Megutáltam a kutyám. Hogyan tovább?
Kedves Kérdező!
Ne mondj olyat, hogy utálod a kutyát, mert ha ezt leírtad, akkor valószínűleg így is érzed. (vagy hasonlóan) A kutya pedig megérzi, hogyha nemkívánatos és nem szeretik. Tudom, hiszen az egyik kutyánkat a bátyám kölyök kora óta nem szereti és ez látszik is. Kerüli, nem veszi el az ételt, amit nyújt neki és nem is figyel egy szavára sem. Most 4 éves és ez 5 hónapos kora óta így megy :)
Ne mutasd ezt a kutyád felé, különben te sem fogod érdekelni őt.
Mint ahogy mát leírták előttem, még kölyök sőt...most kezd kamaszodni. Ilyenkor vesz fel bizonyos személyiségi jegyeket, ismerkedik a környezettel és...a szokásos nem hallgat senkire, mert neki jobb dolga van. A másik kutyánk most 2,5 évés és 2 éves korára hagyta abba ezt az letojom stílust. Most le se tudom szedni magamról. Hidd el, csak idő kérdése és kinövi. Lehet hamar, lehet későn.
Viszont akkor se utáld, ha ő alapból ilyen. Minden kutya más és nem mindenki kapja azt a kutyát akire vágyott, viszont ki lehet belőle hozni a legjobbat.
De becsüld meg ezt az időszakot, mert egyszer hiányolni fogod :)
Ilyen mentalitással azt javaslom gyereket sose vállalj. A kutyák hűségesek még az olyan gazdákhoz is akik ütik vágják őket, mert ilyen a természetük (sajnos)
Tehát ok nélkül nem fog megutálni a kutyád. Lehet ő nem az a fajta aki 24 órában törődést igényel, nem minden kutya ilyen, vagy lehet az a napi 5-7 km is sok neki. Egy kutyának is lehetnek problémái, amiről te lehet nem tudsz, é emiatt fordul magába.
A többi válaszadónak meg az "előbb halok meg mint menhelyre vigyem" mondatba nem tudom mi nem volt tiszta...D:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!