Házörzőnek milyen közepes termetű kutyát ajánlotok?
Fontos, hogy van sok más állat.
Baromfik, kecske, disznó, nyulak...
Házörzésre kell, de nincs olyan időpont, mikor egyedül lenne, valaki mindig van itthon.
Hogy lehettek ennyire érzéketlenek???
Attól, hogy egy kutya nincs mindennap sétáltatva lehet boldog élete!!! Ha eleget foglalkoznak vele. Egy nyugisabb németjuhász megfelelhet neked, ha tudsz vele játszani eleget és fejben lefárasztod kellőképpen. Én a kiállítás dolgot nem javasolnám, mert bunda az egész... mindig annak a kutyája nyer, akinek helyben van a kennele. Mind emellett persze törzskönyves kutyát vegyél. (nekem is nj-m van törzskönyves, de 6 hónaposan ivartalanítva lett)
Egyébként mennyi időd lenne a kutyára? (nem sétáltatásra gondolok)
Elárulnátok, hogy mi a baj azzal, ha valaki házőrzére tartana kutyát? Egy ilyen impoznsabb komondort vagy kalibakutyát?
Attól mert valaki őrzésre használna kutyát, miért következik, hogy rögtön el is hanyagolja? Vagy mostmr sak ágyban aludhat kutya? Azért az udvarvégi lánc, szárazkenyér és hidegvíz kombó, és az elkényeztetett pótlék szerep között van pár lépcsőfok. Nekem kuvaszom van, mit ad isten, házőrzésre. De nem kicsapva kert végébe. Mindennap megy egy órát sétálni, plusz heti 4 alkalommal fegyelmezőzés van, plusz játék.
Kérdező:
Ne lepődj! Itt olyan emberek írogatnak, akik nem a földön járnak!!! Állandóan le is vagyok szólva, ha egy kicsit gyakorlatiasabban próbálom megközelíteni a problémát! :D
És igen! Az előzővel egyetértve én is a németjuhászt javaslom. (Bár nem titkolom, hogy elfogult vagyok :) ).
Az egyik megkérdezte, hogy a házőrző (!) kinti vagy benti lesz-e?! :D Ezt mennyire lehet komolyan venni?! :D
Ha van neki egy egész portája, akkor nem lesz depressziós és egyéb lélektani problémái, ha nem viszed naponta kétszer sétálni. Viszonylag könnyen tanítható, értelmes fajtának tartom. És azért az is mond valamit, hogy a rendvédelmi szervek is szeretik használni.
A mennyi időm lenne az elég relatív...
Szerencsére dolgoznom nem kell elég jó segélyt kapok a franciáktól, itthonról egyedül vadászni és horgászni járok el... nam meg néha úszni.
Szóval mivel az önellátás a cél és ebben se feleségem se a gyerek nem akar/tud/ér rá segíteni, ezért a kutyára időm a semmi és az állandó között van valahol... ott lehet mellettem ha akar, mint a kecském egész nap, mert az aztán követ mindenhová :)
De konkrétan csak ővele foglalkozni nem tudok egész nap mert mindig van mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!