Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaptam egy kiskutyát, nem...

Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?

Figyelt kérdés

Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?

Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.

Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.

2017. ápr. 27. 15:45
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
94%

Még talat se akarsz neki venni :D egy kutyus nem kevesbe van, oltasok,chip,etel,vitaminok. Ha valami baja van +allatorvosi koltseg.

Az en kutyusom belelepett valamibe, kihivtam a dokit, es 16 ezerert jott ki. A duplajat is kifizettem volna,mert feltettem,mivel szeretem. MIVEL akartam ot,vagytam ra.

Bizom benne,hogy ha megtartod,akkor idovel rajossz milyen jo is egy kutya,egy tars...annyi szeretet van benne.

2017. ápr. 27. 16:03
 12/50 anonim ***** válasza:
81%
De aljas vagy....
2017. ápr. 27. 16:07
 13/50 A kérdező kommentje:

Felesleges több ezer forintért tálat, venni neki, mikor egy műanyag ételhordó is ugyan az, csak max nem olyan szép. A fekhely szintén több ezer forint és itthon is elkészíthető fél óra alatt.

Továbbra is az a kérdésem mi kell még neki, oltásokat találtam neten egy rakattal, az mind kötelező?

Pórázt, nyakörvet kaptam hozzá, illetve chipet és 2 oltást.

2017. ápr. 27. 16:08
 14/50 anonim ***** válasza:
98%

Állatorvosi költségek: Gondolom az első parvót és az első kombináltat kapta meg. Kell még min. 3: még egy parvó és még egy kombinált (csak akkor hatásos az első oltás, ha megvan a második is) + a veszettség elleni (a veszettség ellenit és a kombináltat évente ismételni kell, a veszettség elleni kötelező) - hogy mennyibe kerül, az nagyon állatorvos függő: ha több állatorvos is van a közelben, hasonlítsd össze az árakat! (De kb. min. 3500-4000 egy oltás, van, hogy több.) Ezen kívül kell még neki kéthetente féreghajtó (2 alkalommal biztos), az nálunk kb. 1500. Kell még kullancs-bolha-szúnyog elleni védelem, ezek is terjesztenek olyan betegségeket, amik ellen nincs is védőoltás, és könnyen bele is pusztulhat a kutya. Ha még nincs chipje, az is belekerül talán 3500 forintba.

Felszerelés:

- egy min. középkategóriás táp (legalább amíg fejlődik a szervezete, kapjon meg minden szükséges tápanyagot)

- nyakörv, póráz

- valami játék (2-3 db jól megválasztott játék elég: nekünk a plüss, a műcsont és a labda a 3 kedvenc - a plüss nagyon "rágásálló", szerintem nem olyan, ami akad otthon, mert azt kb. 2 perc alatt széttépné)

A többit nagyjából összeszedheted otthon. Ha csináltok házat, gondosan tervezzétek meg, hőszigetelt legyen, nézzetek utána, hogy a felnőttkori méreteihez képest ne legyen se túl nagy se túl kicsi és oldalt legyen az ajtónyílása!

2017. ápr. 27. 16:09
 15/50 anonim ***** válasza:
85%
Nem vehetjük ezt úgy, hogy ez csak egy kamu provokáló kérdés? Szerintem 99%, hogy erről van szó. Ennyire gonosz senki sem lehet :(
2017. ápr. 27. 16:10
 16/50 anonim ***** válasza:
91%

Pont emiatt nem ajándékozunk se kutyát, se semmilyen más élőlényt! Te tényleg egy önző alak vagy. Ha nem örültél/örülsz neki, akkor nem is értem, miért nem keresel neki egy szerető, gondoskodó családot, akik tényleg szeretnék, és nem csak azért foglalkoznának vele, mert muszáj.

Ha a legalapvetőbb dolgokat nem szeretnéd neki megadni, mint az etető- itató tál, akkor szerinted mégis milyen élete lesz nálad? Egy kutyára költeni kell, oltások sorozata, féreghajtás fél évente, chipeltetni, ivartalaníttatni, és a legfontosabb, hogy FOGLALKOZNI kell vele. Nem csak bedobni a kazánházba, "oszt jóvan". Milyen ember vagy te? Ja? Majd kap kutyaházat? Azt is gondolom milyen lesz. Rosszabbik esetben láncra is vered.

Az ilyen kérdéseket bár ne látnám, mert a szívem szakad meg. Szégyeld el magad!

2017. ápr. 27. 16:10
 17/50 anonim ***** válasza:
84%
bazzmeg...
2017. ápr. 27. 16:11
 18/50 anonim ***** válasza:
98%

15 vagyok: az oltásokon semmiképp se spórolj!!!

És tényleg nagyon gondold meg, hogy akarsz-e 15 évre felelősséget vállalni érte! (Nálunk 2 hete van újra egy kölyök, mi IMÁDJUK, de már most érzékeljük a rengeteg lemondást, áldozatot és kompromisszumot, amivel egy kutya jár - csak mi ugye már évek óta készültünk rá:)

Ha vállalod, akkor sok örömöt hozzá, ha nem, akkor viszont még most valld be magadnak és annak a lelketlen, rövidlátó alaknak, aki ajándékozta, és keress neki szerető otthont!

2017. ápr. 27. 16:14
 19/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm akik a kérdésre válaszoltak.

Azért kérdeztem hány oltás kell mert azt mindenképpen megkapja.

De olyan dolgokat ami itthon is van vagy könnyedén elkészíthető nem veszek magamnak sem, mert felesleges.

3 napja van itt még szokom aztán majd meglátjuk. Most vizsgaidőszakban kevesebb az időm, de nyáron majd meglátjuk, hogy hogy jövünk ki.

2017. ápr. 27. 16:21
 20/50 anonim ***** válasza:
96%

A kutya nem attól lesz boldog, hogy többezer Ft-os tálban kapja a kaját, hanem a vele töltött időtől.

Ha vizsgaidőszak van, próbálj meg a kertben tanulni, vidd el sétálni, neked is jót fog tenni 1/2 óra kikapcsolódás. Kölyökkutya úgysem bír többet (de előbb meg kell kapnia az összes oltását).

Vegyél neki tápot, jutalomfalatot. Pár játékot. Mi bokhapiacon szoktunk beszerezni 1-2 plüssöt. 200 Ft-ért sokkal tovább bírta, mint 2500-ért a kutyabolti plüss. Használt teniszlabda is jó szolgálatot tesz. Egy párna azért kell a kazánházba is.

Ha tudod milyen fajta, vagy makkora lesz, annak megfelelően készíts neki házat. Télen szalmával kell bélelni, nem rongyokkal.

2017. ápr. 27. 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!