Kutyaharapás esetén mit lehet tenni a gazda és a kutyák ellen?
Ja, hogy a gyerek nyúlt be a kerítésen... így már más. Ez esetben nem a kutya és nem annak gazdája a hibás, pláne ha kint van a tábla is. Feljelentésnek sincs semmi értelme. Te, mint szülő vagy a hibás, mert nem tanítottad meg a gyereket, hogy nem nyúlunk más kutyájához, és pláne nem etetjük más kutyáját.
Én a tulajdonos helyében már rég feljelentettelek volna téged. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy etessétek más kutyáját engedély nélkül?!
Nem, nem kell eltüntetni a kutyákat. Szegény gyerekednek kell megtanítanod, hogy soha többé nem nyúl be más kerítésén, más kutyájához, és nem eteti más kutyáját.
De rühellem az olyan "szülőket" akik azt hiszik,hogy mások azért tartanak kutyát, hogy a gyerekének jó legyen és legyen mit simogatnia. Ideje lenne felfogni, hogy NEM KÖRÜLÖTTETEK FOROG A VILÁG, nem minden a gyerekedért van.
Ha BENYÚLT A KERÍTÉSEN akkor viseld a következmènyeket! Remèlem feljelentenek kiskorú veszélyeztetése miatt.
A gazda helyében mèg jól el is vernèlek!
Magyarázd el a gyerekednek, hogy azért történt a baleset, mert nem figyeltèl oda, nem gondolkoztál és te tehetsz az egészről. Ha az én kutyámat próbálnád meg ezért elaltattatni akkor most a lakásodat is kiperelném alólad. Ès igen, az a minimum, hogy fel is jelentenèlek kiskorú veszélyeztetése miatt. A gyámügyig is elmennèk. Szerencsétlen gyerek,most egy életre félni fog a kutyáktól a hülye szülő miatt.
Hehe. :D Ez szerintem is kamu lehet, ilyen ostoba emberek nincsenek.
De beleélem magam a szituba. Az én kutyám is őrzi a területét, és neki a gyerek addig gyerek, amíg olyan 4-5 éves maximum. Utána már nem tesz különbséget.
Viszont én nem bírom a kölköket, és általában a szüleik miatt, szóval lehet, hogy én felkaptam volna a kaját és a gyerekhez vágtam volna. Mi van, ha épp nem is tudom, betegek és nem ehetnek meg mindent? Vagy egy napig nem szabad enniük műtét miatt? Akkor a kis izé veszélyeztette az életüket.
Szóval igen, ha ez valóban megtörtént, akkor az 100%-ig a te hibád.
Elmondom mit tehetsz:
1
hívd fel azoknak az ismerőseidnek a figyelmét akik veled egy szinten vannak arra, hovy idegen kutyához nem nyúlunk be a kerítésen! A kutya nem agresszív, csak vèdi a területét ami jogos ès ez a dolga. Nem fog különbséget tenni egy gyerek ès egy 80 éves nèni között.
2. Remélem megtanultátok, hogy idegen kutyát nem etetünk, mert nem a te vagy a gyereked szórakoztatására van tartva, a gazdája ad neki enni. Ha sovány annak lehet egészségügyi meg sok más oka is.
3. Te NEM SZÓLHATSZ azért a gazdának (egyszerűbbre lefordítva semmi közöd hozzá), hogy az ő tulajdona a magánterületén hogy viselkedik. Ha benyúltatok viseld a következmènyeket!
4. A helyedben nem vagdalóznék,nem tennèk feljelentèst mert a gazda helyében feljelentenèlek zaklatásért, a gyerek veszèlyeztetésért (valóban megérne egy gyámügyes vizsgálatot) ès esetleg birtokháborításért vagy a magántulajdon megsértéséért vagy bármi másért amit az ügyvéd mond.
5. Ismerd el, hogy a baleset miatt te vagy a hibás, te vagy a felelős, a te gondatlanságodból történt. Értelmes,felnőtt ember nem engedi a gyerekének, hogy enni adjon egy kutyának ráadásul egy olyan kutyának aki állítólag agresszív is.
6. Velem sem járnál jól ilyen esetben, mert már az első beszólásra minimum telibenyomtalak volna a magasnyomásúval "vèletlenül" kocsimosás közben. Az enyém is ugat és támad ha megközelíted a kerìtést. És kaját nem fogad el,viszont a kezeteket letèpi ha benyúltok. Ha engem fenyegetnél meg a kutyámat akkor biztos lehetsz benne,hogy addig nem nyugodnék amìg ki nem csinállak. Szóval a helyedben hallgatnèk mint a car a gazban és nagyon szégyellnèm magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!