Mit tegyek hogy anyukám is elfogadja?
Ingyen csivava?
Még jó hogy nem akarja anyud. Van esze.
Te is beszéld le magad róla szerintem:D
Megkérdeztem,miért nem akarja?
Ügye-tudod,hogy mennyi felelősség kell egy csivavához is?
Elég felelőség teljes vagy ehez?
hány éves vagy?
lenne pénzed eltartani?
Ha ingyen csivavát akarsz, akkor az több mint valószínű nem csivava... Keress rá itt a keresőben, hogy szüleim, ki ad 1000 "Hogyan beszéljem rá a szüleim hogy kutyám legyen" kérdést. Attól, hogy ez a fajta kicsi, még kell vele foglalkozni, ugyan úgy le kell vinni sétálni, meg pisilni kakilni...
Egy kutya meg nevelése nem olyan egyszerű, mint elképzeli az ember (tudom jól, most tanulok kutya kiképzőnek), nem annyira, hogy ül-meg fekszik és akkor csókolom.
Arról nem is beszélve, hogy egy kutya eltartása nem kis pénz, etetés, oltások, és ne agy isten ha esetleg komoly baja esik, akkor az orvosi ellátás.
Gondolom anyukád fél, hogy az a sok baj, ami egy kutyával jár, rá hárul majd, mert most te hirtelen felindulásból akarsz kutyát, mert jaj ingyen van és milyen cuki, utána meg lese sz@arod...
Nem akarok rosszat, csak állatvédő vagyok, nem akarok még egy felelőtlen gazdit, hogy aztán ha problémás lesz a kutya több éves korára ki legyen dobva (és egy viselkedés problémás, idősebb kutyát valljuk be, nehezebb gazdához adni mint egy fiatalt).
Gondold végig, ezeket mind el tudod a látni, nem fogod-e megunni, mert egy kutya bizony nem 1-2 év hanem akár 20 év is lehet!
Ha nem akarja, akkor nem kell erőltetni. Oda ne vigyél kutyát, ahol legalább annyira nem szeretnék, mint te. Ha meg apukádnál van kutyád, akkor gondoskodjál arról, minek neked egy másik?
És senki nem mondta hogy pisis vagy, nem kell egyből felkapni a vizet. Feltettél egy kérdést, és úgy érzem Mi kulturáltan válaszoltunk.
Jó tegyük félre anyut. De érts meg hogy egy ingyen csivava valószínű keverék, beteg, gyenge kutya akivel majd rohangáltok dokihoz, költhetitek a rengeteg pénzt, és végig kell nézned ahogy szenved. Egy egészséges fajtatiszta kutya 100.000ft körül van, és ott a tenyésztő alapos munkájának köszönhetően nem lesz se idegbeteg, se nyomorék, se lábszár csont görbületű a kutya.
www.olcsokutya.uw.hu
Az meg megint más kérdés hogy amíg te nem vagy otthon ki vigyáz a kutyára? És ki fizeti az eltartását? És ha most 14 vagy, a kutya él 15évig, pár év múlva te mész egyetemre/fősulira/dolgozni, anyud nyakán marad.
Várd meg míg önálló leszel, és addig is gyűjtögess egy egészséges kutyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!