Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez így teljesen rendben van...

Ez így teljesen rendben van az Állatorvossal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Múlthéten, péntek este Édesanyám felhívott h., azonnal menyek haza, mivel a kutyával / Amerikai Staffordshire Terrier / valami történt és nem tud megülni. Folyton sír, nem áll meg senkinek sem, így jó lenne ha, megnézném mi is lehet vele. Hazamentem, láttam h., a kutyát valami nagyon kínozza, folyton sírt. Ez már vagy fél kilenc felé volt este, így egyből kocsiba raktuk és elvittük az Állatorvosi ügyeletre. Normálisan fogadtak, megvizsgálták a kutyát és kijelentette h., el van törve vagy repedve a kutya farka. Mondta h., valószínű h., a huzat és az ajtó játszott közre. Adott neki egy injekciót, amiben volt gyulladáscsökkentő meg fájdalomcsillapító. Adott még 4-5 szem kitudja milyen gyógyszert, állítólag fájdalocsillapítót. Mindez 9000 Ft.,-ba került. Semmit sem adott, se számlát, se kezelési lapot.

Az lenne a kérdésem h., ehez mennyi joga van, h., még egy cetlit sem adott még számlát sem.

Bocsi a helyesírásért!

2010. máj. 11. 14:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Egész olcsón megúsztátok. =/

Egyébként igen, köteles számlát adni, mivel ő is adózik/adóznia kell.

2010. máj. 11. 15:01
 2/19 anonim ***** válasza:

Hát ja olcsón megusztátok, de kellett vna nyugtát adnia.

Amugy engem a fodrászom cseszett át 10.000.-el kiperkáltam neki, nem adott blokkot se, mert az állítólagos dauer-ja 2 nap alatt kiment a hajamból, én meg ma visszamentem reklamálni, aztán vissza is adta a pénz felét! (a másik felét sajnálom:( )

Amugy hogyvan a kutyus?

2010. máj. 11. 15:05
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem adot számlát az elég gáz a mi orvosunk mindig ad és elmondja mit ad be a kutyának.

agyon számlát én tuti reklamátam volna. Szerintem túl sokba került. Lehuzott és ezért nem adot számlát, bár nem tudom mennyi a gyuladás csökentő.

De a fájdalom csilapítóértmi / Igaz 6 kg kutyinak/ 250 Ft-ot fizetünk 2dbért.

4/19 A kérdező kommentje:
de, ebben nem volt se röntgen se semmi... Egy gyors fogdosás, tapogatás...:S Szegény, úgy sírt....
 5/19 A kérdező kommentje:

Még egy kezelési lapot sem adott, h., mégis, ha a Kutyának esetleg más lett volna a baja, vagy netalán elhullik h., felelősségre lehessen vonni...

Egyik ismerősöm Kutyája úgy pusztult el h., csak egy sima évenkénti oltást kapott egy Állatorvostól és még a hazautat sem bírta ki.

2010. máj. 11. 15:09
 6/19 anonim ***** válasza:

Én még sosem kaptam számlát, pedig elég sokszor járunk állatorvosnál (van pár állatunk).

Amúgy nagyon olcsón megúsztad...nekem a múltkor a macskánknál egy ugyanilyen sűrgősségi esti csak átvizsgálást + gyulladáscsökkentő injekciót 17 ezer Ft-om bánta.

2010. máj. 11. 15:10
 7/19 anonim ***** válasza:

Szia! az a helyzet, hogy a kutya olyan, mint egy gyerek, tb-kártya nélkül:S és örülj, hogy "csak" ennyibe került!!!

Ezt nagyon komolyan írjuk, akik itten írják.. notoriusan kihúznak annyi manit a zsebekből, amennyit nem szégyellnek! Nekünk tavaly 40.000 res kezelést akart ránk sózni, mert közölte, hogy lyme-kóros akutya.. egy másik dokihoz vittük, akivel megcsinltattunk egy másik tesztet is, és azon teszt szerint nem volt lyme-os... szóval örülj a 9000- nek... :S

2010. máj. 11. 15:14
 8/19 anonim ***** válasza:
Még én sem kaptam állatorvostól sosem számlát,de ha kapnék is attól jobb lenne? Nem kell ezen annyira kiakadni. Egyébként egyáltalán nem volt drága ez a "kezelés",ez a normál ár,mi is jártunk már hasonlóan a kutyussal,de ott röntgen is volt ami plusz 8000 ft.
2010. máj. 11. 15:17
 9/19 anonim válasza:

szia! tényleg olcsón megúsztad! az ügyelet általában dupla díjas - a kutyád után nem fizetsz tb-t :)

nincs kötelezettségre arra vonatkozóan sem az állatorvosnak, hogy bármit írjon, kiállítson a kezelésről, diagnózisról. egyedül a számla adása a kötelező.

én azt ajánlom, járj a kutyáddal egy állandó állatorvoshoz, aki szimpatikus, megismered (oltások, egyéb gondok miatt is menni kell), kialakul egy kis kölcsönös bizalom és számon tartja a kórtörténetet.

a mi dokink az új oltási könyv egyik szabad lapjára írja a fontosabb dolgokat és vezet saját naplót is.

2010. máj. 11. 15:18
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem is az összeg a lényeg, amit elkért, hanem h., ha, mégis csak valami lenne a kutyával biztos nem vállalná a felelősséget...
2010. máj. 11. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!