Megutáltam a kutyám. Hogyan tovább?
Hogyan sétáltok? Szabadon, pórázon? Séta közben mit csináltok? Milyen egyéb minőségi foglalkozást végzel vele? Mennyi időt vagy vele?
A kérdés nekem úgy tűnik, hogy a kutya inkább csak amolyan kiegészítőnek van, nem családtag. Elviszed sétálni, de semmi többet nem teszel érte -semmi olyat, ami a kötődésen, kapcsolaton tudna segíteni. A kutya eleve munkára lett kitalálva.
˙#8: Nem az a bajom, hogy nem bújik, hanem hogy kb olyan érzésem van, hogy teljesen közömbös vagyok neki, egymás mellett élünk. Azért ez különbség szerintem.
11#: Írtam, napi szinten én sétálok vele sokat, gyakorlatozunk (nincs semmi ingyen, minden jutalom falatért "munka" van) 2-3 napi 20-30 percet, természetesen kutyaként kezelem, nem mint egy családtag, de azért előkelő helye van (értsd kanapé ágy WC kuka stb. tabu).
Pórázon és szabadon is van, Póráz nélkül erdőben és hasonlóan kevésbe forgalmas helyen, pórázon pedig értelemszerűen forgalmasabb útszakaszokon. Járunk a helyi kutyafuttatóba is, hogy más ebekkel is ismerkedjen és együtt játszon.
13#: Ne haragudj, de ez nem így van. Nem is rólam szól az írás, hanem arról biztosan jó-e ez így a kutyának és ha nem akkor mit tudok tenni annak érdekében, hogy a helyzet változzon. Ehhez, ugye el kéne olvasni amit írtam és nem ész nélkül benyögni a minden alapot nélkülöző véleményed.
Jó sokáig jutottál az olvasásban.
Igen az jellemzően az egoistákra igaz, hogy a helyzet nem jó és szeretne rajta változtatni(ha úgy tetszik bizonyos szintig idomulni), mivel én a helyzet megoldására törekszem így ez sem állja meg a helyét (+ azt is írtam, hogy eszem ágában nincs kidobni az állatot, csak szeretném, ha jobb lenne a kapcsolatom vele, erre kértem tanácsokat). Ne haragudj, értem én tanultál ma egy új szót és idejöttél villogni vele, de a helyzetemben nem állja meg a helyét. Szaladj keress másikat...
Így van a folyamatos csalódás természetesen rányomja a bélyegét a kutyával való kapcsolatomra, de nincs élő ember aki csak ad és valamilyen szinten ne várna cserébe valamit. Te sem én sem, szóval egy bizonyos szintig mindenki önző csak a mennyisége nem mindegy.
Ha ebben nem tudsz nekem érdemi tanácsot adni, inkább ne kommentelj, tudod nem kötelező ám válaszolni.
Kedves 20-as, ÉPP AZT ÍRTAM MENHELY SZOBA SEM JÖHET vagy az hogy VISSZAADJAM. Ezt téptem ezt szagolom, mit nem lehet azon megérteni, hogy nem célom a "menekülés", a célom, hogy az amúgy nem rózsás helyzetet megoldjam ha tudom vagy legalábbis javítsak rajta.
Ne haragudj én nem szeretem az olyan embereket akik lefekszenek és beletörődnek(mint te a kommentjeid alapjánÖ, én veled ellentétben megpróbálok mindent, hogy javuljon a helyzet. Értem elfogadom, hogy te hamar feladod, és elfogadod a helyzeted, de én nem szeretnem. Őszintén mondtam, ha nem tudsz érdemben javaslatot tenni nem kötelező a komment.
Számít milyen kutya?
Nem megszabadulni szeretnék tőle, lehet az lesz a megoldás, hogy találok neki valami "munkát" vagy egy kis agility.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!