Szabályos-e az, ha a "tenyésztő" a törzskönyvet csak akkor hajlandó átadni, ha megtörtént az ivartalanítás?
Szerintem a szabály az, hogy írtok egy szerződést, ami mindkét félnek elfogadható. Hogy abban pontosan mi van, az tökmindegy. Ő megírja, ezzel a feltétallel ad kutyát, te meg vagy veszel tőle, vagy nem.
És teljesen jogos, hogy egy normális tenyésztő ha hobby célra ad kutyát, akkor elvárja az ivartalanítást.
Igen szoktak ilyet csinálni, teljesen normális.
Vagy az ivartalanítás után kapod meg a törzskönyvet, vagy az ivartalanításig kapsz egy másolatot, majd a műtét után adja oda az eredetit.
Igen.
Sőt, számomra kifejezetten szimpatikussá teszi a tenyésztőt, látszik, hogy nem támogatja a felesleges szaporulatokat.
Figyelj, szerintem mondd meg hogy a fizetés előtt látni akarod az állat törzskönyvét. Jó alaposan nézd meg, főleg a kiállítás dátumát, stb, nehogy egy másik állatét mutogassa. A szerződésből kérj másolatot.
Amúgy azért van ez az egész, amit a kedves tenyésztő csinál, mert tesz rá hogy szaporítod-e a macskát vagy sem, a lényeg hogy te ne kereshess pénzt vele, ne legyél neki konkurencia. Érdekes hozzáállás, de van ilyen...
Én maximálisan támogatom. Bár a kutyáknál is igy lenne. Kedves kérdező, gondolom a cicát igy hobby célra, ivartalanitási kötelezettséggel olcsobban is kapod meg.
A törzskönyvet a tenyésztő oda fogja adni, a cica átvételekor a fénymásolatát kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!