Yorki 2,5 éves ivartalanítással kapcsolatban segítség?
Sziasztok!
Nem nagyon találtam választ a magamban feltett kérdésekre.
Szóval van egy yorkim elég nagy, stramp kutyus, élénk játékos.
Elszeretném vinni ivartalanítani, de persze ilyenkor a negatív dolgoktól amiket hallott, nehezen szabadul az ember.
Félek hogy nem ébred fel, persze jó helyre viszem megbízható doki, de akkor is..
Meg azt szeretném megkérdezni hogy megváltozik-e a kutyus?
(élénksége, elhízás...)ilyenekre gondolok.
Leírnátok mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatban?
Nagyon szépen köszönöm!:)
Én s most szeretném ivartalaníttatni 6 éves kan Tacskóm. Elhízás fent állhat de mozgással megelőzhető. Műtét után egy pár napig lehangoltabb lesz a kutya mint szokott de 2-3 nap múlva ugyan olyan lesz mint azelőtt volt.
Nekem eddig kutyám volt ivartalanítva egy rövis szőrű Magyar vizsla kan.
Szia!
Nekem kb. 3 hónapja ivartalanították a kutyim! 2 éves kan yorkim van. Jól tűrte az altatást, nem volt semmi komplikáció! Műtét után nagyon elesett volt kb. 2 napig. Kapott gallért, de én nem raktam rá, csak éjszakára. Nem változott semmit, nem hízott el. Azt mondták, hogy nyugodtabb lesz a műtét után, hogy kevesebbet fog ugatni. Hát, szerintem többet ugat, és játékosabb is lett! Állatkórházban műtötték, gázzal altatták! Az állítólag biztonságosabb. Csináltak a műtét előtt vérvizsgálatot is, hogy kizárjanak bizonyos betegségeket, ami hatással lehet az altatásra. Szóval, nagyon lelkiismeretesek voltak. De én is nagyon féltettem a kutyust! Nyugi!
A személyisége nem fog változni, előfordulhat hogy kicsit nyugisabb lesz (nem véletlenül szokták domináns hiperaktív kutyáknál ajánlani a ivartalanítást) de még ez sem biztos.
Nem tudom alapban van-e gond a kutyával, sok minden a nevelésen múlik, de az ivartalanítás által eltűnik az ivari szag ezért általában csökken az agresszió más kanokkal, és tüzelő szuka iránti őrült szökési kényszer.
Ami a hízást illeti, előfordulhat hogy hízékonyabb lesz, de ha egészségesen van etetve és mozgatva akkor semmi nem fog látszódni. Ez leginkább azoknál probléma akik hajlamosak a nasisztatásra, és így valóban könnyebben hízik.
Egy ivartalanított kan yorki gazdija. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!