Ha a tenyésztő nem küldi a törzskönyvet hova lehet
fordulni?
Szia!
Egyszerű:APEH
Ez egy bűvös szó!
Említsd meg neki, hogy amennyiben nem csináltatja meg a tk-t, bejelented az Apeh-nél.
Biztosan nem adózik a kutyák utáni bevételből, ne félj, rögtön elindítja a folyamatot.
Persze, csak ha még nem múlt el a kutyus 6 hónapos.
Utána tényleg DNS vizsgálat kell már, az már kicsit húzósabb.
Üdv.
MEOE tagnak, ha jól tudom 5000 Ft egy tk. kiváltása.
2010. máj. 6. 23:52
A tk-k 3 hét alatt megjönnek, úgyhogy ez nem kifogás! Sajnos valóban egy szaporítótól vettél kutyát. Ne haragudj, aki 5500 Ft-ot (mert tagoknak ennyi egy tk kiváltása) nem képest kifizetni...
Én is csak az APEH-et tudom javasolni, talán az majd hat rá!
Bár ha nincs adásvételi, akkor tényleg nem sok mindent tehetsz....
2010. máj. 7. 07:46
13/32 A kérdező kommentje:
Nincs adásvételink, amikor megvettük a kutyát nála még maradtak kiskutyák és abban állapodtunk meg hogy amikor eladja az összeset akkor kéri ki a törzskönyvet/származási lapot a kutyákra. a törzskönyv postázását úgy oldotta volna meg hogy az ő állatorvosa postázza a mi állatorvosunknak aki berakja a chipet a kutyába. A dokinkat megkérdeztük hogy létezik e ilyen és azt mondta igen szokták így küldeni. a gond az hogy a kutya ma féléves tehát ha nem adta be még az alombejelentőt sem akkor abból már nem lesz törzskönyv. Nem magához a törzskönyvhöz ragaszkodok mert én tenyészteni/szaporítani semmi képpen nem akarok de ha már így adta el akkor igenis teljesítse.
Az előző válaszoló vagyok.
Igen, abszolút érhető! Ha máig nem adta be, akkor valóban nem lesz törzskönyve a kutyusodnak....
Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen szavahihetetlen embert sikerült kifognotok! :(
2010. máj. 7. 10:12
Ez mutatja, hogy egyértelműen szaporító. Egy tenyésztő nem vár arra, hogy eladja tk. nélkül a kölyköket, aztán ha valaki nagyon cirkuszol, akkor annak kiváltja.
Sosem lesz a kutyusodnak tk-e, törődj bele.
Az ilyenek nagyrészt azt sem tudják, hogy néz ki.
2010. máj. 7. 11:12
Milyen fajta kutyáról van szó? Egyik ismerősöm is így járt, ő utólag sajnos nem kapta meg ...
2010. máj. 7. 11:56
Olyan valóban létezik, hogy egyik doki küldi a másiknak, azt is el tudom képzelni, hogy különböző okokból a kiskutya 8 hetes koráig nem érkeznek meg a származási lapok és valóban utólag kapja meg a vevő. A te eseted ott hibádzik, hogy ez az ember előre megmondta, hogy be sem adja az alombejelentőt, amíg minden kutyát el nem vittek. Tehát ő nem a fajta nemesítése céljából hozott le almot, mert akkor letörzskönyveztetné akkor is, ha a minden gazdijelölt visszalép és végül az összes kutya a nyakán marad, vagy el kell ajándékoznia. Ez egyértelműen eladásra gyártotta a kiskutyákat, és így pártízezer forintot spórolt magának. Tehát szaporító. Mostmár mindegy, ettől még a kutyuskád ugyanaz, mint aki akkor lenne, ha nem vernek át téged, bár tudom, hogy az átverés akkoris rosszul esik.
2010. máj. 7. 12:00
18/32 A kérdező kommentje:
Én egy perzsa cicával jártam így. Fél év után még mindig nem küldte a törzskönyvet. Megfenyegettem, hogy feljelentem és fel is vettem a kapcsolatot a macska egyesület vezetőjével, aki azt mondta, hogy lépjek be az egyesületbe és amint tag vagyok már tudják képviselni az érdekeimet. Annyiból volt szerencsém, hogy akitől a cicát vettem bejegyzett tenyésztő volt, ezért Őt könnyen felelőségre lehetett volna vonni. A cica 9 hónapos volt amikor megkaptam a törzskönyvet. Nem volt rá szükségem, hisz ivartalanítva lett a cica, de amikor elhoztuk megigérte, hogy küldi. Az igéret pedig kötelez még akkor is ha csak szóban hangzik el.
2010. máj. 8. 20:11
Őszintén?
A JóIstehez panaszra!
2010. máj. 8. 20:40
Kapcsolódó kérdések: