Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?
Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?
Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.
Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.

Okos ember lehetett az ajándékozó... Mikor fogják már fel az emberek, hogy állatot nem ajándékozunk?!
Oltások: kötelező csak a veszettség elleni, 16 hetesen, majd fél év múlva, majd évente egy ismétlő.
A többi javasolt, a kutyád élete múlhat rajtuk. Kell még 2 kombinált, aztán évente egy ismétlő kombinált.
Féreghajtás negyedévente.
Bolha-kullancs elleni védekezés folyamatosan. Ezek a szerek drágák sajnos, de szükségesek.
Tálat, fekhelyet valóban nem kötelező venni, ha van otthon erre a célra felhasználható.
Ha kinti kutya lesz, akkor hőszigetelt kutyaházat csináljatok neki, télire rongy helyett szalmát kell beletenni, elejére hófüggönyt.
Ami kell mindenképp:
- minőségi táp (vagy BARF etetés): az etetésen az egészsége múlik a kutyának.
- egy sima textil póráz és nyakörv.
- félretett pénz váratlan állatorvosi költségekre.
Ez az alap.
A többi, ami kell neki, nem kerül pénzbe: sok játék, nevelés, napi nagy séták, ha meglesznek az oltásai.

Nem hiszem el,hogy ilyen létezik..Ami még jobban megdöbbent, hogy egyetemista vagy? Komolyan? Azt hittem egy gyerek írkál ide.
Amúgy pont az ilyenek miatt nem szabad állatot ajándékba venni.
Képzelem milyen jó élete lesz így.
Ez a kutya 15-20 év múlva is veled lehet akár. Belegondoltál?Addig napi szinten több órát foglalkoznál vele és gondoznád, etetnéd, ellátnád?
Nem mondom, hogy ajándékozd el, de ha ilyen stílusban képes voltál megnyilvánulni egy aranyos kölyökkutyával, akkor mi lesz ha felnő? És te is még jobban ráunsz, nyűg lesz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!