Mennyit kell adni a főtt ételből?
én levesként szoktam megfőzni a húst, ilyenkor a húsból van a legtöbb, majd tészta (de általában nem főzök bele, hanem a tápra öntöm a levest) és zöldséget is teszek bele, attól függ, hogy mi van (zöldbab, borsó- de úgy tudom a hülyesek puffasztják, ezért nem tetszek sokat- répából, petrezselyemből, zellerből többet )
esetleg a főzés végén beledobok 1-2 tojást, egy kis búzakorpát, vagy búzacsirát (a rost miatt is, meg a búzacsira sok E vitamint tartalmaz)
de van amikor rizst főzök hozzá.
Szerintem az étel 60-80%-ának kell húsnak lennie, a többi rizs, tészta, zöldség, gyümölcs, tojás, túró (persze nem egyszerre).
Ez függ a kutya életvitelétől is, hiszen egy kevésbé mozgékony és aktív kutyának nincsen annyi fehérjére szüksége; míg egy hízásra hajlamos kutyánál például vigyázni kell a szénhidrátra (zsíros hús és tészta, kenyér). Halálpontosan nem lehet megmondani, minden egyes kutyának egy kicsit más tápanyag igénye.
Én főtt ételből annyit szoktam adni, mint amennyit a tápból, + a leves megdobja egy kicsit a súlyát, de az csak lé (imád mindenféle lefetyelni valót).
Nekem a 60kg-os kutyám olyan 40-60dkg főtt ételt kap egy nap de ez relatív, mert ő nem mozog sokat. Pont múltkor írta itt valaki, hogy a vizslája majdnem egy kiló jó minőségű tápot megeszik naponta, de ő meg egész nap pörög, rohangál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!