Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?
Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?
Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.
Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.
Nos kérdezö, nahybátyám is kapptt egy kutyát anno és hát nem ajándékozta el, meg jajdejo, kiskutya
A labit egyszer nem vitte senki sétálni, simogatva max kölyökként volt, játék semmi, kapja a legolcsobb tápot (jo la. kaja), de állo nap kb ötven négyzetméteren "rohangál", és abszolut hülye szegény, merr nincs lemozgatva, foglalkozva vele. Oltva van aztán ennyi. Szabadtartás...
Szoval ha nem akarsz vele minöségben foglalkozni, add el!
Dehogy kell minden nap 2x sétáltatni egy kertben tartott kutyát!!!!
Az állatorvos is 3x mondta egy héten, főleg amíg a "fogékony" korszakában van, hogy szocializálódjon. Találkozzon emberekkel, kutyákkal.
Ez ma a két véglet, vagy ki van nyalva a kutya popoja vagy ki van dobva láncon, elég szomorú.
Rendben, megveszed neki a cuccokat, de egy kutya nem csak annyiból áll, hogy oké van vize, kajája, háza meg pár játéka.
Egy kutyával foglalkozni kell, MINDEN EGYES NAP.
Játszani, foglalkozni vele (és nem, nem csak 10 percet, főleg ilyen kicsi kutyával), sétáltatni, lefárasztani, testileg és szellemileg is, ha szükséges, kutyaiskolába vinni.
Képről ítélve valószínűleg nagytestű kutya lesz belőle. Hogy fogod lefárasztani? Magától csak úgy nem fog labdázni, meg rohangálni a kertben.
Most vagy 18 éves. gondold meg. 30 évesen, házasságban, gyerekekkel együtt is ugyan úgy fogsz vele foglalkozni?
Ha úgy érzed, hogy nem, akkor kérlek, add másnak, akár egy ismerősödnek. Kutyának is jobb, mert boldogabb élete lesz, és neked is, mert nem egy teher a válladon...
#10-es voltam
Nekem is volt érettségi, vizsgák, dolgozatok, külön felvételi vizsga, felkészítők... A kutyám kertben volt, mégis napi szinten futottam vele vagy kerékpároztam vagy tréningeztem. Aktív és fiatal kutya volt akkoriban és igényelte ezt, nem volt apelláta, mert akkor ugrált a fejemen.
Amikor fatert műtötték, az érettségi és egyéb dolgok mellett őt és a kutyát is el kellett látnom és akkoriban 2 hónapig este 20-21kor ültem le a tételeket tanulni, reggel pedig keltem 5kor.
Nem sopánkodtam, nem vertem a seggem a földhöz és nem mondtam azt, hogy " nem akartam ezt a kutyát ", illetve " nincs rá időm " vagy " majd meglátjuk ". Én ezt a kutyát akartam, elhoztam és felelősséget vállaltam érte, főleg mert őt tényleg szelidíteni kellett, úgy, mint a mesében.
Amikor megkaptad, mondhattad volna akkor és rögtön, hogy nem köszönöm, mert nem tudom vállalni. A döntés megvolt, ha meg már úgy esett, hogy te ezt VÁLLALTAD, akkor igen meg kell venni a 3 ezer forintos tálat, ami nem reped szét, nem rozsdásodik és nem rágja szét, féreghajtanod kell évente többször, ivarérettség elérése után pedig ivartalanítanod, sokat játszani és mozogni vele, minőségi tápot venni, ha megbetegszik, akkor mellette lenni és vinni orvoshoz.
Felelősséggel tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!