Melyik az a kutyafajta, amelyet egyáltalán NEM kedveltek? Miért?
Kezdem én: beagle.
Egyszer egy pár hónapos beaglet örökbe fogadtunk, mert nem kellett már a gazdájának. Sok kutyával volt már dolgom, de ennyire ostobával ritkán találkozni, holott előtte-utána sok féle-fajtával összehozott már a sors.
Lehet, hogy csak nem illettünk össze, nem tudom, de katasztrófa volt: séta alatt szinte lehetetlen volt "felemelni" a fejét a földről, annyira csak a szagokkal foglalkozott. Sokat ugatott feleslegesen, és nagyon nehezen tanult fiatal kora ellenére.
A helyzetet orvoslandó, elajándékoztuk egy ismerősünkhöz, így mindenki jobban járt.
Azóta sem kedveltem meg őket, még a kölykök is irritálnak a fajtából, nem tehetek róla.
Volt már kapcsolatom spánielekkel, bernivel, boxerrel, amstaffal meg még sokféle kutyával, de a beaglekkel képtelen vagyok megbékélni. Az sem segít, hogy ilyen népszerű, és egy halom szapis meg ideggyenge van belőle minden sarkon, amelyik monoton fejhangon ugat ránk séta alatt.
Persze, elfogadom, amire ki lettek tenyésztve, abban jók is, hasznosak stb., de hogy bárki miért választana magának ilyen fajtát, azt nem látom be.
Nektek melyik a legunszimpatikusabb eb, amivel valaha találkoztatok?
"Rábeszélést", hogy "márpedigcukik", nem kérek, köszi.
Hát, komolyan nem értem, miért baj, hogy nem erőltettük, ami nem ment. Senkinek nem volt jó, hogy nem jöttünk ki egymással. Na mindegy.
Azt kell mondjam, a mopszot is meg tudom érteni és a yorkit is. Bár ők nekem csak szimplán "nem tetszenek" meg "nem kéne" egyik sem, de jogos valahol, ha irritálnak egy-két embert.
A röfögős, szuszogós nyomott képű kutyákat nagyon nem szeretem. Persze nem tehetnek róla hogy így néznek ki, de szegények annyira rondák. :D Néha szoktam vigyázni az ismerősöm francia bulldogjára, de nagyon nem szeretem. Hisztis, féltékeny, akaratos és mindig jön oda hozzám röfögni meg nyáladzani :D
Hasonlóan nem szeretem a mopszokat, palotapincsiket, csivavákat, shi-tzu-kat. A nyomott képű kutyák közül talán a boxer még az elmegy kategória, mert annak legalább szép a testalkata :)
Én minden fizikailag és mentálisan egészségesre sikerült állatban látok fantáziát, kivétel a "mini" kutyák, legfőképpen a "minijóóki".
Most nincs ebem, de sokat sétálok a parkban, és állandóan belefutok ezekbe a reszkető, beteg, agybajos, vagy éppen behúzott farokkal, rémülten kóválygó apró vakacsokba.
Egyszerűen elképesztő, hogy egyeseknek annyira tetszik a genetikai hiba, hogy direkt erőltetik a szaporításukat.
Sok fajtával vannak túlszaporítási problémák, de ezek a miniebek abszolút életképtelenek.
Vicces, nekem a mopsz pont tetszik, annyira kis szerencsétlen, hogy már cuki. Feltéve, hogy szabályos az arca, és nem élnek a fejétől külön életet a szemei :D
Én is a zsebkutyákkal nem szimpatizálok. Yorki, csivava, westie. Láttam valamelyik nap egy papillont, na attól is kivert a víz sajna. Nekem se a küllemük, se a jellemük nem tetszik, és a gazdáik is sajtos szinte kivétel nélkül IQ-lightok. Alapvetően a keverékkutyusokat szeretem, amiknek van egyéniségük, meg a nagy macikat, a bernit, az újfundlandit, bár nekem közepes testű keverékem van. Nincs olyan séta, hogy ne állítanának meg, hogy milyen különlegesen szép kutya. Persze nem a csivavás gazdik teszik ezt.
A kedvenceim pedig a csivavákat, yorkikat sétáltató kopasz, kigyúrt faszik, akik nyilvánvalóan az idióta csajuk kutyáját hordják le a dolgát elvégezni, mert az asszonykának csak addig jó, amíg táskában van. Egyszer ment előttem egy ilyen asszonyka is, táskában a kutyával. Jó sokáig együtt haladtunk, egyszer csak megállt, kirakta Fifikét, kaki (otthagyva persze), megtörölte a kis fenekét popsitörlővel, majd vissza a táskába, és tipegtek tovább. Nem hittem a szememnek :D
Angol bulldog - mert egy genetikai zsákutca. Ez nyilván nem a kutya hibája, hanem az embereké akik így tenyésztették ki. Se menni nem tud normálisan, se lélegezni, se sz*r*i, fut pár métert és kifullad, no comment.
Vizsla. Mégpedig azért, mert a 95%-ának olyan retardált gazdája van, hogy teljesen kikészítenek.(Értsd: nem tudja és nem is akarja kontrollálni a kutyáját.)
Francia bulldog. Röfög, fullad, beteges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!