Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell leszólni a "szaporí...

Miért kell leszólni a "szaporítókat"?

Figyelt kérdés
Minek meg venni egy kutyát 100-200-300.000Ft-ért ha ugyanaz meg van 40-50.000ért?!Ugyanazt tudja attól még hogy"csak fajtajellegu keverék"!Nekünk is volt egy magyar vizslánk(szomszèdtól kaptuk nem törzskönyves anyától,apától)semmi baja nem volt az égegyadta világon,egészséges,játékos,szép kutya volt.2* ellet szintén nagyon egészséges és szép kölyköket,15 évet élt,pedig nem tenyész kutya volt....Családi kedvencnek miért nem jó a szaporított kutya,nem beteg attól feltétlenül,és érdekes módon nem csak én voltam szerencsés mert nem egy beteg kutya lett,hanem a környezetemben vagy 5-6 szaporítós kutya..Attól hogy nem egy méregdrága kutya,attól miért nem lehet teljes értkū??!!!

#kutya #tökéletes szaporítós
2016. márc. 29. 14:29
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Melyik kennel? :)
2016. ápr. 1. 11:57
 42/51 anonim ***** válasza:

strázsavári

a szukám strázsavári lili

a kanom strázsavári boni

2016. ápr. 1. 13:32
 43/51 anonim ***** válasza:
Egyébként nem az az igazi a probléma a szaporítókkal, hogy nem adnak egy tk-nek nevezett darab papírt. Hanem az, hogy a származás nyomonkövetése nélkül nincs szelekció, pár generáció alatt leromlik az állomány és a fajtára jellemző tulajdonságok már csak nagy vonalakban lesznek felfedezhetők. És itt most teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy a tenyésztő kikéri a hivatalos FCI törzskönyvet, vagy otthon a kockás füzetben vezeti a származást. Az előbbi inkább a vevőnek biztosíték, hogy nem csak a tenyésztő mondja azt, hogy ennek a kutyának a Buksi és a Rexi a szülei, hanem van mögötte egy komoly szervezet, ami erről papírt ad. Vannak rendes tenyésztők, akik nem adnak FCI törzskönyvet, de ők okkal nem adnak, nem azért, mert nincs kedvük. Pl mert nem elismert fajta, mint az alaszkai munkavonalú szánhúzók vagy bizonyos (általában munka) célra szelektált keverékek, mint a lurcherek. De ilyen helyen is követik a származást és ha egy tenyésztőről elhíresül, hogy hazudott róla, onnantól neki befellegzett. Az ilyen kutyák nem 40-50 ezerért kaphatóak a Jófogáson, hanem 1000 €-tól felfelé és annak adnak, aki benne van ebben a szűk körben. A 40 ezres jófogásos kutya "tenyésztője" kb annyi szakértelemmel rendelkezhet, mint a kérdező. "Hááát... fedeztettem vele, mert cuki és állítólag fajtatiszta."
2016. ápr. 1. 13:41
 44/51 anonim ***** válasza:

Rálerestem a kennelre. Kb 5 perc alatt, első találat: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4641432-straz..

Megtudtam, hogy ez inkább tk-s szapi. Ha tovább kerestem volna, esetleg beszélek is más yorkisokkal, biztos találok többet. Kíváncsi vagyok, milyen egyszerűen informálod le azt a névtelen illetőt, aki az olx -en hirdeti az 50 ezres kutyát.

2016. ápr. 1. 13:47
 45/51 anonim ***** válasza:

Úristen:D

Azt a "kennelt" Pest megye legjobbjának nevezni... Éppeszű embernek eszébe sem jit onnan kutyát hozni. Csak rosszat hallottam róla.

2016. ápr. 1. 14:14
 46/51 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Na erre akartam kilyukadni,mint amit a #34-es válaszoló írt!

2016. ápr. 4. 15:19
 47/51 anonim ***** válasza:
75%
Juhúú! A 40+ válaszból erkezett egy, ami téged igazol! Akkor most már biztosan igazad van! Meghajlok előtted, olyan vagy, mint egy ókeresztény szent, meghurcoltak, az oroszlánok elé vetettek, de te nem tagadtad meg az Igazságot és lám, végül bebizonyosodott, hogy neked van igazad, hiszen egy, azaz 1 darab válaszoló igazat adott neked.
2016. ápr. 4. 15:39
 48/51 bollocks ***** válasza:
Nyilván a, funkcionális analfabétának adsz igazat, ha a te érveidet támasztja alá :)
2016. ápr. 4. 15:39
 49/51 A kérdező kommentje:
Nem ez az egy válasz támasztotta alá a véleményemet
2016. ápr. 4. 16:51
 50/51 anonim ***** válasza:
Ja, volt kettő is? :D
2016. ápr. 4. 16:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!