Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szabályos-e az, ha a "tenyészt...

Szabályos-e az, ha a "tenyésztő" a törzskönyvet csak akkor hajlandó átadni, ha megtörtént az ivartalanítás?

Figyelt kérdés
2010. dec. 8. 09:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kitti látja jól a helyzetet, csak akkor kell ivartalaníttatnom, ha törzskönyvet kérek. Ha nem kérnék tk-t, maradhatna ivaros a cica.

Azt mondta átvételnél bemutatja a törzskönyvet, de fénymásolatot nem ajánlott. Ezzel nem is lenne baj, engem csak az zavar, hogy ilyen feltételekkel simán szaporíthatnám a macskát, ha akarnám. Mivel ahhoz nem kell törzskönyv.

2010. dec. 10. 11:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Aha értem. Akkor szerintem is keress másikat. Pedig ugy tudtam a macskások "keményebbek" és etikusabbak, mint némely kutyás. Egy fajtatiszta állatkához mindenképp jár a törzskönyv. Ha hobby célra veszed, ha tenyésztésre, ha "hibás". Én ha ugy vennék cicát, hogy ivartalanittatnom kell, akkor is ragaszkodnék a törzskönyvhöz. Mert benne találom meg a felmenőit, szineket, meddig éltek stb.
2010. dec. 10. 18:33
 13/16 anonim ***** válasza:
arról meg nem is beszélve, hogy ő nemigazán tud mit kezdeni a törzskönyvvel, ha anélkül kérnéd a cicut. Szerintem le sem kérte.
2010. dec. 10. 18:35
 14/16 A kérdező kommentje:
Hát ezaz hogy szerintem sem, és úgy van vele, hogy pár hónap múlva úgyis elfelejtem....Törzsköny nélküli macsekért márpedig nem adok pénzt. Köszi a válaszokat! :)
2010. dec. 10. 19:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Igazad van, én sem tenném.
2010. dec. 12. 09:26
 16/16 anonim válasza:
Ha nem állapodtok meg az ivartalanításba akkor ha megveszed a törzskönyv is jár . Ha ivartalanitani akarja az általad kiválasztott állatot és ivartalanítja a hozzájárulásod nélkül akkor az eladót is ivartalanítani kell!!!
2010. dec. 16. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!