A kutyásoknak milyen jogalapjuk van arra, hogy belterületi parkokat, patakpartokat, füves területeket sajátítsanak ki maguknak és kutyafuttatónak használják?
Ja és Debrecenről jut eszembe...
Magyarázd már el, hogy melyik a "környezetszennyező", egy retkes ember által kihelyezett méreg ami miatt elpusztult egy egerészölyv, vagy a kutyapisi?
Ott a pont utolsó! Eddig volt, hogy odajártunk sétálni, de mióta ez az incidens történt inkább kerüljük azt a helyet (pedig nagyon közel lakunk)...
Kedves kérdező ha jól tudom egy normálisan kutyáját sétáltató emberber miatt még nem került senki életveszélybe. Viszont, ha egy kisgyerek találja meg azt az egerészövlyet, akkor valószínű, ugyanis olyan erős méreggel mérgezték/mérgezik a madarakat, amik emberre is halálosak... Gondolozz pls..
Én egy kisvárosban élek. Itt borzalmasan le vannak korlátozva a kutyatartók, kutyafuttatót még a szomszédos településeken sem tudok, hogy lenne, olyanról meg hogy "kutyakakis kuka" ez alatt a kérdés alatt hallottam először az egyik válaszban, nálunk ugyanis a közterületek nagyrészén még normális kuka sem nagyon van.
A kutyának viszont nem csak a sétálásra, hanem a futásra, játszadozásra is szüksége van, amire ugye direkt kutyáknak kijelölt helyen nincs lehetőség. Te ilyen helyzetben mit tennél?
Persze az is egy megoldás, hogy akkor senki se tartson kutyát a városban, aki tényleg ki akarja elégíteni az állat mozgásigényeit, csak azok akik ígyse-úgyse viszik le a kutyát (felénk sajnos ez a fajta van többségben), de be kell látnod, hogy ez egyáltalán nem opció.
És mint ahogy már előttem is írták egy páran, a kutyaürülék lebomlik, a műanyag szemét viszont nem.
Ha úgy vesszük, jogu(n)k nincs hozzá. De az én kutyám pl konkrétan gyűjtötte a szemetet a suli melletti parkban, és én sorra dobáltam ki. Akkor most ki szennyezett többet? Mert az embernek sincs joga ezt tenni a környezetével, élőhelyével.
Ami a kutyafuttatókat illeti... A környékünkön is van néhány, közel s távol, de 1: a legtöbb csórón van karban tartva, lyukas kerítés, árnyék nuku, stb. 2: ha mindig oda viszed a kutyát, ugyanúgy megunja, mint a kertet, és mindennap le kell mozgatni őket.
Itt is láttam olyat, hogy a kutya csak azért van elengedve, mert pici, vagy nem bánt, de nem behívható, ugatják az embereket közelről, vagy pampognak az arra sétáltatott kutyáknak. Meg kell értenünk nekünk kutyásoknak, hogy nem mindenki szereti az ebeket, sőt, valaki fél tőlük. Ha már szabadon engedjük szeretett szőrgombócainkat, akkor olyan helyen tegyük, ahol senkit se zavarunk vele különösebben, mert az "akkor ne menj arra, vagy ne figyelj rá"-t nem várhatjuk el semmilyen területen. Nem azért mentek oda azok a járókelők, hogy konfrontálódjanak (legalábbis a normálisabb fajtája).
Amúgy meg ami a kutyakakit illeti, igenis fel kell szedni még erdőben is, mert a vadállatok ürülékével szemben ez már nem úgy bomlik le, nem teljesen természetes anyagok vannak benne. Tudományosan bizonyított, hogy káros a kutyaürülék (fertőzőnek nem nevezném, legfeljebb beteg kutyák esetében, és még mindig vannak olyan gazdik, akik nem gondoskodnak oltásról, féregtelenítésről). Szóval ezzel remélem egy mítoszt eloszlattam.
Persze mindenre igaz, hogy akinek nem inge...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!