Feljelenthetem a szomszédom a kutyájának folyamatos elletéséért?
Istenem milyen hülye emberek vannak!
Nekünk is volt szukánk(majdnem 13évesen,novemberben halt meg) és egyszer sem volt kölyke! (Igaz meddő volt, de ha nem lett volna, akkor ivartalanítottuk volna.) Nekünk majd' 13 évesen kb. 7évesnek nézett ki!
Nem tudom mik az esélyek. De szerintem nem sok! A gazdival kéne megértetni, hogy NEM AZ A DOLGA!
Próbáld meg, hogy megmondod neki, hogy feljelented. Hátha ez hat Rá!
Vagy keress egy közeli állatvédő szervezetet.
És mit csinál a kiskutyákkal??
Lehet, hogy a kiskutyák már rég nem kiskutyák, hanem kabátok :S elszomorító, de meglehet, mert az egyik ismerősöm golden retrievert tenyészt, és már nemegyszer próbálták megvenni tőle az összes kölyköt, egyszerre... nem is tudom, mi célból... :S
Fordulj a fehérkereszthez, biztosan megmondják, mit tegyél.
Hát, azt tanácsolnám, nagyon gondold meg, mit teszel.
Ha bármilyen formában lépsz, bizony számíthatsz visszavágásra.
Először is keress rá a helyi önkormányzatod állattartási szabályzatára. Ha ez nincs meg, a jogtárban találsz idevonatkozó jogszabályokat. Itt meg tudod nézni, törvényileg hogyan szabályozzák az ebtartást, és hogy mi számít állatkínzásnak. Jó, ha tudod, hogy a szomszédod is élhet feljelentéssel ellened, akár olyan alapon is, hogy zavarja a nyugalmát, vagy sérti az emberi együttélést az 5 kutyád. Elképzelhető a pénzbírság, vagy akár az ebtartás korlátozása, beszüntetése, ha pert nyer.
Emiatt szerintem először informálódj, csak aztán cselekedj!
LEgjobb lenne, ha bejelentést tennél valamelyik állatvédelmi szervezetnél.
Egyébként a szomszédod kutyája fajtatiszta, szóval szaporító a szomszéd, vagy keverék kutyusokat ajándékoz ide-oda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!