04. 01-én kaptam egy kiskutyát, és a hölgy akitől kaptam azt mondta, hogy szobatiszta, ez így is volt, este kikéreckedett, örültem is neki. De napközben néha rájön, és bepisil. Mitől van ez ha este kikéreckedik?
8 hetesen egy kiskutya még nem lehet szobatiszta. Maximum, ha mindig kiviszed játék után, evés után stb. Fizikai képtelenség, hogy ilyen pici kutya szobatiszta legyen. Az lehet, hogy jelez este, hogy ki akar menni és olyankor dolga is van, de ebből nem következik, hogy azért jelez mert dolga van. Vagy hogy nap közben is eszébe jut jelezni. Lehet, hogy akinél született, minden este kivitte őket pl. a kertbe, és a kutyus ezt szokta meg és várja. DE ha össze is társította, hogy esti pisilésnél kikéredzkedjék, erről máskor megfeledkezhet. Pl. játék hevében is, ahogy írtad.
Még pici, normális, ha történnek balesetek.
8 hetes kiskutya nem szobatiszta. Olyan, mint egy pelenkás csecsemő.
Nem kell megvárni, hogy kikéretőzzön, hanem ha otthon vagy, vidd ki kb. 2 óránként, evések, alvások után mindig. Így lesz leggyorsabban szobatiszta, de ez is hónapokba telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!