Miért kötnek bele mindig a kutyásokba a "nemkutyások"?
Adjad csak, nem én fogok meghalni a karambolban amit okoz... :)
Nem akkor engedem szabadon amikor akarom hanem ahol lehet. Nálunk nincs forgalom. De persze a társadalom azt jelenti hogy csinálj amit akarsz csak nekem jó legyen. Tehát tartsd be a szabályt hogy nekem jó legyen, az nem baj ha a kutyád megdöglik unalmában mert csak pórázon sétálhat, mert ő csak egy állat, semmi joga... Ahelyett hogy elfogadnánk egymást és azokat piszkálnák akik valóban rosszak... Megtudhatnám miért zavar az téged ha egy sétád során látsz egy kutyást aki a kutyáival lábnál követésben jó messzire kikerül és amikor jó messzire elmentél akkor boldogan szaladgálnak tovább és szimatolgatnak? Ez neked miért fáj? Azért mert valaki hülye és nem szedi fel a kakát vagy odaengedi a kutyáját még nem kéne mindenkit válogatás nélkül utálni.
Az a baj,hogy mindkét tábor rohadt elfogult. Én a kutyások közé tartozom,és megmondom őszntén,ésszel fel nem érem,hogy az emberek miért félnek a kutyáktól? Az más dolog,hogy egy kóbor kutyától fél...de egy normálisan tartott,gazdás kutyától ne féljenek,és ne követeljenek szájkosarat. És igenis közterületen ott sétálunk,ahol akarunk,persze nem a népet rémisztgetve. Nem értem az emberek félelmét,de biztos nagyon rossz lehet félni a kutyáktól,éppen ezért nem igen adok okot a kötekedésre,ha látom hogy csúnyán néznek,vagy beugatnak akkor arréb megyek. Ha ezek után is ugat,akkor meg dzsihad lesz. Aki meg elemi utálatot érez a kutyák és más állatok iránt,az meg keresztbe lecophat.
Másrészről a kutyások sem tökéletesek,sajnos nekünk is tolerálnunk kellene,amit szerintem mi sűröbben megteszünk mint a nem kutyások. A kutyaszar dologban abszolút igaza van a nem kutyásoknak,sajnos nem igen terjedt el nálunk a kutyapiszok rendes eltakarítása,ami megértem hogy zavaró,de ezért nem kéne minden kutyást utálni.
Kb ennyi,kifejtettem a véleményen,egy a lényeg,a nem kutyások sosem érezhetik azt amit mi kutyások,mi legalább ennyivel "gazdagabbak" lehetünk. :)
P
E
A
C
E
:)
Ma 17.32! Az én városomban sincs semmi fajta kutyafuttató.De még a szomszédos városban sincs.Nem fogom egész életében pórázon tartani főleg,hogy teljesen szelíd.
Ja és a végterméket mindig felszedem, még ha senki nem is látja, vagy térdig ér a fű ,mert az illetékes nem vágja le.
Nálunk nincsen futtató !
Kérdezem Én , akkor ne vigyem talán sétálni sehova , mert néhány Állatot utáló egyénnek nem tetszik ??
Pórázon sétáljak vele ?? Nem azért jártam kutyiskolába , őrző-védőre , és hagytam ott egy rakás pénzt , hogy ne tudjam a kutyáimat elengedni , sem sétáltatni !
Azért ez már röhejes , hogy miket ki nem találtok annak érdekében , hogy ne tudjuk tisztességben sétáltatni a kutyáinkat ! Nem vagyok hajlandó szájkosarat tenni a kutyáimra , igaz hogy 3 nagy testű kutyám van (Amstaff ) DE , akkor sem . Nem hiába még ha sétálunk (kettesével szoktam őket ) Még a kávézóba(!) is beengedik őket velem ! Imádja őket mindenki(?) Kivéve az olyan emberek mint itt néhányan ! A Francia buldogomra hova tegyek szájkosarat?? Húzzam rá az egész fejére ??
A válaszra : Mert ők nem szeretik az állatokat,mert nem tudják milyen egy kutyával együtt élni , beszólni betudnak , de fogalmuk sincsen milyen kutyát tartani !
Hiába vagyok 55 kilós , fiatal , vékony lány , neked bizony nem mernek beszólni ! Amióta lepofoztam egy embert mert a kutyáimat a szájára vette!
Én kezdő kutyás vagyok, 3 hónapja van kutyánk. Mindig is nagyon szerettem az állatokat, főleg a kutyákat, de nagyon idegesített amikor beleléptem egy kutyakakiba és megfogadtam ha lesz egyszer kutyám én mindig össze fogom szedni utána. És így is lett :) Szerintem nem nagy dolog egy zacsival megfogni és egy közeli kukába beledobni, de én is láttam már pár olyan embert akik sz@rtak rá felszedni. Volt hogy elfelejtettem zacsit vinni magammal és persze egyből kakilt egy jó nagyot a kutya, de akkor sok papírzsepivel szedtem fel, mert mondtam hogy nem hagyom ott, még addig se amíg visszamennék egy zacsiért, mert lehet hogy pont akkor lép bele valaki.
Szóval ezt összegezve, vannak dolgok amik a kutyatartással járnak és aki kutya mellet dönt vállalja ezeket!
Mi lakótelepen lakunk, van kutyafuttató meg rengeteg parkos rész a háza között (szerencsére) és mindig pórázon viszem le sétálni, de ha nincs a közelben senki akkor elengedem. De akkor is mindig mellette vagyok és ha jön valami kisgyerek vagy nagyobb tömeg akkor megfogom és rárakom a pórázt hogy ne ugráljon körbe mindenkit. Persze az esetek túlnyomó többségében ők jönnek ide hozzám, hogy had simogassák meg :))
Negatív élmény egyszer akkor ért, amikor vittem át egy parkon a kutyát, előtte elmentünk egy panel mellett, ahol egy bácsi épp a kis kertet gondozta, vagy valamit munkálkodott ott... és akkor így semmi hello nélkül odaszólt hogy én mit képzelek hogy itt kutyát sétáltatok... Mert itt kert van, meg belemegy a kertbe, összeszar mindent stb... Mondtam neki hogy pórázon van és nem fogom odaengedni, csak megyünk a parkba, de akkor meg azzal jött hogy most nem engedem oda, de majd ha nem lesz itt akkor majd odamegy és szétszedi a kertet....
Vannak ilyen emberek, főleg az idősebbek, akik szerintem mindenért képesek szólni / morogni, az ilyet rájuk kell hagyni. Lehet hogy volt pár negatív élményük a kutyásokkal kapcsolatosan, de nem tudják hogy vannak még jó kutyások is akik odafigyelnek a kutyájukra bármi is van. Persze az ilyenek gondolom a rossz kutyásokkal találkoztak eddig és azok a vélemények alapján ítélkeznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!