Ez így teljesen rendben van az Állatorvossal kapcsolatban?
Múlthéten, péntek este Édesanyám felhívott h., azonnal menyek haza, mivel a kutyával / Amerikai Staffordshire Terrier / valami történt és nem tud megülni. Folyton sír, nem áll meg senkinek sem, így jó lenne ha, megnézném mi is lehet vele. Hazamentem, láttam h., a kutyát valami nagyon kínozza, folyton sírt. Ez már vagy fél kilenc felé volt este, így egyből kocsiba raktuk és elvittük az Állatorvosi ügyeletre. Normálisan fogadtak, megvizsgálták a kutyát és kijelentette h., el van törve vagy repedve a kutya farka. Mondta h., valószínű h., a huzat és az ajtó játszott közre. Adott neki egy injekciót, amiben volt gyulladáscsökkentő meg fájdalomcsillapító. Adott még 4-5 szem kitudja milyen gyógyszert, állítólag fájdalocsillapítót. Mindez 9000 Ft.,-ba került. Semmit sem adott, se számlát, se kezelési lapot.
Az lenne a kérdésem h., ehez mennyi joga van, h., még egy cetlit sem adott még számlát sem.
Bocsi a helyesírásért!
15:17 igen jobb mert ha nem add számlát akkor felelőséget sem vállal azért emitt tett és lehet , hogy máshol nem is ennyit fizettél volna. Én mindig kérek számlát evégre a gyerekorvosom is elmondja mit miért csinál és ha pénzt kér alap, hogy add számlát.
Itt van normálisan még 1x:) Bocsi az előzőért..
HA nem ad számlát azért szépen meglehetne büntetni,hisz így nemis adózik érte,amiért nem kicsit büntnek.
Igazából csak csekket lett volna köteles adni.
Igen,az összeg az még olcsó is,hisz esti ügyeleten még számolnak is rá pénzt.
Úgy gondolom,hogy neked kellett volna szólnod!!
Hogy írja le.hogy milyen gyógyszert kapott és egyebek,
bár ez felelőtlenség,mert ha a kutyának gyógyszer allergiája lenne/vagy lépne fel akkor nem tudhatjuk,hogy mi vállthatta ki.
Ebben az esetben már sokat nem tudsz tenni.
A feljelentés meg nem érné meg.
Max ha a kutyának súlyos panaszok lépnének fel.
Máskor ilyen helyzetbe nyisd ki a szádat és kérj lapot
ami részletezi a kezelést.
A kutya,hogy van?
Javult az állapota?
Hogy nekem milyen rendes orvosaim vannak! Mindegyiktől szoktam számlát kapni.
Amikor speciál klinikán műtötték a kutyámat, ahol először jártam, ott is adtak számlát.
Kedves Kérdező!
Állatorvos vagyok így remélhetőleg kielégítő választ tudok adni.
Az a tény, hogy eltörött a kutya farka elég komoly. A vizsgálatoknak, beavatkozásoknak, alkalmazott, felírt gyógyszereknek kell, hogy írásos nyoma legyen: egyrészt nyugtát kell adni a gazdinak, dmásrészt meg az egészségügyi kiskönyvbe be kel jegyeznia betegségeket, illetve a beavatkozásokat. Mindezt a kiskönyvben pecséttel, aláírással kell ellátni, és az injekciónak, gyógyszenek, ha van kis matricája, mint az oltásoknak azt is be kell ragasztani a kiskönyvbe. Ha nincs éppen kéznél kiskönyv akkor Én ambuláns kezelőlapot, zárójelentést adok ki, s ezen feltüntetem, ha vissza kell jönni még kezelésre. Amúgy meg minden gyógyszer nevét meg kell mondania az állatorvosnak, amiket alkalmazott, ismertetnie kell röviden a hatás-mechanizmust. Ezt is jegyezni kell a kiskönyvben, vagy az ambuláns kezelőlapon. Amúgy meg célszerű egy állandó állatorvost választani, ugyanis nagyon nem szeretünk más állatorvos munkájába, szakmai tevékenységébe beleavatkozni. Természetesen minden joga megvan a gazdinak az állatorvos váltásához. Ezt is az újfajta egészségügyi kiskönyvben fel kell tüntetni.
Remélem kielégítően tudtam válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!