Az egyik macskám mostanában nagyon hálátlan! Mit tehetek ez ellen?
csak azt a hibát ne kövessed el, amit sokan ilyenkor, hogy akkor kis cukorfalatnak mindig megveszed a tasakost...
add neki továbbra is úgy, mint a másiknak, ha éhes lesz, megeszi.
Ezek állatok. Nem kéne emberi tulajdonságokkal felruházni őket, hogy hálátlan például, mert ilyet nem tud.
Nekem az első gondolatom semmiképpen sem ilyen hülyeség lett volna, hanem az, hogy ha nem lehet hozzányúlni, mert fúj, morog, csak megnézi a kaját, de otthagyja az, hogy lehet beteg.
De amúgy miért kéne nekik mindent megenni? Neked nincs ízlésed? Nyilván, hogy egy állat, aki az ösztönei miatt eszik, ezért nem kell agyonkényeztetni, de attól állagot, formát preferálhat ő is. Nekem pl. van olyan macskám, ami csak és kizárólag szárazat eszik. Abból mindegy milyen, de nem eszik se konzervet, se húst meg, semmi, csak szárazat. Attól még nem hálátlan, ha nem eszi meg a konzervet, csak nem szereti.
Tejet meg minek adsz nekik? Nincs rá szükségük, sőt mégcsak nem is tesz nekik jót.
Szinte szó szerint leírhatnám, amit a 7-es írt.
Felnőtt macskának TILOS a tej, mert nem emészti ki, sokan közülük még bélhurutot is kapnak tőle.
Adj a cicádnak amit szeret ( 1 nap 1-szer!) lehetőleg azonos időpontban, biztos megeszi, ... ha nem beteg.
Nem kötelező a két macskának ugyanazt ennie.
Kint tartott macskáknál nem tartom jó ötletnek a kiéheztetést, mert akkor minden sz@rt megeszik amit talál, legyen az a szomszéd által kirakott patkányméreg és hasonlók.
Ha a cicád az érintésre morgással, fújással reagál - holott azelőtt nem tette, - akkor nagy valószínűséggel fájdalmai vannak és nem ártana állatorvosnak megmutatni
8-as vagyok!
Eltévesztettem, 6-ost akartam írni, nem a 7-est, bocsánat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!