Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a tenyésztő nem küldi a...

Ha a tenyésztő nem küldi a törzskönyvet hova lehet fordulni?

Figyelt kérdés
Januárban vettünk egy kutyát , most 6 hónapos és még nem kaptuk meg a törzskönyvét a tenyésztőtől. A tenyésztő leráz minket hogy egy alomra csak egyben lehet kikérni a és neki még nem fizették ki az összes kutyát. Jól tudom hogy hat hónapos kor után csak DNS vizsgálattal lehet törzskönyveztetni a kutyákat?
2010. máj. 6. 20:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyszerű:APEH

Ez egy bűvös szó!

Említsd meg neki, hogy amennyiben nem csináltatja meg a tk-t, bejelented az Apeh-nél.

Biztosan nem adózik a kutyák utáni bevételből, ne félj, rögtön elindítja a folyamatot.

Persze, csak ha még nem múlt el a kutyus 6 hónapos.

Utána tényleg DNS vizsgálat kell már, az már kicsit húzósabb.

Üdv.

MEOE tagnak, ha jól tudom 5000 Ft egy tk. kiváltása.

2010. máj. 6. 23:52
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

A tk-k 3 hét alatt megjönnek, úgyhogy ez nem kifogás! Sajnos valóban egy szaporítótól vettél kutyát. Ne haragudj, aki 5500 Ft-ot (mert tagoknak ennyi egy tk kiváltása) nem képest kifizetni...

Én is csak az APEH-et tudom javasolni, talán az majd hat rá!

Bár ha nincs adásvételi, akkor tényleg nem sok mindent tehetsz....

2010. máj. 7. 07:46
 13/32 A kérdező kommentje:
Nincs adásvételink, amikor megvettük a kutyát nála még maradtak kiskutyák és abban állapodtunk meg hogy amikor eladja az összeset akkor kéri ki a törzskönyvet/származási lapot a kutyákra. a törzskönyv postázását úgy oldotta volna meg hogy az ő állatorvosa postázza a mi állatorvosunknak aki berakja a chipet a kutyába. A dokinkat megkérdeztük hogy létezik e ilyen és azt mondta igen szokták így küldeni. a gond az hogy a kutya ma féléves tehát ha nem adta be még az alombejelentőt sem akkor abból már nem lesz törzskönyv. Nem magához a törzskönyvhöz ragaszkodok mert én tenyészteni/szaporítani semmi képpen nem akarok de ha már így adta el akkor igenis teljesítse.
2010. máj. 7. 08:58
 14/32 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló vagyok.

Igen, abszolút érhető! Ha máig nem adta be, akkor valóban nem lesz törzskönyve a kutyusodnak....

Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen szavahihetetlen embert sikerült kifognotok! :(

2010. máj. 7. 10:12
 15/32 Akiteki ***** válasza:

Ez mutatja, hogy egyértelműen szaporító. Egy tenyésztő nem vár arra, hogy eladja tk. nélkül a kölyköket, aztán ha valaki nagyon cirkuszol, akkor annak kiváltja.

Sosem lesz a kutyusodnak tk-e, törődj bele.

Az ilyenek nagyrészt azt sem tudják, hogy néz ki.

2010. máj. 7. 11:12
 16/32 anonim ***** válasza:
Milyen fajta kutyáról van szó? Egyik ismerősöm is így járt, ő utólag sajnos nem kapta meg ...
2010. máj. 7. 11:56
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Olyan valóban létezik, hogy egyik doki küldi a másiknak, azt is el tudom képzelni, hogy különböző okokból a kiskutya 8 hetes koráig nem érkeznek meg a származási lapok és valóban utólag kapja meg a vevő. A te eseted ott hibádzik, hogy ez az ember előre megmondta, hogy be sem adja az alombejelentőt, amíg minden kutyát el nem vittek. Tehát ő nem a fajta nemesítése céljából hozott le almot, mert akkor letörzskönyveztetné akkor is, ha a minden gazdijelölt visszalép és végül az összes kutya a nyakán marad, vagy el kell ajándékoznia. Ez egyértelműen eladásra gyártotta a kiskutyákat, és így pártízezer forintot spórolt magának. Tehát szaporító. Mostmár mindegy, ettől még a kutyuskád ugyanaz, mint aki akkor lenne, ha nem vernek át téged, bár tudom, hogy az átverés akkoris rosszul esik.
2010. máj. 7. 12:00
 18/32 A kérdező kommentje:
bordeaux-i dog
2010. máj. 7. 13:37
 19/32 anonim ***** válasza:
Én egy perzsa cicával jártam így. Fél év után még mindig nem küldte a törzskönyvet. Megfenyegettem, hogy feljelentem és fel is vettem a kapcsolatot a macska egyesület vezetőjével, aki azt mondta, hogy lépjek be az egyesületbe és amint tag vagyok már tudják képviselni az érdekeimet. Annyiból volt szerencsém, hogy akitől a cicát vettem bejegyzett tenyésztő volt, ezért Őt könnyen felelőségre lehetett volna vonni. A cica 9 hónapos volt amikor megkaptam a törzskönyvet. Nem volt rá szükségem, hisz ivartalanítva lett a cica, de amikor elhoztuk megigérte, hogy küldi. Az igéret pedig kötelez még akkor is ha csak szóban hangzik el.
2010. máj. 8. 20:11
 20/32 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Őszintén?

A JóIstehez panaszra!

2010. máj. 8. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!