Minek meg venni egy kutyát 100-200-300.000Ft-ért ha ugyanaz meg van 40-50.000ért?!Ugyanazt tudja attól még hogy"csak fajtajellegu keverék"!Nekünk is volt egy magyar vizslánk(szomszèdtól kaptuk nem törzskönyves anyától,apától)semmi baja nem volt az égegyadta világon,egészséges,játékos,szép kutya volt.2* ellet szintén nagyon egészséges és szép kölyköket,15 évet élt,pedig nem tenyész kutya volt....Családi kedvencnek miért nem jó a szaporított kutya,nem beteg attól feltétlenül,és érdekes módon nem csak én voltam szerencsés mert nem egy beteg kutya lett,hanem a környezetemben vagy 5-6 szaporítós kutya..Attól hogy nem egy méregdrága kutya,attól miért nem lehet teljes értkū??!!!
Sziasztok! Ne értsetek félre, nem védem a szaporítókat, de a menhelyeken a legritkább esetben vannak fajta jellegű keverékek. Két menhelyen dolgoztam eddig, egyszer találkoztam csak egy vizsla jellegű kutyával, de pár napon belül találtunk neki gazdit. Egyébként szinte az összes menhelynek van honlapja, ahol meg tudjátok nézni a kutyáikat, hát 100-ból 1 ha fajta jellegű. Nem azt mondom, hogy a szaporítás helyes, mert korántsem az, de azért ne keverjük a szezont a fazonnal.
2016. márc. 30. 11:20
32/51 anonim válasza:
Akkor nézd meg a fajtamentők honlapját. Szinte az összes fajtamentő tele van, a vizslások főleg. Azért nincsenek a menhelyen, mert ha bekerül egy vizsla, akkor a fajtamentők mindent megtesznek erejükön felül is, hogy ideiglenes befogadóhoz kerüljön. És nem a nagy szaporítótelepek miatt vannak tele, hanem az ilyen "egyszer szüljön a Buksi" félék miatt.
2016. márc. 30. 11:24
33/51 anonim válasza:
Azért egy kis különbséget lehetne tenni az anyagi haszon miatt szaporításba fogott emberke között, aki kis ketrecekben, összenyomorítva tart kutyákat és aközött akinek lett egy kutyája és max egyszer-kétszer ellette, normális körülmények között.
SEMELYIKET SEM TÁMOGATOM!!!
De azért az utóbbiak bűne többnyire csak az, hogy tudatlanok, jót akarnának a kutyájuknak és szeretik a kölyköket.
2016. márc. 30. 16:44
34/51 anonim válasza:
támogatom a kérdezőt!
6 évvel ezelőtt vettem egy színvonalaa nay hìrű kennelből 2 yorkit.
1. 6 hetesen ideadták
2. MINI yorkij
3. olyan buták,a sok beltenyéstet miatt...
4. a kan nem tud fedezni.
5. 120ezer ft volt dbja.
na elmehet az összes TENYÉSZTŐ ÉS PÁRTOLÓJA IS A FRANCBA!!!
a hugom5 éve vett olxen yorki csajt.
normál méretű lett.nagyon okos.
sose volt beteg.
amiket írkáltok hogy afyon elletik a szukákat stb.
azok nem szaporítok hanem állatkínzók.
felgyújtanám őket.
de ne keverjétek már össze ezt a 2 dolgot,mert szerettek okoskodni!!!!
2016. márc. 31. 23:36
35/51 anonim válasza:
Akkor te nem néztél utána annak, akitől veszed. Mindenki tudja, hogy vannak tk-s szaporítók is. A tenyésztő pont azért jó, mert leinformálható. Nem nehéz megtudni, hogy x kennelből érdemes -és venni. A szaporítóknál viszont csak a szapi szavára hagyatkozhatsz.
2016. ápr. 1. 02:22
36/51 anonim válasza:
Mondjuk mit is várok, szerintem te is szaporító vagy "a kan nem tud fedezni".
2016. ápr. 1. 02:23
37/51 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy mini yorki nem létezik és 6 hetesen tenyésztő nem ad oda kutyát?
Te egy nagy szaporítótelepről vettél tk-snak titulált kutyát?
2016. ápr. 1. 06:54
38/51 anonim válasza:
Tényleg vannak ilyen tenyésztők, ha bejegyzett kennel neve van, már tenyésztőnrk számít. Ez sem garancia arra, hogy értenék is hozzá. A szakértelemet pedig nem egyszerű leelenőrizni, ugyanis nem kötik semmilyen végzettséget/tanfolyamhoz. Ha Pista bácsi vesz 2 tenyészminőségű kutyát, bejegyezteti a kennelt, akkor ő már bizony tenyésztő, akkor is, ha addigi élete során kutyát is csak képen látott.
2016. ápr. 1. 07:04
39/51 anonim válasza:
jajj,istenem!
nektek ott kéne ülni a parlamentbe,olyan okosak vagytok! 😀
Pest "legjobb" kenneléből valók a kutyáim!
Ennyit a tenyésztőkről.
és ne ezen legyetek ki akadva.hanem azon gondolkozzatok el hogy állatkínzók vagy szaporítok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!