Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?
Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?
Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.
Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.
Még talat se akarsz neki venni :D egy kutyus nem kevesbe van, oltasok,chip,etel,vitaminok. Ha valami baja van +allatorvosi koltseg.
Az en kutyusom belelepett valamibe, kihivtam a dokit, es 16 ezerert jott ki. A duplajat is kifizettem volna,mert feltettem,mivel szeretem. MIVEL akartam ot,vagytam ra.
Bizom benne,hogy ha megtartod,akkor idovel rajossz milyen jo is egy kutya,egy tars...annyi szeretet van benne.
Felesleges több ezer forintért tálat, venni neki, mikor egy műanyag ételhordó is ugyan az, csak max nem olyan szép. A fekhely szintén több ezer forint és itthon is elkészíthető fél óra alatt.
Továbbra is az a kérdésem mi kell még neki, oltásokat találtam neten egy rakattal, az mind kötelező?
Pórázt, nyakörvet kaptam hozzá, illetve chipet és 2 oltást.
Állatorvosi költségek: Gondolom az első parvót és az első kombináltat kapta meg. Kell még min. 3: még egy parvó és még egy kombinált (csak akkor hatásos az első oltás, ha megvan a második is) + a veszettség elleni (a veszettség ellenit és a kombináltat évente ismételni kell, a veszettség elleni kötelező) - hogy mennyibe kerül, az nagyon állatorvos függő: ha több állatorvos is van a közelben, hasonlítsd össze az árakat! (De kb. min. 3500-4000 egy oltás, van, hogy több.) Ezen kívül kell még neki kéthetente féreghajtó (2 alkalommal biztos), az nálunk kb. 1500. Kell még kullancs-bolha-szúnyog elleni védelem, ezek is terjesztenek olyan betegségeket, amik ellen nincs is védőoltás, és könnyen bele is pusztulhat a kutya. Ha még nincs chipje, az is belekerül talán 3500 forintba.
Felszerelés:
- egy min. középkategóriás táp (legalább amíg fejlődik a szervezete, kapjon meg minden szükséges tápanyagot)
- nyakörv, póráz
- valami játék (2-3 db jól megválasztott játék elég: nekünk a plüss, a műcsont és a labda a 3 kedvenc - a plüss nagyon "rágásálló", szerintem nem olyan, ami akad otthon, mert azt kb. 2 perc alatt széttépné)
A többit nagyjából összeszedheted otthon. Ha csináltok házat, gondosan tervezzétek meg, hőszigetelt legyen, nézzetek utána, hogy a felnőttkori méreteihez képest ne legyen se túl nagy se túl kicsi és oldalt legyen az ajtónyílása!
Pont emiatt nem ajándékozunk se kutyát, se semmilyen más élőlényt! Te tényleg egy önző alak vagy. Ha nem örültél/örülsz neki, akkor nem is értem, miért nem keresel neki egy szerető, gondoskodó családot, akik tényleg szeretnék, és nem csak azért foglalkoznának vele, mert muszáj.
Ha a legalapvetőbb dolgokat nem szeretnéd neki megadni, mint az etető- itató tál, akkor szerinted mégis milyen élete lesz nálad? Egy kutyára költeni kell, oltások sorozata, féreghajtás fél évente, chipeltetni, ivartalaníttatni, és a legfontosabb, hogy FOGLALKOZNI kell vele. Nem csak bedobni a kazánházba, "oszt jóvan". Milyen ember vagy te? Ja? Majd kap kutyaházat? Azt is gondolom milyen lesz. Rosszabbik esetben láncra is vered.
Az ilyen kérdéseket bár ne látnám, mert a szívem szakad meg. Szégyeld el magad!
15 vagyok: az oltásokon semmiképp se spórolj!!!
És tényleg nagyon gondold meg, hogy akarsz-e 15 évre felelősséget vállalni érte! (Nálunk 2 hete van újra egy kölyök, mi IMÁDJUK, de már most érzékeljük a rengeteg lemondást, áldozatot és kompromisszumot, amivel egy kutya jár - csak mi ugye már évek óta készültünk rá:)
Ha vállalod, akkor sok örömöt hozzá, ha nem, akkor viszont még most valld be magadnak és annak a lelketlen, rövidlátó alaknak, aki ajándékozta, és keress neki szerető otthont!
Köszönöm akik a kérdésre válaszoltak.
Azért kérdeztem hány oltás kell mert azt mindenképpen megkapja.
De olyan dolgokat ami itthon is van vagy könnyedén elkészíthető nem veszek magamnak sem, mert felesleges.
3 napja van itt még szokom aztán majd meglátjuk. Most vizsgaidőszakban kevesebb az időm, de nyáron majd meglátjuk, hogy hogy jövünk ki.
A kutya nem attól lesz boldog, hogy többezer Ft-os tálban kapja a kaját, hanem a vele töltött időtől.
Ha vizsgaidőszak van, próbálj meg a kertben tanulni, vidd el sétálni, neked is jót fog tenni 1/2 óra kikapcsolódás. Kölyökkutya úgysem bír többet (de előbb meg kell kapnia az összes oltását).
Vegyél neki tápot, jutalomfalatot. Pár játékot. Mi bokhapiacon szoktunk beszerezni 1-2 plüssöt. 200 Ft-ért sokkal tovább bírta, mint 2500-ért a kutyabolti plüss. Használt teniszlabda is jó szolgálatot tesz. Egy párna azért kell a kazánházba is.
Ha tudod milyen fajta, vagy makkora lesz, annak megfelelően készíts neki házat. Télen szalmával kell bélelni, nem rongyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!