82% a te szövegértésed is jeles... mond csak magadtól vagy ekkora hülye, vagy nekifutottál?
2017. jan. 26. 12:30
22/42 anonim válasza:
Németjuhászt csak akkor válassz, ha van min. napi fél-1 órád arra, hogy az agyát lefáraszd, mert ha te nem tszed, akkor megoldja magának, aminek meg nem fogsz örülni (tapasztalat 9 hónapos németjuhászom van, így vizsgaidőszakban kevesebb idővel, így tudom milyen az, ha magának keres szórakozást... így is napi min. 1 óra van rá+ hétvégén 2 kutyasuli) Szorgalmi időszakban ennél jóval több időm van rá.
2017. jan. 26. 12:47
23/42 anonim válasza:
Szerintem ilyen feltételek mellé ne fajtiszta törzskönyvvel rendelkező kutyát vegyél hacsak ténylegesen nem akarsz rá több időt szánni. Egy kutya nagyon nagyon jó társ és ha ezt megtapasztalod,te nem fogod magad mellől elengedni.Szerintem nem kellene a sétán aggódnod.Vadászol,horgászol... Kutya örömmel menne veled,esetleg ha vadászkutyát veszel akkor segít a vadászatban stb... De viszont ehez elengedetlen az elején a kutyasuli kb heti 3x1 óra nem sok.Ha nem fér neked bele mindenképp menhelyi kutyát ajánlok és ő is hű társad lehet.(Nekem staffordom van,ahová lehet viszem magammal nagyon megszerettem,ő is tudom ajánlani.Bármire betanítható)
2017. jan. 26. 12:54
24/42 anonim válasza:
Kedves kérdező, ellentétben veled nekem van kutyám, így abszolút tudom miről beszélek. Németjuhásszal is van tapasztalatom. Úgyhogy kérlek ne te próbáld kioktatni azt aki SEGÍTENI AKAR NEKED, és kompetensebb a dologban nálad.
Kedves okostóni, a válaszaid lepontozása (több ember együttes véleménye) elárulja mennyire hasznos a tevékenységed az oldalon. Mondtuk már, hogy menjél inkább játszál máshol.
2017. jan. 26. 12:55
25/42 anonim válasza:
Szerintem ilyen feltételek mellé ne fajtiszta törzskönyvvel rendelkező kutyát vegyél hacsak ténylegesen nem akarsz rá több időt szánni. Egy kutya nagyon nagyon jó társ és ha ezt megtapasztalod,te nem fogod magad mellől elengedni.Szerintem nem kellene a sétán aggódnod.Vadászol,horgászol... Kutya örömmel menne veled,esetleg ha vadászkutyát veszel akkor segít a vadászatban stb... De viszont ehez elengedetlen az elején a kutyasuli kb heti 3x1 óra nem sok.Ha nem fér neked bele mindenképp menhelyi kutyát ajánlok és ő is hű társad lehet.(Nekem staffordom van,ahová lehet viszem magammal nagyon megszerettem,ő is tudom ajánlani.Bármire betanítható)
2017. jan. 26. 12:55
26/42 anonim válasza:
Mondjuk a német juhász tényleg nem jó, ő munkakutya, nem pedig őrzőkutya. Ha őrkutya kell, vannak erre speciális fajták, de ezek nem kisméretűek. (Kuvasz, komondor, kaukázusi, közép-ázsiai, tibeti masztiff, például.)
2017. jan. 26. 13:37
27/42 A kérdező kommentje:
82% a te a segítő szándékot eléggé érdekesen értelmezed...
Amúgy nem nem aggódom a sétáltatáson én azt írtam, hogy a szokott értelemben nem fogom tudni sétáltatni... tehát nem fogunk utcákon mászkálni, meg pórázon sem kell kocsik között cikáznunk zacskóval a kezemben... meg jópofizni sem kell a másik kutyással akivel szembetalálkozom a kutyafuttatóban...
Az pedig, hogy valaki aki képes azt, hogy egész nap társaságomban lehet a kutya de nem tudok a nap 24 órájában csak vele foglalkozni, úgy értelmezi, hogy nem fogok a kutyával foglalkozni... ne haragudj... de te retardált vagy...
2017. jan. 26. 14:01
28/42 anonim válasza:
Kérdező, ha ennyire nincs elképzelésed, miért nem fogadsz be menhelyről egy kutyát? De tényleg. Erdélyben azért van bőven belőlük, van válogatási lehetőség... Attól, hogy egy kutya fajtatiszta még nem lesz semmivel több, kutya lesz, szellemi értékben és agyi szinten ugyan olyan, mint egy menhelyi.
"Attól mert valaki őrzésre használna kutyát, miért következik, hogy rögtön el is hanyagolja?"
Ja amúgy erre csak annyit írnék, hogy elég nagy különbség van aközött, hogy "szeretnék egy kutyát, milyet ajánlotok?" és a "házőrzőnek kéne kutya, milyet ajánlotok?"
2017. jan. 26. 14:07
29/42 anonim válasza:
Szerintem ezek a körülmények nem rosszak de egy kölyöknek akit kiállításra vinnél nem felelnek meg, egy felnőtt menhelyinek viszont annál inkább. Ha heti 1-2x elviszed sétálni és horgászni vadászni is magaddal viszed az szerintem elég. És persze minden napi játék néha tanítgatás sem ártana. Egy fajtatiszta kutyára nem csak a betörők hanem az irigyek is veszélyt jelentenek. Egy felnőtt nyugis keverék lenne a tökéletes választás neked, nem kell annyit nevelni, már van alap szocializációja és ugyan úgy remek társ tud lenni. Remélem segítettem sok sikert!
2017. jan. 26. 14:13
30/42 anonim válasza:
Hát ha te kiállításra akarod vinni, de úgy képzeled, hogy a szocializálatlan kutyádat beviszed és majd mindenki asszisztál akkor te vagy a retardált. :D Továbbra is segíteni próbálnak neked de semmi értelmesre nem reagálsz csak szajkózod a hülyeséget. Ha ennyire tisztában vagy mindennel, akkor minek kérdezel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!