Mi a veleményetek Cesar Millan?
A könyv jó, film egy színjáték.Olyan egyszerű helyzeteket old meg csupa agresszióval és erőltetéssel,amik pozitív megerősítéssel is simán mennének,és sokkal hatásosabbak,maradandóbbak lennének.
Amit a kutya agyáról meg az energiákról és a problémamegoldásokról ír,az számomra többnyire bevált,viszont az hogy szerinte a séta alatti mozgástér fél méter,a kutya nem szaglászhat,csak akkor ha te hajlandó vagy 10 percre megengedni,stb ,nálam kiverte a biztosítékot.Akkor vagy a kutyád vezére,ha hosszú pórázon,szabadon is tudod irányítani,tiltani,ráadásul a kutya is jobban élvezi.
De ez az én véleményen.Minden kutyásnak kötelező olvasmány a könyve,de nem kell nagyon komolyan venni,sok kutyának nem kellenek ilyen durva módszerek,és a pozitív megerősítésés módszerek hatásosabbak tudnak lenni,mint a rugdosás.
Szerintem negatív megerősítés nélkül nem lehet kutyát (meg igazából semmit se) nevelni. Persze, itt is vannak különböző szintek, a rászólás is egy negatív megerősítés, de az elektromos nyakörv is.
Iszonyú sok dologban nem értek vele egyet, de én is sok mindent átvettem tőle a kutyáim nevelésére. Szerintem olvasd el nyugodtan a könyveit :)
Persze szép dolog a póráz nélküli, önfeledt, nyugodt séta, de sok esetben ez már messze nincs az elérhető célok között. A sorozatban főleg a hiperaggresszív kutyákra erőlteti rá a fél m-es pórázon való kullogást, mert még ez is fényévekkel jobb, mintha az 50 kg-os kutya habzó szájjal rángatná a gazdáját a séta közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!