Szerintetek kihez fordulhatnék segítségért?
Saroktelken lakunk, így a járda elég hosszan megy a kerítés mellett. Van egy 10 hónapos németjuhászom, aki alapban nagyon jóindulatú kutya, de az iskolából hazafelé tartó "gyerekek" hergelik. Ez abban nyilvánul meg, hogy köpködik, húzzák a botot a kerítésen és még a kerítést is rugdossák. (ezt az ablakból kitűnően végig tudom nézni). A kutya természetesen örjöng.
Mivel nem csak gyerekekről van szó, hanem 25-30 körüli férfiakról is, így nem beszélhetek az anyukájukkal, hogy szóljon a fiára, meg azt sem tudom hol lakik aki ezt csinálja, mert nem követem az utcán...
Gondoltam, hogy írok a kerületi rendőrségnek, mert a kerítésünk konkrétan szét van rugdosva (befelé homorú) de nyilván egy rendőr nem ezzel foglalkozik...
Teljesen tanácstalan vagyok, és csak a kutya issza meg a levét.
Valamit feltétlen ki kell találni, mert épp az ilyen esetek után történik az, ha majd a kutya közvetlen közelbe kerül ezekkel a hergelőkkel, megtámadja őket, aztán ugye utólag persze a kutya lesz a vadállat és a gazdája az ostoba...
A mi egyik régi kutyánkat is hergelte egy gyerek, azért harapta meg. Aztán még nekik állt feljebb, holott a gyerek ment be az udvarunkba...
Mindenképp próbálj valami hatósági segítséget kérni, amíg nem történik nagyobb baj.
sorozatos rongálásért tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen - akár le is videózhatod őket
a kutyát, meg kerítsd el egyelőre és vidd kutyaiskolába, hogy megtanulja, mire kell reagálnia és mire nem
a kutya "óvodás kora" óta iskolába jár, de ugye abban egyet érthetünk, egy iskolai terep nem azonos az otthoni, saját területtel.
Valószínűleg fogok írni 1-2 helyre, mert tényleg felháborít és tényleg én leszek a hibás, ha bármi baj történne. Csak sajnos nem értem az embereket... bárki odajöhetne, megsimogathatná, mert egy barátságos kölyök kutya, erre így viselkednek vele...
El vagyok keseredve!!!
esetleg ha ilyen helyen laksz tehetnél nádfonatot 1 méter magasságig, amíg a kutya kilát. az udvaron ha kint vagy se fognak bebámulni, és ahogy értem forgalmas utcaszakasz, szval ez is jól jöhet és a kutya csak azt fogja ugatni, aki a kapuhoz jön, ténleg hozzátok. ha kívülre teszed, nem tudja szétszedni.
az ilyenek ténleg hülyék, nálunk is gyerekek füttyögtek meg ordítottak meg dobáltak a kutyáinknak, egy nyáron át ugatták őket, majd okosan semmibe vették őket és máig is ezt teszik minden provokálóval, így teljesen megszűnt. Vszeg ha benő a feje lágya a te kutyád is rá fog jönni hogyan kezelheti le őket ilyen módon, de azért tudom milyen idegesítő és felháborító.
Az állatvédelmi törvény tartalmazza, hogy hergelni is tilos az állatokat.
A rendőrségre szólj, ha ilyen történik, mert állatkínzásnak számít.Ne engedd magad lesöpörni, ha a rendőr nem akar menni, mert törvénysértő cselekmény, rájuk tartozik.
az állatvédelmi törvényre én is gondoltam, de annyira nem ismerem! Köszönöm!
Mindenképp írok!
A nád is jó ötlet, de ha kívülre teszem, szerinted hány napig (óráig) lesz a kerítésen?!
Nálunk is voltak ilyen idióták, csak épp nem gyerekek, hanem anyuka a csecsemőjével, meg nagyapa az unokákkal. Azután csodálkoztak, hogy a kutya örjöng. Nekünk a nádszövet bevált, azóta nincs problémánk. Mindenesetre javaslom, hogy vegyél fel pár esetet videóra, utána mikor már van elég bizonyítékod, szólj az illetőknek, hogy videofelvételed van a dologról, úgyhogy abba lehet hagyni, különben mostmár a rendőrséghez fordulsz.
Az egészben az a gáz, hogy ezekkel nem jó összetűzésbe kerülni, mert ezer módon árthatnak a kutyádnak és nem is tudod hatásosan megvédeni tőlük.
Milyen módszerrel suliztok? Mindegy, a lényeg, hogy szerintem úgy tudod ezekre az ingerekre semlegesíteni, hogy kimész a kertbe, és megpróbálod elterelni a figyelmét. Akár meg is kérhetsz néhány normálisabbnak tűnő gyereket, hogy most a jelenlétedben hergeljék, mert meg akarod neki tanítani, hogy hogyan viselkedjen ilyenkor. Mert ugye az a nehézség, hogy gondolom ha ott vagy nem csinálják, ezért a gyakorláshoz mesterségesen el kell érned, hogy hergeljék. Akár rokont, barátot, bárkit megkérhetsz, a lényeg, hogy valaki hergelje.
Legyen jó éhes a kutya, te pedig készits a zsebedbe rengeteg nagyon finom jutalmat. Az abszolút Joker a sült/főtt máj, de lehet tojás, sajt, sült hús, bármi amiért odavan, és még jobb, ha változatos finomságok vannak nálad.
Ahogy hergelni kezdik, húzd el az orra előtt a jutit, és ha rámozdul a fejével, leköveti a kezed, add neki. Ha klikkereztek, akkor klikk/juti. Próbáld minél jobban felhívni magadra és a jutira a figyelmét, és ha kicsit is kizökken az ugatásból, akkor rögtön jutalmazd meg. Próbáld fokozatosan elcsalni a kerítéstől a jutival, és leültetni, fektetni, változatos feladatokat adni neki, és folyamatosan gyorsan tolni a szájába az ételt. Ha visszamegy ugatni, akkor megint húzd el az orra előtt a kaját, és megint elsőre a legkisebb figyelemért, pl juti után néz ,jutalmazd meg.
Nehéz feladat lesz, az biztos, főleg azért, mert nem fogod tudni pont ugyanazt a szitut modellezni, amit akkor él át, mikor a gyerekek hergeilik, de kitartó gyakorlással szerintem el tudsz érni valamit.
Illetve az is elképzelhető, hogyha a hergelő gyerekeket kéred meg arra, hogy most csinálják, mert segítenek vele a nevelésben, akkor lehet, hogy pont azt a hatást váltod ki, amire nem is számítasz, hogy leszoknak a hergelésről, mert már nem tilos, hanem kérés. Legalábbis ez a mechanizmus tapasztalatom szerint működik a gyerekeknél, az unokaöcsém ha üvölteni kezd, mindig elkezdem én is, hogy ez az, hangosabban, jujj de jó, kiabálj még, erre általában megunja az egészet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!