Miért ilyen hálátlan a kutyám?
Talán a hálátlan nem a legmegfelelőbb szó de nem jut más az eszembe.
Szóval a sétákkal van gond. A séták úgy zajlanak hogy a blöki általában mellettem jön, de ha van kedve előre is mehet, ha keskeny az út természetesen magam elé engedem, nem húz semmi gond nincs. Viszont van hogy rájön az 5 perc és húz, lemarad, nem akar jönni, bemenne a földek közepére, lemegy a járdáról (tudja hogy nem szabad) nem lehet irányítani, vonszolni kell. Napi 4x sétál 2 rövidet és 2 hosszut. Nagyon szokta várni a sétát de mikor mennénk sétálni ilyeneket csinál... sajna nem tehetem meg hogy kevesebbet viszem hogy megbecsülje a sétákat :/
Mégis miért csinálja ezt? (most tanulja a láb mellett követést, de alapból mellettem szokott menni, csak ezt nem nevezném lábnál követésnek)
A kutya nem hálátlan, csak nincsenek kielégítve az igényei. Ha nem mozoghat eleget, nem futhat eleget, persze, hogy bepörög és húz téged! Az a legalja lenne egy ilyen szituációban, ahol a kutya csak a pórázt ismeri, hogy mint egy robot csak megy melletted.
Vidd el szocializációs foglalkozásra a suliba, neveld meg, hogy behívható legyen -nem egy rendkívüli dolog, sok millió embernek sikerült már még vadászkutyáknál is-, és engedd el, hogy szabadon is futhasson! Ha falun laksz, biztos van olyan terület, ami nyugisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!