Kutyaharapás esetén mit lehet tenni a gazda és a kutyák ellen?
A sebészet élből jelez a harapás miatt a hatósági állatorvosnak.
Majd az intézkedik a szokásos eljárással.
Neked a jegyzőnél és a rendőrségen is feljelentést kell tenned.
Remélhetőleg oltva voltak a kutyák.
Kedves aggódó anyuka!
Remélem a gyerek hamarosan felépül. Jobbulást neki és gyors gyógyulást.
Hogy mit tudsz tenni? Megtanítod a gyereket arra, hogy nem nyúlkálunk be a kerítésen és nem etetjük más kutyáját.
A kutyák a saját területükön voltak. A gazdának be kell mutatnia az oltási könyvet az orvosnál és valószínűleg előírják neki, hogy olyan kerítést építsen, amin nem lehet benyúlni.
Azt írod a kutyák mérgesek és támadnak és ezt tábla is jelzi.
Ha úgy érzed nem megfelelőek a tartási körülmények, akkor fel lehet őket jelenteni a jegyzőnél.
De akkor sem nyúlkálunk be a kerítésen!!!!
Elhiszem, hogy jót akartatok, de ez így nem az. Ha a kerítésen benyúlkálva (vagy bárhogy) etetnéd az én kutyámat én is nagyon mérges lennék rád.
A kutyák egyébként meg meg lettek tanítva, hogy ne fogadjanak el élelemet mástól (hisz így, akár meg is mérgezhetik őket) és csak a területüket védték.
A területet őrző kutya nem fog különbséget tenni ember és ember közt, akkor sem ha gyerek.
Akkor vitethetnék el a kutyákat, ha kijöttek volna az utcára.
Felnőtt ember vagy.KÖTELESSÉGED megtanítani a gyereket,hogy még a legjobb szándékból is tilos benyúlkálni más kerítésén és más kutyáját etetni.
Az én bullterrierjeim szelídek,bárki megsimizheti őket.Akkor,ha én is ott vagyok.Ha valaki benyúlna a kerítésemen,bizony megharapnák.Igazuk is lenne.Plusz még én is hátba verném az illetőt egy szép nagy szívlapáttal.
A szülő felelőssége ez! Kizárólag csak a szülőé! Ahogy az is a szülő felelőssége, ha a gyereke kirohan az útra és elüti egy kocsi!
A kutyák a leírás alapján normálisan vannak tartva, tábla is van róla, hogy védik a területet, ennek ellenére hecceltétek őket -mert egy védős kutyához benyúlkálás az hergelés, függetlenül attól, hogy ki teszi ezt! Itt csak te vagy a felelős, mert nem vigyáztál a gyerekedre, nem neveled őt rendesen! A kutyáknak az a dolguk, hogy védjék a területet! A saját területükön, a gazda jelenléte nélkül nem kell különbséget tenniük gyerek, felnőtt és idős ember közt!
A leírtak alapján arra következtetek, hogy a kisebbik kutya még fiatal, kölyök, szóval ha ez igaz, te sem teszel különbséget egy kölyök kutya és egy felnőtt kutya közt, ha mindkettő megharapna téged, úgyhogy nem nagyon értem a hisztidet.
Az meg, hogy etetitek más kutyáját, a legnagyobb pofátlanság! Én is ordítanék veled, de meg is vernélek a gyerekeddel együtt, ha az én kutyáimhoz dobálnál be ételt a kerítésen át!
én is csak az előttem szólókat tudom ismételni, ez teljes mértékben a szülő és a gyerek hibája.
attól hogy egy kutyának kint van egy-két bordája még nem sovány, hanem a felelős gazdija a legjobbat akarja neki és így biztosítja hogy idős korában is ízületi fájdalom mentes életet élhessen. ha ez igaz, valószínűleg speckó étrenden van, méregdrága tápokkal vagy hússal és a kedves gyereked tönkreteszi ezt az egész étrendet. mikor a kutyáimnak a szomszéd bedobott valami kaját úgy elkezdem ordítani hogy a fél falu hallotta. ezzel konkrétan mérgezitek az állatot, csak ez a méreg lassan öl.
hogy megtámadta a benyúlkáló gyereket-ez esetben idegent, aki behatolt a területükre-nagyon helyes! egy jól képzet kutya munka közben az ellenségeket ne válogassa szét magasság alapján! továbbá figyelemreméltó hogy azt az embert is megtámadta aki megpróbált a bizalmába férkőzni-ez még egy plussz pont a gazda iránti elhivatottságból és megtörhetetlenségből!
NEKTEK kéne elnézést kérni hogy minden szart összezabáltattatok a kutyákkal és nem fordítva!
Kedves Kérdező! A gyereked BENYÚLT KERÍTÉSEN BELÜLRE A KUTYÁHOZ!!!!!
Persze, hogy megharapta! Nehogy már nektek álljon feljebb!!!!! A kutya nem azért van, hogy a gyereknek jó legyen ès lehessen simogatni! Ez nem a kutya és nem a gazda hibája, egyedül a TIÉD! Ne másokat hibáztass mert felelőtlen voltál ès nem gondolkoztál. Ha az èn kutyámhoz nyúl be valaki ő is leszaggatja a kezét. Kint van a tábla, hogy harap a kutya, innentől a saját felelőssége ha benyúl! Szép lenne ha engem hurcolnának meg a felelőtlen,hülye szülők miatt. A gyereket sajnálom, ő nem tehet semmiről, de ha ez velem történt volna asszem a cart is kiperelnèm belőled.
Csodálkozol, hogy a rendőrök olyanok voltak amilyenek? Úristen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!