Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik az a kutyafajta,...

Melyik az a kutyafajta, amelyet egyáltalán NEM kedveltek? Miért?

Figyelt kérdés

Kezdem én: beagle.

Egyszer egy pár hónapos beaglet örökbe fogadtunk, mert nem kellett már a gazdájának. Sok kutyával volt már dolgom, de ennyire ostobával ritkán találkozni, holott előtte-utána sok féle-fajtával összehozott már a sors.

Lehet, hogy csak nem illettünk össze, nem tudom, de katasztrófa volt: séta alatt szinte lehetetlen volt "felemelni" a fejét a földről, annyira csak a szagokkal foglalkozott. Sokat ugatott feleslegesen, és nagyon nehezen tanult fiatal kora ellenére.

A helyzetet orvoslandó, elajándékoztuk egy ismerősünkhöz, így mindenki jobban járt.

Azóta sem kedveltem meg őket, még a kölykök is irritálnak a fajtából, nem tehetek róla.

Volt már kapcsolatom spánielekkel, bernivel, boxerrel, amstaffal meg még sokféle kutyával, de a beaglekkel képtelen vagyok megbékélni. Az sem segít, hogy ilyen népszerű, és egy halom szapis meg ideggyenge van belőle minden sarkon, amelyik monoton fejhangon ugat ránk séta alatt.

Persze, elfogadom, amire ki lettek tenyésztve, abban jók is, hasznosak stb., de hogy bárki miért választana magának ilyen fajtát, azt nem látom be.

Nektek melyik a legunszimpatikusabb eb, amivel valaha találkoztatok?

"Rábeszélést", hogy "márpedigcukik", nem kérek, köszi.

2017. febr. 9. 20:15
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért lett volna jobb, ha velünk marad. Egyikünk sem szerette a másikat: se mi a kutyát, se ő minket. Nem szenvedni meg harcolni akarok séta közben, hanem kikapcsolódni, közösen dolgozni a kutyámmal. Neki ezzel ellentétes igényei voltak, a szagok világában élt, amit mi egyáltalán nem akartunk tolerálni. A gazdi, akinek adtuk, tudta mit vállal, szerette és tisztelte benne a vadászkutyát.

De magyarázd el, szerinted melyikünk és miért járt volna jól azzal, ha csakazértis alapon megtartjuk.

2017. máj. 19. 23:05
 32/32 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=oJBtzSxhr-0&t=53s

Ha érdekel, itt egy ellenpélda az általános elméletre, hogy a beaglek ostobák :)

(saját kutyám volt, nyugodjon békében :'( )

2017. máj. 21. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!