kutya is. Nincs esetleg egy szoba, ahova bezárhatja amig nem vagy otthon?

2017. máj. 18. 15:46
 32/50 anonim ***** válasza:
90%
És mi olyan kva nehéz leküldeni a kutyát a kanapéról? 😃 ha nincs probléma, akkor gyártunk?
2017. máj. 18. 15:50
 33/50 anonim ***** válasza:
33%
Írta a kérdező, hogy letolja magáról és mindenki nekitámadt, hogy szegény kutyát bántja a "hisztis majom".
2017. máj. 18. 15:52
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
A gazdájának NEKED KÉRDEZŐ, kellett volna megtanítani, nem mehet a kutya az ágyra. Nem kell felengedni, DE NEM ORDIBÁLVA KELL LEDOBNI ONNAN!
2017. máj. 18. 16:05
 35/50 anonim ***** válasza:
65%

56%-os, kérlek te meg ne vállalj állatot!

Tőlem annyi kölyköt ereszgetsz ki magadból amennyit akarsz, de állatokat ne vállalj!

2017. máj. 18. 16:07
 36/50 A kérdező kommentje:

Tudja Ő. Most is közeledett az ágy felé csak rá kellett néznem és iránytváltoztatott.

Tehát tudja, hogy rosszat csinál, de akkor miért csinálja?

2017. máj. 18. 16:12
 37/50 anonim ***** válasza:
77%
Abban egyetértek, hogy a kislánnyal meg kell értetni, hogy a kutya csak meg akarja szerettetni magát, a kutya nem szándékosan idegesíti őt, és tanuljon meg alkalmazkodni, tanuljon meg állatokkal bánni. De ráerőltetni, hogy szeresse, tisztelje az állatot, nem hiszem, hogy lehetne. Azt viszont nem értem, miért estek neki egy 11 éves gyereknek és a kérdezőnek és miért gondoljátok, hogy ti látatlanban jobban nevelnétek egy gyereket, mint ők. (Kutya és gyereknevelés azért nem egészen ugyanaz.) Én azt javasolnám, hogy beszéld meg a kislánnyal, hogy ez most egy kompromisszumot igénylő helyzet és nem tart örökké. Legyen vele toleráns, ne bántsa, és ha kertes házba költöztök, nem kell majd kerülgetnie. Meg kell vele értetni, hogy a kutya nem piszkálni akarja, és ne húzza fel magát rajta, mert attól csak rosszabb lesz. Ennél többet nem tehetsz. Vagy, ha a válaszadók többségére hallgatsz, majd a kislányt zárod ki a kertbe, a kutya meg marad bent. :D Nekem is van kutyám, imádom, a mindenem, de azért tényleg túlzás már, ami itt megy néha.
2017. máj. 18. 16:21
 38/50 anonim ***** válasza:
96%

Tényleg nem kellene így viselkednie a kislánynak a kutyával, az pedig a te felelősséged, hogy elmagyarázd neki.

Mikor 6 éves voltam, akkor került hozzánk a kutyusunk, akit azóta is imádok. Elég eleven gyerek voltam, és úgy mutattam kina szeretetemet a kutya felé, hogy nyúztam, akinek egyszer elege lett ebből és odakapott. Nem harapott meg nagyon, tényleg csak figyelmeztető jelleggel, viszont annyira megilyedtem, hogy sírva szaladtam be apukámhoz, aki azt mondta, hogy igen is megérdemeltem, mert hiába mondták el nekem többször, hogy hogyan viselkedjek a kutyával, nem hallgattam rájuk. A kutyus azóta is megvan, bár már elég öreg, de ezek után sosem fordult elő, hogy nyúztam volna, és sosem volt többé agresszív.

Egy 11 éves lánynak szerintem már meg kellene értenie, hogy hogy kell a kutyával bánni, anélkül, hogy a kutya tanítaná meg erre. Ha a kutya odakap (márpedig ha így folytatja a lány, előbb-utóbb biztosan az lesz), akkor azt csak saját magának köszönheti, de feltételezem nálatok akkor is a kutya hibája lenne.

Megértem, hogy a lány nem szereti a kutyát, de akkor sem ordítozni kell az állattal, meg a kanapéról lelökdösni, hanem megnevelni! Az a kutya (ahogy a leírásodból látom) nem akar semmi rosszat, csak barátkozni szeretne, a lány pedig nagyon csúnyán bánik vele. Ha ezt nem tudod normálisan elmagyarázni a gyereknek, akkor tényleg add oda valakinek a kutyát.

2017. máj. 18. 16:23
 39/50 A kérdező kommentje:
Tényleg nem adom. Ne legyen már minden felete és fehér ne legyetek már ennyire elfogultak a kutyák iránt 😕
2017. máj. 18. 16:30
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy járható út van ebben a helyzetben. A kutyának azt kell megtanítani,hogy hallgasson a kislányra. Sajnos,bármennyire nem szereti a kutyát,ehhez az ő közreműködése is kell. Egész egyszerűen tanítsd meg a gyereknek, hogy hogyan működik a kutyád,mit kell tennie ahhoz,hogy hallgasson rá.

Azt mondod,hogy rád hallgat a kutya,mert ha te ráparancsolsz,akkor nem ugrik fel,nem megy utána. Ebből arra merek következtetni,hogy a kutya legalább alap szinten képezve van. Ami remek. Egyszerűen mond meg a lánykának,hogy ha ezt mondod,így reagál,ha azt,akkor úgy. Ha tényleg okos lány,ahogy mondod,meg fogja érteni,hogy egy minimális foglalkozás után,amit a kutyával tölt,mennyivel könnyebb lesz. Fel akar ugrani,le tudja tiltani. Ha utána mászkál,akkor küldje a helyére. Helyedre,fekszik,maradsz. Majd jutalom. Ilyen egyszerű. A lényeg, hogy ne üvöltözzön vagy lökdösse,hanem egyszerűen,szavakkal is tudja irányítani,ahogy Te. Ha mégsem tanított a kutya,akkor ezt a néhány egyszerű alapot tanítsátok meg neki,és rögtön nem lesz benne a privát szférátokban. Ha meg odamegy,könnyen elkülditek

2017. máj. 18. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!