Ha ezt megeszi a kölyök lehet baja tőle?
Ezt vettem tegnap a Bichon Bolognese kutyusomnak,de csak most vettem észre mikor kiakartam bontani,hogy felnőtt kutyáknak való..
A kistestűeknek napi 1 kekszet ajánl,ha megeszi ugye nem lesz baja?
A Pedigreenél már csak a Chappy a rosszabb. Attól még a hasa is ment a kutyámnak.
Vegyél az állateledelesnél kutyának való jutifalatot.
Ne hulladékkal etesd.
Nem, nem lesz baja tőle, de hosszútávon, folyamatos adással valószínűleg tönkre vágod vele a kutyád emésztését. Nagyon a legalja minőség a Pedigree . Csak nézd meg a keksz összetevőit:
Gabona, hús és állati melléktermékek (többek között 4% csirke a fehér kekszekben, 4% marha a barna kekszekben és 4% bárány a piros kekszekben), növényi melléktermékek, olajok és zsírok, ásványi anyagok, magok, gyógynövények.
(Az állati melléktermék az az állatnak olyan része, amit ha kiírnának az ember elhányná magát, a növényi melléktermék szintén a növény kukába való része, helyettesítsd be a melléktermék szót szemétre, ugyanis nagyjából az, és már is nem lesz gusztusod odaadni a kutyádnak, de csak, hogy mindenki értse:
ez egy kép, hogy mit foglal magába az állati melléktermék szó: [link]
csak valamivel higiénikusabban van tárolva.)
Az összetevőket gabonával kezdik, amit a kutyák rosszul emésztenek. Az is a gyártót minősíti, hogy a többi összetevőt nem részletezik (csak simán úgy írják, hogy "magok", "gyógynövények") , ez a silány minőségű kutya jutalomfalatok/tápok egyik legfőbb ismérve.
Ha tényleg jót akarsz a kutyádnak, akkor inkább ilyesmi jutalomfalatokat ajánlok: [link] , nézd meg ennek az összetevőit, 96 % HÚST (VALÓDI HÚST ÉS NEM ÁLLATI SZEMETET) tartalmaz, semmi gabona, semmi kutyáknak fölösleges összetevő.
Vagy ez: [link]
Szint úgy jó jutifali: [link]
Ez se rossz: [link]
Szóval olyat keress, amiben tényleg hús van és nem is kis arányban. Vagy mint már előttem is írták, szuper jutalomfalat a párizsi (van olcsóbb fajta is, az is megteszi) , esetleg sajt (szintén jó az olcsóbb fajta) vagy virsli (természetesen tökéletes az olcsó fajta), vagy akár magadtól is süthetsz kutyakekszet.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Akkor ezt még most odaadom neki ,de többet semmiképpen sem adok neki Pedigreeset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!