Nemsokára veszek egy huskyt. Anyukám nem nagyon szeretne huskyt, hogyan győzzem meg hogy akarja?
A tenyésztők általában szerződéssel, egészségügyi garanciával adnak el kiskutyát. Ez azt jelenti, hogy ha a kutyusnak valamiféle genetikai betegsége, vagy születési rendellenességből adódóan baja lesz, szólni kell a tenyésztőnek, aki átvállalja a kezelési költség bizonyos részét. Ezt azért merik vállalni, mert a szülők nagyon komoly egészségügyi szűrővizsgálaton vesznek részt. Ha egy kutyánál kibukik valamilyen betegség, nem tenyészthetnek vele.
A szaporítók fognak két fajtajelleget mutató kutyát, pároztatják őket és jó pénzért eladják őket fajtatisztaként. Ha ilyentől veszel kutyát, jó esélyed van egy olyan kifogni, akire ráköltheted egy valóban fajtatiszta kutya árának többszörösét, mert az állatorvosi költségek elég magasak. A szüleid hajlandóak lesznek kezeltetni egy ilyen kutyát???
Nekem két törzskönyves kutyám van. Mielőtt megvettem több tenyésztőnél jártam és így találtam meg a megfelelőt. Nem kiskutyát, hanem tenyésztőt. Mert nála várni kellett az alomra, mert nem volt épp akkor kutyus. A második kutyát ugyanettől a tenyésztőtől vettem. Nem bántam meg.
Utaztam értük egy csomót.
Kutyát nem úgy veszünk, hogy kinézünk egy fajtát és hátha épp van ilyen tenyésztő a szomszéd utcában! Ha nincs, akkor veszünk szaporítótól. Mert semmi nem számít, csak hogy azonnal kell egy ilyen kutya.
Hidd el, nekem tényleg tök mindegy, hogy honnan szerzel kutyát, de nem véletlen, hogy minden hozzászóló le akar beszélni téged egy szaporítótól származó kutyáról.
Köszi a pozitiv válaszokat.
Nem én tehetek arról hogy nincs a közelben tenyésztő.
Szerbia egy szegény ország és szerintem nincs mindenkinek annyi pénze hogy felneveljek 6-7 kölyköt. Hallottam olyat
is hogy a költsége nagyon drága. Mindegyiknek kiskorában 7-8 oltás meg minden. Tehát inkább szapórító.
Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!