Van egy kölyök francia bulldogom megeszi a köveket és utána kihányja mit tegyek ellene?
Semmiképpen se hagyd neki! Valahogy le kéne szoktatni róla, mert ez komolyabb gondokat is okozhat! Ha látod,hogy beveszi a szájába, azonnal vedd el tőle és szídd meg,de nehogy megüsd! Csak kiabálj rá, érezze,hogy rosszat csinált! Valahogy próbáld megakadályozni, mert a szomszédom kutyája pont ebbe halt bele.
Figyeld egy ideig,ha kiengeded az udvarra és foglalkozz vele addig,amíg meg nem tanulja,hogy NEM SZABAD megenni a köveket!
Hallottam egy olyan megoldást, hogy fogkrémet kell nyomni a szájába és elvenni a vizét hadd szenvedjen, ezt megcsinálni két-háromszor, persze csak ha látod, hogy utálja. Majd ha mentek sétálni és látod, hogy követ akar enni, akkor szólsz neki, hogy figyeljen és felmutatod neki a fogkrémes tubust. Hallottam ezt a módszert valakitől, aki így szoktatta le a kutyáját a kaki-evésről.
Ehhez persze figyelned kell, hogy mikor mit szaglászik, hogy pont észrevedd amikor követ akar enni.
Ha udvarban tartott kutya, akkor szerintem nem igen működne ez.
Előző vagyok, most olvastam egy érdekes dolgot a fogkrémekről, úgyhogy visszaszívom inkább a tanácsomat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__76..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!