4 honapos kutyus, főtt csirkefarháttól fulladozott! Mi tévő legyek?
nálunk bizony volt olyan, hogy falánk kutya egyben próbálta lenyelni a teljes farhátat, és megakadt a torkán...
mindig ott vagyunk etetésnél, ráadásul mindketten, de eléggé meg voltunk lőve, a kutyának szájzára lett, nem tudtunk benyúlni a torkába, és semmilyen más módon nem tudtunk segíteni rajta... végül már eszközt kerestem hogy felfeszítsük a száját, mikor elájult. ott feküdt lila nyelvvel, de elernyedtek az izmai, így ki tudtuk venni a torkából. utána nem tudom mennyi idő telt el - óráknak tűnt - mire újra érezhetően lélegezni kezdett. de addig volt minden, szívmasszás, szájból-orrba lélegeztetés... felébredt, kicsit kótyagos volt, de fél óra múlva már kutya baja sem volt. nem kívánom senkinek ezt az élményt.
és mellette a másik hat kutyánk gond nélkül megette ugyanazt a vacsorát. a kutyának alapvetően tág a nyelőcsöve, meglepően nagy dolgok is bele tudnak férni, de nyilván van egy határ, ami fölött már megakad a falat.
mi ezután az élmény után nem kockáztattunk, ha ilyen jellegű kaját kaptak, akkor mindig összevágtuk előtte (de nagyon ritkán kapnak farhátat, igyekszünk inkább húst etetni).
4 hónaposnak már bőven elég 3x adni.
Örülj neki, hogy ilyen jó étvágya van:))
Majd rájön a kis lüke, hogy nem kell egyben lenyelni az egészet. Ha máskor ilyennel próbálkozik, fogd a kezedbe a farhátat és ne engedd azonnal lenyelni neki.
Akiteki multkor probáltam a farhátat a kezemből adni,de kitépte és ugyvettem észre h ugy még falánkabb minha féltené tőlem,azóta leültetem és elédobom és a házbol figyelem és akkor vmivel nyugodtabban eszik,dehát ugye nemhisztiek hogy elvettem valaha előle a tálját és megettem a vacsiját?:)
KEdves gazdi akinek majdnem megfulladt!
Rémes lehetett,én nem is tudom mit tettem volna,iszonyat jo hogy volt ennyi lélekjelenlétetek!:S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!