A gyerek nagyon utálja a kutyát, megérzi ezt a kutya? Bánthatja érte?
Most költöztünk össze a párommal és a lányával, 11 éves akaratos, kiskamasz.
Soha nem szerette a kutyákat, inkább macskás, az enyémet különösen utálja.
A kutya is többször rámorgott már, pedig előtte soha senkire. Viszpnylag sokszor van vele egyedül, félek nehogy baj történjen.
Bántani fizikálisan nem bántja, de folyton ordít neki, esetleg lenyomja a kanaperól, nem szépen beszél vele.
Szerintetek? Most nézegetünk kertes házakat és akkor kint lesz a kutya, az remélem sok mindent megold majd.
Mondjátok neki,hogy megfogja harapni,meg a kutyák megérzik a rosszat.
És tényleg ha nem vagy ott,ki tudja mit csinál a kutyával,az meg oda kap majd és akkor lesz sírás rívás,meg hiszti.
Mindig is utáltam az akaratos gyerekeket. De az a baj a mai szülőkkel,hogy mindent a gyerekekre hagynak.Szerintük cukorból vannak.
Legjobb barátnőmnek van egy öccse 15 éves és borzasztó, fel utazik Pestre hétköznap este 8 kor és éjfél körül ballag haza,másnap persze iskola, telefont senkinek nem veszi fel,mert annyira nagyra van magával.Szülők persze semmit nem tudnak.
Igazából mióta én elbeszélgettem vele,érdekes mód rám hallgat vmilyen szinten. Azóta felveszi a telefont ha bárki hívja. Nyilván én mint a nővérének egy bnője nem mondhatom meg mit csináljon,mit ne. Nem vagyok a szülője.De egy elbeszélgetés legalább egy picit segített.Te azért közelebbi viszonyban vagy a kislánnyal.
Az,hogy minden a lány kénye kedve szerint történik nem túl jó, ha 300 ezres telefonért hisztizik azt is megkapja majd? Ha majd 18. szülinapjára luxus autót akar azt is megkapja?
Ne egy 11 éves gyerek irányítson már.
Ott a kutyád fogadja el.
Én sem szeretem a macskákat,kerülöm őket,de ha vendégségben vagyok és a cica oda jön azért megsimogatom. Pedig én is ellökhetném,meg szólhatnék a gazdinak,hogy zárd már ki a kertbe a macskát,mert utálom őket.De nem teszem! Oké,hogy felnőtt vagyok. De gyerekként még jobban utáltam a macskákat,még sem tettem semmit ellenük.Ha oda jöttek.
Elfogadom,hogy ott van és kész.
Gyerek is fogadja el a kutyádat,nem kötelező szeretnie.
Egy kutyát,macskát egy pókkal nem lehet össze hasonlítani,szerintem.
Én is mindig jól tanultam,segítettem itthon. Elértem a céljaimat és nem azért,mert akaratos vagyok,hanem mert céltudatos,segítőkész,kompromisszumos.
Ha ki rakjátok a kutyát a kertbe akkor megint csak a gyerek akarata fog érvényesülni.
Kicsit elvan szállva az a lányka.
Ideje lenne letörni a szarvacskáját. Amíg veletek él fogadja el azt ami ott van. Majd ha felnő és lesz keresete,eltud költözni azt csinál amit akar.
A kutya nem piszkál senkit! Ne ruházd már fel emberi tulajdonságokkal!
Mégis mit akarsz pontosan? Hogy a kutya kerülje el a lakásban a gyereket? Egy légtérben vannak basszus! Tudod, hogy tudpd ezt elérni? Ha a kutya fél tőle. Adj a kezébe egy husángot és verje rendszeresen a kutyát! Majd akkor talán bujkálni fog a kisasszony elől.
Talán nem egyszerűbb lenne megmondani a kis rinyagépnek, hogy ne kényeskedjen már, nem lesz semmi baja a kutyától?! Komolyan kérdezem. De valszeg tényleg félsz, hogy elhagy az új farok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!