Kutyaugatás ellen mit tegyek?
A szomszédban van 3 tacsi keverék kutya,egy szuka egy kan és a kölykük.A kölyökkel van igazán a gond mert ha pl. kinyitjuk a hátsó ablakot hogy szellőztessük a házat akkor elkezd ugatni mint egy idióta.Pár hete kb. egy óra folyamatos csaholás után átmentem hogy csináljanak valamit a döggel mert már fáj a fejünk,akkor utána csend volt,egy darabig.Talán anyit szoktak csinálni hogy fél óránként kinyitják az ajtót és kiüvöltenek hogy KUSSOLJ MÁR és visza bemennek a házba.Pont semmit nem ér a kutyának.
Mi feljelentéssen gondolkozunk mert már tűrhetetlen.
Szerintem se chip se oltás nincs bennük.
Mit tegyünk?
Hozzátok lévő legközelebbi menhelynek szóljatok, esetleg, ha van fajtamentés, akkor nekik.
Rendőrség / közjegyző felírja a problémát, hümmög, majd a következő szemetesbe kidobja.
Hát, ez a jegyző hatásköre. Természetesen ő sem fog ott állni a kutyák mellett és lepisszegni őket, ahányszor rákezdik, de kötelezheti a tulajokat arra, hogy normális körülmények között tartsák az állatokat. (Jó esetben, mert sok jegyző letojja az ilyesmit.) Ha tényleg nincsenek chipelve-oltva, meg is bírságolhatják a gazdákat, de gondolom, ez nem fog javítani a jószomszédi viszonyon.
Párszor még tegyétek szóvá, mielőtt a hatósághoz fordulnátok. Lehet szépen kérni, aztán csúnyán kérni, AZTÁN feljelenteni. Szerencsétlen kutyák rettenetesen unatkozhatnak.
Most oszinten mekkora larmat csaphat egy tacsko? :)
Amugy a kutyak altalaban ugatni szoktak. Ha nekem ezert szolna a szomszed megkerdeznem,hogy neme szeretne elkoltozni mashova ha zavarja :))
Feljelenteni? Ugyan mar... Magyarorszagon van olyan torveny ami tiltja a kutyaugatast?
Mekkora lármát csaphat egy tacskó? Hát nekem törpeuszkárom volt, és ha éjjel ugatni kezdett, majd' kiestem az ágyból. A tacskóknak meg különösen éles, erős hangjuk van, és nem is olyanok, akik hamar ráunnak a dolgokra.
És igen, van rá törvény, más téma, hogy nem tartatják be, főleg falun. A fűnyírót sem bőgethetem hajnal kettőkor, a zenét se csavarhatom csutkára, és ha minden alkalommal elkezdenék ordítva énekelni, ha a szomszéd szellőztet, rövid úton megjelennének a zsaruk.
Egy óra folyamatos csaholás nem normális. Minden kutya ugat, az enyém is, ha vendég jön, ha idegen kutya megy oda a kerítéshez, vagy ilyesmi, de ok nélkül, órákon át nem, ez már engem is idegesítene, pedig én szeretem és értem a kutyákat.
Jobb helyeken pedig a kutyának nem "az a dolga, hogy ugasson" - ha behatolásjelzőt akarsz, szereltess fel riasztót, vagy akassz csengőt a kapukilincsre. Nekem kuvaszom van, de ha egy percnél tovább ugat, éjjel is kimegyek és rászólok.
A kérdésben pedig szó sem volt gyanúsan ólálkodó rosszarcú alakokról, hanem a kutya a szomszéd mozgásától gerjed be indokolatlan mértékben. MERT a tulajdonosai szerint is csak az a dolga, hogy ugasson, kiszabták a hátsó kertbe, foglalkozni vele már derogál. Szerencsétlen kutya meg úgy becsavarodik az ingerhiánytól, hogy már egy nyíló ablakot is képes egy óráig ugatni.
A szomszéddal nem tudsz beszélni?
A nyomorult kutya nem azért ugat mert unatkozik vagy mert ekkora gyökér, hanem azért mert nem lett megnevelve. Ha szerinted se chip se oltás akkor szólj a jegyzőnek,ki fogja vizsgáltatni.
A csendháborìtással meg nem tudsz igazán mit kezdeni, mert 1x kijön a rendőr ha épp kuss van akkor elmegy,másodszorra viszont ha megint potyára megy ki akkor ki kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!