7-8 éves kistestű kutyánk vemhes, biztos, hogy bele fog halni a fialásba?
Nagyon szeretem, nagypapámtól kaptam aki már sajnos nem él, ez lenne az első fia. Mama már mondogatta, hogy átjár a szomszéd kuvasz kutyája, de nem gondoltam, hogy vemhes lesz tőle, hát a mi kutyánk a kuvasz lábának a feléig ér.
Sajnos nincs pénzem ivartalanítani, mama meg nem foglalkozik vele. Biztos, hogy meg fog halni a fialásba?
Rendben. Ha túléli a szuka a STARTER táp, amivel a szukát már most, a kölyköket pedig 3 hetes koruktól etetned kell 2500 ft/kg körül van. Az oltások ára, amiből minden kölyöknek 2-t kell adni amíg nálad vannak 4-5000 ft/db ártól vannak. A féreghajtó, amit 2 hetente kell adni a kicsiknek 1000 ft/db-tól vannak. A chip, amit neked kell beadatnod 3500 ft/db. Elletőládát kell csináltatnod, infralámpát mindenképp be kell szerelned a kölykök fölé. Ez szintén jó pár ezer, pár tízezer. Ha szükséges, tápszert is venned kell, ez doboza 6-7000. Az állatorvosi ellenőrzést, UH-t szintén nem fogod megúszni 7-8000 ft alatt. Ha császározni kell a szukát az minimum 20-30.000 ft. Emellett valakinek mindig a kicsik mellett kell lennie legalább az első 2 hétben. Egy 4-5 kölykös alom felnevelése 80-100.000 ft és rengeteg idő, energia. És keverékekért nem kérhetsz el pénzt, viszont ha szereted őket szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel kell elajándékoznod, állandó kapcsolattartással a gazdákkal.
Szóval ha ivartalaníttatni nem akarod, akkor nagyon kezdj el spórolni!
"Olyan nincs, hogy egy 16 éves embernek nincs semmi zsebpénze, csak max elszórja."
Mert te aztán ismered mindenki anyagi helyzetét...
Menj el egy állatorvoshoz és kérdezd meg tőle, talán tud segíteni. Itt nem hiszem, hogy pontos választ fogsz kapni a dolgokra, egy szakértőt kérdezz meg.
Sok szerencsét!
11-es most született a szomszédba kutya asszem 3-4 nem ők olttatták őket, hanem az új gazdák. Elletőláda sem volt, sem táp, féregírtó, semmi és mégis mind megmaradt.
Amint megszületnének én is elkezdenék gazdit keresni.
Jézusom, de sok itt a fotelharcos.
16 éves, mégis honnan lenne pénze ilyenre? 18 alatt nem nagyon talál diákmunkát, és nem mindenki kap zsebpénzt. Tudom, hihetetlen, de nem mindenki tudja ezt finanszírozni.
Amit a 11-es írt, az meg hülyeség.
Mármint ha kölyök van, akkor nyílván figyelni kell rájuk, de nem igényelnek 0-24-es felügyeletet, nem ke infralámpa sem, a táp is lehet más, stb. Ha ezek kellenének, már rég kipusztult volna a faj.
Nem értem, hogy miért jó direkt megijeszteni és belerúgni egy gyerekbe. Ettől többnek érzitek magatokat? Mert elég undorító a viselkedésetek. A helyetekben szégyellném magam...
A törvény előírja, hogy 8 hetes korig a szuka mellett kell maradniuk a kölyköknek. Addig száraz kenyeret kapnak és maradékot? Ahogy a szuka is? Vagy olcsó szemét tápot? Azt is törvény írja elő, hogy a gazdának meg kell tennie mindent, hogy a kutyák egészségesek legyenek. Ez pedig védőoltást és féreghajtót jelent! A chipet neked kell berakatnod, hisz csak azzal lehetséges gazdaváltás! Az infralámpa kell, hogy a fertőzéseket elkerüljétek! Orvosnak látnia kell a szukát, hisz idősen lett vemhes! Ha császározni kell majd azon is spórolsz? Végülis érdekel is téged, hogy túléli-e a kutyád vagy sem.
De a hozzáállásodból egyre inkább azt látom, hogy téged nem is érdekel az egész. A kölykök sem lesznek fontosak, ahogy a szuka sem az. Már most azt tervezed, hogy min spórolsz, mit vonsz meg a kicsiktől az egészségük kárára. Az is látszik, hogy a kölykök jövője sem fog érdekelni, mindegy ki viszi el őket, mindegy milyen sorsuk lesz: lánc, éheztetés, további szaporítás, csak tőled kerüljenek el.
Van egy tanácsom: most keress a szukának új gazdát, akár menhely segítségével! Te nem vagy alkalmas a tartására!
De, egy 16 éves még gyerek.
Szerintetek honnan tudna ennyi pénzt megszerezni? Mert komolyan kíváncsi vagyok, hogy hogy képzelitek el.
Állatot etetni meg nem csak bolti táppal vagy szeméttel lehet etetni.
menj el az állatorvoshoz, mondd el mi a baj, ahogy itt elmondtad.
ha szerencséd van, és állatbarát a doki, fog neked megoldást találni.
azokkal, akik leszólnak, ne törődj. Sokan mások alázásában élik ki magukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!