Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a tenyésztő nem küldi a...

Ha a tenyésztő nem küldi a törzskönyvet hova lehet fordulni?

Figyelt kérdés
Januárban vettünk egy kutyát , most 6 hónapos és még nem kaptuk meg a törzskönyvét a tenyésztőtől. A tenyésztő leráz minket hogy egy alomra csak egyben lehet kikérni a és neki még nem fizették ki az összes kutyát. Jól tudom hogy hat hónapos kor után csak DNS vizsgálattal lehet törzskönyveztetni a kutyákat?
2010. máj. 6. 20:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
3%
igazából ha nem akarsz kiállításra járni meg ilyen sznob dolgokkal foglalkozni, akkor nem tök mindegy hogy a kutyádnak vannak e papírjai? szeresd és kész, és ne a származása miatt. vagy ha nincsen tk akkor már nem is értékes állat?
2010. máj. 8. 21:07
 22/32 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezd meg tőle, ha te igy vetted a kutyát, akkor igenis küldje el. Gondolom az ára is ennek megfelelő volt.

Amugy meg vannak lusta tenyésztők is, nem adják be időben, nem foglalkoznak vele komolyan.

lehet nem is Magyarországon törzskönyveztet, akkor meg van, hogy 8-9hónapba is beletelik mire megkapod. én Szerbiából vettem kutyit, ő 7 hónapos volt mire megjött az exportpedigréje.

2010. máj. 8. 21:42
 23/32 Winner of Royal Hill ***** válasza:
53%
21:07-es mit tudsz te a kiállításokról? Unom már hogy lesznobozzák azt,aki rendes papíros kutyát akar és ki is akarja állítani!Ez nem sznobság,hanem igényes hobby!
2010. máj. 9. 08:53
 24/32 anonim válasza:
Helló!Most én is törzskönyvre várok kiváncsi leszek mi lesz belölle ,lehet ugy járok mint te mert nekem sincs adásvételim!Viszont nekem a törzskönyv 20.000ft tudom h átvert a tenyésztö ezzel de igy is azt mondta h ha nem kérné ki a kutyusomnak a törzskönyvet akkor sem szolhatnék semmit szal én inkább nem civakodtam csak legyen meg a papirja!Szóval jó h feltetted ezt a kérdést mert számomra is hasznos válaszokat kaptál!!Köszönöm
2010. máj. 9. 11:24
 25/32 anonim ***** válasza:

21:07 Azt sem tudod h mire jó a tk , mi a francnak szólsz bele ?? Nem csak a kiállítás/verseny miatt kell a tk de inkább olvass utánna.... ha nem megy az olvasás akkor meg ne írj véleményt tudatlanul.Am sem sznobság attól még h te leszarod a kiállítást és versenyeket attól még más szeretheti és ettől még nem lesz sznob....

De hogy válaszoljak is , sztem már nem fogsz kapni t-et sajna a szaporítk nem foglalkoznak azzal h mi lesz a kutyával miután eladják , hiába reklamálsz :S

2010. máj. 9. 11:29
 26/32 anonim ***** válasza:

En ilyen feltetelek mellett nem vettem volna meg a kutyat, hanem kerestem volna masik tenyesztot.

En ilyenrol meg nem is hallottam, hogy a kutyanak utolag kuldik a torzskonyvet. Azt irtatok, hogy letezik, de most oszinten: Mire jo ez?

Igaz, en kulfoldon elek, de itt ilyen nem is fordulhat elo, hogy 8hetes korig, amikor is eladasra kerul a sor, nincs meg a torzskonyv. Itt ez kotelezo. EN nem tudok semmilyen okot elfogadni arra, hogy mire a gazdi erte jon, nincs meg minden irat.

Es mi az, hogy nincs adasveteli szerzodes? Nekem addig oda sem adta a kutyat, amig nem irtam ala, hogy mostantol fogva az enyem! Sot, meg garanciat is kaptam arra, hogy a kutya, amit kapok, egeszseges, mert ha nem, akkor kompenzalja. Sot, az adasveteli szerzodesben az is bele van foglalva, hogy ha megsem akarom a kutyat, akkor 14napon belul visszavasarolja tolem az eredeti aron. Ha pedig kesobb jovok ra, hogy nem kell, akkor egy honap utan az ar 90%aert veszi vissza, tobb honap utan 60%, stb stb...

Egy tenyesztonek nem az a celja, hogy elpasszolja a kutyat, hanem az, hogy jo helye legyen. Aki ilyenre nem kepes, az ne tenyesszen.

Es aki olyantol kutyat vesz, aki azt allitja, hogy majd utolag kuldi, az vessen magara es tanuljon az esetbol.

Bizonyitek hianyaban ezt mar cseszheted, ez a minimum lett volna szerintem, hogy adasvetelit irsz ala. Vegulis kutyat nem a zsibvasaron vesz az ember!

Ennyi ido utan mar lemondhatsz a torzskonyvrol, es sajnos meg egy ember, aki tamogatott egy szaporitot.

2010. máj. 9. 11:39
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

08:53 igényes hobby, hogy oda ne rohanjak. Ez a mondatod pont úgy hangzott, mintha te átlag ember lennél és imádnád a kutyád, na ja.

11:29 Kérlek magyarázd el, mert tudatlan vagyok. Mire jó a tk? Arra, hogy ha netalántán mégis beteg a kutya a tenyésztő visszaveszi? Te visszaadnád a kutyád, most őszintén?

2010. máj. 9. 13:04
 28/32 anonim ***** válasza:

A tk arra jó , h le tudd ellenőrizni h a kutya szülei nem betegek-e , voltak-e szűrve a kutyák az adott fajtára jellemző betegségre , ha nem volt szűrés és nincsenek meg a papírjai a szülőknek akkor az szaporító valszeg beteg kutyákkal.... De ahelyett h itt próbálod a saját igazadat bizonygatni h felesleges a tk , inkább olvasd végig ezt az oldalt : [link]

Ha ezek után is feleslegesnek találod a tk-t akkor már csak a felfogásoddal lehet a baj.

2010. máj. 9. 13:21
 29/32 anonim ***** válasza:
A "sznob" kiállitók azért vannak, hogy az emberek mielőtt kutyavásárlásba fognak, eltudjanak menni, és megnézni a számukra áhitott fajtát,és érdeklődjenek, hogy kitől, milyen kiskutyát tudnak venni. és ha mindenki felkeresné ezeket a rendezvényeket, a munkaversenyeket, tenyésszemléket, akkor nem fordulhatna elő ennyi minőségen aluli, gyenge idegrendszerü, beteg kiskutya. igenis a kutyatartás pénzbe kerül, és azzal kezdődik, hogy ha kell leutazom akár 200 km-t is, hogy a lehető legmegbizható helyről tudjak vásárolni.
2010. máj. 9. 19:09
 30/32 A kérdező kommentje:

azt megtudtam hogy a tenyésztő már tavaly sem fizette a tagdíjat a MEOE-nél, valamint hogy az alombejelentőt sem adta még be.

Ha valaki utólag várja a törzskönyvet a kutyájához nyugodtan hívja fel vagy írjon egy e-mailt a törzskönyvezési osztályra a kutyák szüleinek a nevével és válaszolni fognak hogy mikor adták be az alombejelentőt.

6 hónapos kor után az elnök kükön engedélye kell a törzskönyveztetéshez, DNS vizsgálatot 1 éves kor után szoktak kérni.

2010. máj. 12. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!