Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya piszkálja a gyereket...

A kutya piszkálja a gyereket a gyerek a kutyát, mit tegyünk? SOS

Figyelt kérdés

4 éves német juhász az ikrek 2 évesek. Első perctől úgy nevrltük a kutyát, hogy ő a gyerek alatt áll a rangsorban, a gyereket meg úgy, hogy a kutyát nem bántják, nem csinálnak vele olyat amit nem akar, stb.

Ha nem én vagyok kint a gyerekkel hanem pl anyum vigyáz rájuk akkor "piszkálja"( oda megy, bökdösi az orrával, a ha fut motorozik a gyerek elé fut,, többször elesett már emiatt)a kutya, a gyerek meg nem gyakori ideig tűr aztán rákiabál, rácsap. Félek, hogy egy idő után a kutya megkapja ha ütögeti. Valami tipp?

Ha én vagy a párom vagyunk ott akkor nem csinálja csak ha anyum, anyósom, sógornőm vigyáz rájuk. Ja és csak az egyik gyerekkel csinálja.

Mit tehetünk?

Már épül a kenel,hogy ha más vigyáz rájuk be tudják zárni, de ez sem megoldás csak tüneti kezelés.

2017. ápr. 23. 14:27
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat az előírásokért csak épp keltek a kicsik és siettem
2017. ápr. 23. 14:29
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

"oda megy, bökdösi az orrával, a ha fut motorozik a gyerek elé fut"

Játszik.

Mennyit mozog az a kutya? Mennyit viszitek sétálni, mennyit van tanítva, nevelve, foglalkozva vele?

2017. ápr. 23. 14:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem játszik. Meg csak akkor játszik ha más vigyáz rájuk? Többször elküldi a gyerek, arrébb nyomja, de csak megy oda, a másik gyerkőc szereti, ő játszik is vele, de hozzá nem megy. :/

A párom minden reggel fut vele 8-10 km.

2017. ápr. 23. 14:36
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

Anyukádat, anyósodat és a sógornődet meg kell tanítani, hogy hogy kell a kutyát leállítani.

Mikor elkezdtem hosszabb távokat futni a kutyákkal(~10 km), kb két hét volt amíg a 6 kg-os jack russellem a nap többi részébe aludt. Aztán kialakult a kondija és utána ugyanúgy hozta a labdát, h foglalkozzak vele.

Kell a kutyának a lemozgatás, de van amikor ez kevés. Próbáljatok meg szigorúbb szabályokat hozni(lehetőleg semmilyen akciót ne kezdeményezzen a gyerekekkel) és ezeket tartassátok is be.

2017. ápr. 23. 15:57
 5/10 anonim ***** válasza:
20%
A futás nem elég, egy ilyen domináns erős akaratú munkakutyánál. Nincs szocializálva, nem viszitek kutyák közé, emberek közé ahol megtanulja, megtanítják, a fair playt. Abszolút neveletlen a kutya. Csodálom, hogy mertek így gyereket a közelébe engedni! Így gyakorlatilag a gyerekkel kísérleteztek vele! Szóval a megoldás, kutyaiskola, kutyák között, rengeteg nevelés, foglalkozás, tanítás. De mivel gondolom erre nincs időtök, oda kell adni egy megfelelő embernek, aki értékeli a kutyát és tud vele foglalkozni. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy úgy neveltétek a kutyát, hogy legyen a rangsorban alul, amikor kinti kutya. Vagyis abszolút nincs vele foglalkozva. No more comment...
2017. ápr. 23. 16:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Jártunk vele kutyaoviba majd kutyaiskolába. Behívható, szépen sétál (póráz nélkül sem megy el), heti 3x megyünk kutyafuttatóba is. Nem értem honnan vetted, hogy nem foglalkozunk vele. A kutya kinti-benti (az emeletre nem mehet csajk) . Jön velünk kirándulni, nyaralni mindenhova.
2017. ápr. 23. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Ne hagyd egyedül a gyerekeidet és a kutyádat SOHA olyan ember felügyelete mellett, akire a kutya nem hallgat! - A gyerekeket sem fogja a kutya soha elfogadni, mint felette állót, mert még túl kicsik. Általában a kutyák csak a kb. 10 évnél idősebb gyerekek parancsait fogadják el (megbízhatóan, mindig)

Legyetek NAGYON óvatosak! A kutya nem játék!

2017. ápr. 23. 17:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Mivel még nincs kenel ezért nem tudjuk hova bezárni ha más vigyáz rá. Dolgoznom meg muszáj :/

Lehet addig anyuékhoz kerül a kutya amíg nem lesz meg a kenel.

2017. ápr. 23. 17:39
 9/10 Catz ***** válasza:

Szia, én is a kennelt ajánlom. Mi is nemrégen költöztünk, van egy másfél éves lányunk, már csak egy kutyánk (vizsgás, szocializált...), de veszünk majd egy malit is. Szerintem a kutyáknak is szükségük van egy helyre, ahol nyugodtan pihenhetnek, én sem szívesen hagynám olyan felnőttel, akire nem hallgat a kutya és piszkálna a gyereket.

Mi úgy oldottuk meg, hogy a kutya, csak higgadt állapotban mehet a gyerekhez, semmi ugrálás vagy mancsolás. A gyerkőc már odáig jutott, hogy lefekteti a kutyát, elmegy eldugja a labdát, visszamegy a kutyához és elküldi a labdáért. A kutya visszahozza és vagy leteszi elé vagy a gyerek két kézzel elkéri/kiveszi a szájából.

De viszont sosem hagyom őket egyedül, mivel a gyerkőcnek vannak olyan elvetemült ötletei, hogy a kutya hátára is rá lehet ülni...

Aztán én nyomok egy engedelmest a kutyával kerten belül, labdázunk, aztán lenyugszik egy kicsit, így a gyerkőc is tud nyugodtan játszani, ő pedig pihen a napon vagy a házában :-)

2017. ápr. 24. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:

4 és 2 éves lányaim vannak, mellettük egy 5éves labrador, egy örökbefogadott kb 3éves whippet és egy 13éves cica van. Kinti benti kutyusok, jól tudják, hogy a lányok szobájába tilos bemenni, leülhetnek a szobák elé, de be nem mehetnek. Ahogy a lányok is tudják, hogy ha a kutyák a kosarukban vannak, vagy kint az udvaron bemennek az ólba akkor tilos piszkálni őket, mert nyugalmat szeretnének. Nálunk a kutyákat kevésbé kellett nevelni, mint a lányokat.

De először amikor hazahoztuk a babát, beengedtük a kutyát és amikor jól viselkedett kapott jutalomfalatot, amikor túl izgatott lett vagy olyan jeleket mutatott amit én nem akartam a baba mellett egyből ki lett küldve a szobából, majd pár perc múlva vissza lett engedve.

2017. ápr. 25. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!