Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?
Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?
Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.
Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.
Akkor koncentrálj a vizsgákra.Ha még a szüleiddel élsz akkor ők is tudnak addig róla gondoskodni.De ne felejtsd el ,ha jól bánsz egy kutyával akkor azt ő vissza is adja .Mégpedig :
-sosem árul el
-megbízhatsz benne és ő lesz a leghűségesebb társad.
15-vagyok:
Azt azért jó, ha tudod, hogy ez nem plüss, amit a vizsgaidőszakban az ágyad végébe (bocs, a kazánházba) dobsz, és majd előveszed 6 hét múlva. A kicsi ugye most lehet 8-9 hetes, sokkal nehezebb dolgod lesz a bizalma megalapozásával, a kapcsolatotok kialakításával és a későbbi nevelésével (beleértve a szobatisztaságot!), ha a következő hat hetet "kihagyod" - az a szegény pára nem tudja, hogy te vizsgázol! Viszont most került teljesen új közegbe, nem tudja, hova tűnt a családja, mindaz, amit eddig megszokott, ki ez a csomó idegen és mit is várnak el tőle! Tudom, mivel jár mindez, nekem is jön a vizsgaidőszak:) De én várom, mert legalább itthon lehetek vele napközben, ami akkor is jobb, ha tanulnom kell, mintha kb. egész nap az egyetemen ülnék, és csak este látna. Én most úgy veszem fel a vizsgákat, hogy számítok rá, hogy a kutya hátráltatni fog a tanulásban, és mindenre több időt hagyok, mint egyébként tenném. Neked is ezt tanácsolom!!!
Egy kiskutya felneveléséhez 3 dolog kell:
- Pénz
- Szabadidő
- Rengeteg türelem
Ha a háromból akár csak egy is hiányzik, akkor megette a penész az egészet. Ilyen esetben mindenképpen jobb lemondani róla.
Oltások, egyéb állatorvosi költségek és a minőségi eledel nem olcsó. Ha ezekre nem költesz, majd a kialakult problémák miatt megy rá a gatyád is az esetleges kezelésekre.
Ha nincs szabadidőd, akkor nem fogsz tudni vele eleget foglalkozni. Nem lesz szófogadó, nem fog tudni semmit, nem lesz lefárasztva. Emiatt majd túl sokat fog ugatni, ásni, és a gazdi dolgait szétrágni. Ergo, lesz egy boldogtalan kutya, és egy boldogtalan gazdi.
Ha nincs türelmed hozzá, a következményei ugyanazok lesznek, mint a szabadidő hiányának.
Emiatt majd meg akarsz szabadulni tőle kb. mikor eléri a "kamaszkort" (igen, kutyáknál is van). Ekkor kezdi majd csak igazán a határokat feszegetni. Nevelés hiányában nem lesz nehéz dolga, hogy az őrületbe kergessen. Nem fogsz tudni mit kezdeni vele, ezért úgy döntesz leadod egy menhelyen. Mivel a kutya fekete, és már nem is kölyök eleve hátránnyal indul majd. Köztudott, hogy a fekete kutyákra gyakran rá sem néznek. Nagy esélye lesz rá, hogy a rácsok mögött éli majd le az életét, szerető család nélkül.
Fontold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!