Melyik az a kutyafajta, amelyet egyáltalán NEM kedveltek? Miért?
Kezdem én: beagle.
Egyszer egy pár hónapos beaglet örökbe fogadtunk, mert nem kellett már a gazdájának. Sok kutyával volt már dolgom, de ennyire ostobával ritkán találkozni, holott előtte-utána sok féle-fajtával összehozott már a sors.
Lehet, hogy csak nem illettünk össze, nem tudom, de katasztrófa volt: séta alatt szinte lehetetlen volt "felemelni" a fejét a földről, annyira csak a szagokkal foglalkozott. Sokat ugatott feleslegesen, és nagyon nehezen tanult fiatal kora ellenére.
A helyzetet orvoslandó, elajándékoztuk egy ismerősünkhöz, így mindenki jobban járt.
Azóta sem kedveltem meg őket, még a kölykök is irritálnak a fajtából, nem tehetek róla.
Volt már kapcsolatom spánielekkel, bernivel, boxerrel, amstaffal meg még sokféle kutyával, de a beaglekkel képtelen vagyok megbékélni. Az sem segít, hogy ilyen népszerű, és egy halom szapis meg ideggyenge van belőle minden sarkon, amelyik monoton fejhangon ugat ránk séta alatt.
Persze, elfogadom, amire ki lettek tenyésztve, abban jók is, hasznosak stb., de hogy bárki miért választana magának ilyen fajtát, azt nem látom be.
Nektek melyik a legunszimpatikusabb eb, amivel valaha találkoztatok?
"Rábeszélést", hogy "márpedigcukik", nem kérek, köszi.
Na most miért lettünk lepontozva akiket nemetjuhaszok támadtak meg????
Hát bocsánat hogy ezek után nem rajongok a fajtaert...
Most jöhettek azzal hogy a gazda a hibás de ez a hülye kicsi kutyákra is igaz csak ők nem életveszélyesek.
A csivavat nem szeretem. Nem mondom, hogy mindegyikkel baj van, mert soha nem volt csivavam es a csaladban, barati korben sincs.
De regebben par haznyira tolunk volt egy csivava, aki rendszeresen kijart az utcara (nyilvan ez a gazda hibaja, hogy keptelen volt a kutya mellett zarva tartani a kaput) es terrorizalt minden arra jarot a maga 30 dkg-javal (vagy egy kilo is volt talan, nem tudom). Rafutott gyerekre, felnottre egyarant, de a porazon setaltatott kutyakta is. Szivem szerint beraktam volna egy boritekba es bedobom a levelszekrenybe. De soha sem bantottam, mert valojaban nem a kutya volt a "hibas", mindenesetre elment a kedvem attol a fajtatol.
Nekem sokaig vizslam volt, imadtam, valoban tele vannak energiaval, de nagyon nevelheto kutya volt, turelmes es ertelmes. Tapasztalatom is volt ugyan a fajtaval, mert nagyapam vadasz volt, nagyon jo vervonalu es jol kepzett vizslank volt, amikor felnottem.
Miutan a vizslam elpusztult, en jack russel terriert valasztottam, mert akkor nagy termetu kutyat nem tudtam volna tartani. Mar 10 eve velunk van, o is egy energiabomba a mai napig, viszont nagyon jol nevelt, ertelmes kutya, imadom.
A szuleimnek pulijuk van nagyon-nagyon hosszu ideje. Szep kutya, arra tokeletes, amire tenyesztettek, de soha nem kerult kozel a szivemhez. Nekem tulsagosan csaholos es sokszor ereztem, hogy nem annyira ragaszkodik a gazdahoz "baratkent", inkabb a terelnivalot lesi a nap 24 orajaban. De a szuleimnel van is munka neki, nem csak hazikedvenckent tartjak, lehet, hogy emiatt ilyen munkamanias.
Shih-zu, yorki,westie, angol cocker spániel
Kutyakozmetikus vagyok szóval sok fajtával találkoztam, de ezek voltak a leghisztisebbek és a legköcsögebbek.
Előbbi kettőből meg ritka ronda példányokkal találkozok (éljenek a szaporítók) meg a rossz nevelés.
Spániel már támadta meg a kutyáimat is nem egyszer,ismeretségi körben sok spanci támadott emberre is.
Egy havám és b.frise-m van,jól neveltek,kutyaként vannak kezelve!
Szavam nem lehet rájuk.
De többi neveletlen bichonfélét nem csípem.
Bár tény,hogy sok múlik a nevelésen is,találkoztam jó fej spániellel is,de nem lesz a kedvencem ahogy a yorki és shih-zu sem.
Igen, hát a zsebkutyák... :) Nekem se a szívem csücske az a fajta, aminél a macskám konkrétan kutyásabban viselkedik.
Alapvetően talán én is a gazdájuk miatt vagyok allergiás pl. a yorkikra ("miniyorkikra" különösen, ahogy az egyik válaszoló írta), westiekre, mopszokra.
Hasonló okokból váltanak ki belőlem ellenérzést az amstaffok, ők sokkal inkább, mert életveszélyesek is lehetnek egy tudatlan gazda kezében.
Jellemre számomra túl nyeglék és van bennük egy furcsa túlpörgősség is, pl. mikor az én energikus keverékemmel játszott egy példányuk, az nem vette észre, mikor elég a másiknak, ugyanúgy üldözte, hajtotta meg cibálta volna, sokszor kellett leterelni az enyémről -bizony drasztikus módszerekkel.
Másik eb ilyet nem csinált eddig, olyan, mintha ezt a típusú
túlfűtöttséget is a fajta múltja hozta volna.
Egyébként, mint kutya sem tetszik, esetlennek tűnik a faruk a nagy fejükhöz és mély mellkasukhoz képest, az ilyen távol ülő szemű fajtáknak pedig alapból van egy féle kisugárzása, ami valahogy taszít. Szóval, ha kéne még a beaglen kívül mást is mondanom, akkor ők lennének, akikkel nem tudok zöldágra vergődni, ellenszenvesek mind belső, mind külső jegyekben.
Az sem segít a megítélésüknél, hogy ismerek kettőt, akik úgy összemartak egymással, hogy nyakig véresek lettek, pl. a környéken volt nem egy kiskutya szétcincálás általuk, stb. Azért nehéz lenne másik fajtát mutatni, ami ennyire szenvedélyesen tud ölni vagy verekedni...
Többen is írták hogy ezek nagyobb, ilyesztőbb kutyák, németjuci, staffi, pitbull. Ezeket tényleg legtöbbször a hülye gazdája neveli a félre, egy jól nevelt pitbull egy elképesztően aranyos és gyerekszerető kutya de úgy tönkrevágják az ilyen barmok a hírnevét a hülye kutyáikkal....
Most azért mert valakit megtámadott egy ilyen kutya és nem szereti őket szerintem nem kell elítélni az illetőt, ha valakit jól megruházna egy nem napon barnult honfitársunk tőlük is tartana, ez ilyen dolog, remélem egyszer találkoznak ellenpéldával is.
Westi
Egyszerűen irritál a kinézete, a szőre, mindene!
Amúgy meg nekem beagle-m van és igen szeret szaglászni, mert vadászkutya. Megnevelni kell nem elajándékozni. A kutya olyan mint a gazdája. Nehéz eset, de nem lehetetlen egy beagle-t megtanítani pár dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!