Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaptam egy kiskutyát, nem...

Kaptam egy kiskutyát, nem igazán örtem neki, de ha már ittvan akkor mit vegyek neki?

Figyelt kérdés

Nem igazán vágytam kutyára,de kaptam egyet a szülinapomra. Kiskutya most került el az anyjától, már van 2 oltása, hány kell még? Ezek mennyibe kerülnek? Ezek kötelezőek? Vagy melyik ami kötelező?

Tálat, fekhelyet ami nem muszáj, olyanokat nem akarok neki venni. Most a kazánházban alszik, majd csinálunk neki kutyaházat.

Bármi érdekel, bármilyen segítséget elfogadok.

2017. ápr. 27. 15:45
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
46%
# 28 Kérdező, most leférgezted anyukádat?
2017. ápr. 27. 18:06
 32/50 anonim ***** válasza:
75%

Okos ember lehetett az ajándékozó... Mikor fogják már fel az emberek, hogy állatot nem ajándékozunk?!

Oltások: kötelező csak a veszettség elleni, 16 hetesen, majd fél év múlva, majd évente egy ismétlő.

A többi javasolt, a kutyád élete múlhat rajtuk. Kell még 2 kombinált, aztán évente egy ismétlő kombinált.

Féreghajtás negyedévente.

Bolha-kullancs elleni védekezés folyamatosan. Ezek a szerek drágák sajnos, de szükségesek.

Tálat, fekhelyet valóban nem kötelező venni, ha van otthon erre a célra felhasználható.

Ha kinti kutya lesz, akkor hőszigetelt kutyaházat csináljatok neki, télire rongy helyett szalmát kell beletenni, elejére hófüggönyt.

Ami kell mindenképp:

- minőségi táp (vagy BARF etetés): az etetésen az egészsége múlik a kutyának.

- egy sima textil póráz és nyakörv.

- félretett pénz váratlan állatorvosi költségekre.

Ez az alap.

A többi, ami kell neki, nem kerül pénzbe: sok játék, nevelés, napi nagy séták, ha meglesznek az oltásai.

2017. ápr. 27. 18:14
 33/50 anonim ***** válasza:
81%
Sehol nincs vizsgaidőszak ilyenkor, úgyhogy kamu kérdés. Majd május végén kezdődik.
2017. ápr. 27. 18:52
 34/50 anonim ***** válasza:
93%
Én is gyanakodtam, hogy kamu kérdés, a macskás szekcióban is tombolnak megint napok óta a vemhes macskás, beteg macskás mit tegyek kamuzók, tudják mivel lehet felbőszíteni az állatszerető embereket. Mondjuk nem tudom, milyen nyomorult lehet az életben az, aki ilyennel szórakozik...
2017. ápr. 27. 18:57
 35/50 anonim ***** válasza:

Nem hiszem el,hogy ilyen létezik..Ami még jobban megdöbbent, hogy egyetemista vagy? Komolyan? Azt hittem egy gyerek írkál ide.

Amúgy pont az ilyenek miatt nem szabad állatot ajándékba venni.

Képzelem milyen jó élete lesz így.

Ez a kutya 15-20 év múlva is veled lehet akár. Belegondoltál?Addig napi szinten több órát foglalkoznál vele és gondoznád, etetnéd, ellátnád?

Nem mondom, hogy ajándékozd el, de ha ilyen stílusban képes voltál megnyilvánulni egy aranyos kölyökkutyával, akkor mi lesz ha felnő? És te is még jobban ráunsz, nyűg lesz?

2017. ápr. 27. 19:09
 36/50 ~GekkóNiki~ válasza:
Az állatorvosnál érdeklődhetsz mindenről, így a kérdés felesleges, pusztán provokáció. Annyit kellett volna, hogy lebattyogsz az állatorvoshoz a kutyával, fél órát szépen csendben ülsz meghallgatva mit mond, majd eldöntitek (mert ez nem olyan amit majd te eldöntesz, egy élőlényről van azó), hogy képes vagy-e a kutya megfelelő tartására
2017. ápr. 27. 19:14
 37/50 A kérdező kommentje:
Most érettségizek 8-án kezdődik a vizsgám. Mellette okj-n tanulok ott is most jönnek az év végi vizsgák, tesztek, utolsó nagydogák. Egyedül élek amúgy, segítségem sajnos nincs.
2017. ápr. 27. 19:43
 38/50 anonim ***** válasza:
hát akkor pont csak egy kutya hiányzik oda. (kamu)
2017. ápr. 27. 19:54
 39/50 A kérdező kommentje:
Igen. Átmentem a szomszédba és lefényképeztem a kutyáját, hogy kiírjak egy kamu kérdést.
2017. ápr. 27. 19:55
 40/50 anonim ***** válasza:
kismillió képet lehet találni mindenfelé, csak bemásolod és kész. szóval nem győztél meg
2017. ápr. 27. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!