Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Feljelenthetem a szomszédom,...

Feljelenthetem a szomszédom, ha a kutyámat folyton elkergeti?

Figyelt kérdés
Kutyasíppal, vagy valami hasonlóval folyton elkergeti, és mikor a kutyám közel megy az övéhez, folyton a zsebébe nyúl, mire a kutyám elszalad. De messzire, a mamám telefonált, hogy megtalálta. Az ő kutyája pórázon van, az enyém nincs, de nem bánt senkit. Most vettem egy rottweilert, remélem már komolyan veszi, hogy ez az elkergetés nem szórakozás... :S
2010. ápr. 19. 18:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

:) Valoben, ezt en sem ertettem...Miert kell plusz kutya, aki meg az elsonek a mozgasigenyet sem tudja kielegiteni?

Es tenyleg orulhetsz, hogy nem jelentenek fel teged, mert panelreszen porazon kell tartani a kutyat, ez biztos. Raadasul az illeto nem akarja, hogy a te kutyad odamenjen hozza, de te megis odaengeded, sot meg haborogsz is, hogy mi jogon kergeti el...

En sajnos nem ertem a gondolkodasmododat.

2010. ápr. 19. 23:02
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Attol meg, hogy rottweilered van, senki nem fog tisztelni teged, vagy felni toled. Akinek kutyaja van, az tudja, hogy milyen szigoruan veszik az agressziv magatartast a torvenyek. A kutyad csak egy picit megkapja a szomszed kezet, es mar viszik is el toled a kutyat. Teged megbirsagolnak es a kutyat veszelyesnek nyilvanitva elaltatjak.
2010. ápr. 19. 23:04
 13/23 A kérdező kommentje:

nem is azért vettem rotit, mert "hú, de menő", meg "nézd, megesz!" egyébként Jenny anyukám kutyája, és neki jobban szót fogad. egyébként Dorogon lakunk, és utánaolvastam a kutyatartási jogoknak, és egyáltalán nem kötelező pórázon tartani, csak ha veszélyes a környezetére. :P Jenny egyáltalán nem agresszív, inkább hazaszalad, mint hogy megharapjon valakit!

22:11: nem úgy szól a szomszéd, hogy "fogd meg a kutyád, mert az enyém beteg/agresszív, vagy bármi" ő ezt mondja: "takarodjon el a büdös dögöd, mert felrúgom! a kutyád meghal!" (ezt már mondta is!)

2010. ápr. 20. 00:32
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Talán, mert már idegesíti őt! Nem kellene akkor mégis inkább megnevelni, vagy pórázon tartani azt a kutyát? Egyszer majd összetalálkozik valami agresszívebb fajtával aztán leshetsz. Vannak emberek is akiket könnyű felhúzni és ha te még gerjeszted is a szomszédod, hogy csak azért sem kötöd meg a kutyát, és ráadásul még egyet veszel, akkor nem egy hamar fog jóban lenni a kutyáiddal, sem veled. Ha a kutyád jelenléte zavar más embereket, vagy zavarja a közbiztonságot (mert félénkségéből adódóan valóban kiugorhat az úttestre) akkor igenis pórázon kell vinni őt. De te tudod. Megéri kockáztatni? Szerintem nem drágább egy nyakörv, mint egy bírság.
2010. ápr. 20. 07:34
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem. téged jelenthetnek fel mert nem kötöd pórázra a kutyádat!
2010. ápr. 20. 11:12
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Magadat kellene feljelentened, mivel te teszed azt a kutyával, hogy el legyen kergetve. Persze neked ez nem jut eszedbe, szerinted alap, hogy mások elviseljék azt, amiről te úgy gondolod, hogy nem árt nekik és/vagy a kutyájuknak.
2010. ápr. 20. 11:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én kertvárosban lakok , és a kurv4 szembeszomszádom lusta megcsináni a kerítését és a kis kverék kutyája kijárkál az utcára.Persze nem bánt senkit meg ngyon aranyos meg minden , de esténként felveri az összes kutyát az utcában mert ott szaladgál.

Nekem is van kutyám , és nagyon tudom utálni amikor valaki csak úgy odaengedi kérdezés nélkül az ővét , mert az én kutyám nem barátkozós és ha a másik kutya zavarja , piszkálja (játék miatt) akkor nekimegy én meg nyugtathatgatom az enyémet....

Nagyon meg tudom érteni a szomszédodat , és sztem örülj neki h nem mérgezte meg a kutyádat , mert a szembeszomszédomnak ez a 7. kutyája 5 év alatt mert a többit megmérgezték , és még mindíg nem tanult belőle semmit az idióta ...

2010. ápr. 20. 13:58
 18/23 A kérdező kommentje:
de értsétek meg, hogy a kutyának természetes, hogy megszagolja a másikat. :S
2010. ápr. 20. 23:04
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem értjük meg! Mindenki más képes arra, hogy elhívja a kutyáját attól, akit zavar. Te miért nem? De a legfelháborítóbb az egészben az, hogy még fel is akarod jelenteni a szomszédodat, mikor inkább neki lenne ehhez joga.
2010. ápr. 21. 13:28
 20/23 anonim ***** válasza:
Végülis a kutya irányít téged vagy te a kutyát? Nem mindegy ki áll a másik felett. Minden kutya megszagolja a másikat, és én ezért sem engedem az enyémet oda másokhoz. Látszik te nem törődsz vele. Mi van ha megmarja a másik kutya? El is kaphat valami nyavaját, vagy meg is mérgezhetik, ha tovább szabadon hagyod futkorászni.Ha nem tudsz neki parancsolni tanítsd meg rá, de ezt ott kell elkezdened, hogy póráz! Sajnálom szegényt h. ilyen gazdája van.
2010. ápr. 21. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!