Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell leszólni a "szaporí...

Miért kell leszólni a "szaporítókat"?

Figyelt kérdés
Minek meg venni egy kutyát 100-200-300.000Ft-ért ha ugyanaz meg van 40-50.000ért?!Ugyanazt tudja attól még hogy"csak fajtajellegu keverék"!Nekünk is volt egy magyar vizslánk(szomszèdtól kaptuk nem törzskönyves anyától,apától)semmi baja nem volt az égegyadta világon,egészséges,játékos,szép kutya volt.2* ellet szintén nagyon egészséges és szép kölyköket,15 évet élt,pedig nem tenyész kutya volt....Családi kedvencnek miért nem jó a szaporított kutya,nem beteg attól feltétlenül,és érdekes módon nem csak én voltam szerencsés mert nem egy beteg kutya lett,hanem a környezetemben vagy 5-6 szaporítós kutya..Attól hogy nem egy méregdrága kutya,attól miért nem lehet teljes értkū??!!!

#kutya #tökéletes szaporítós
2016. márc. 29. 14:29
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
A legszimpatikusabb,legszebb kant választottuk ki.De átnéztük az összes hirdetést.Az enyem egy kis hiperaktiv kutyuska volt,a hirdetes igy szolt:"Nyugodt termeszetu,torzskonyves kan kutya fedeztetest vallal"
2016. márc. 29. 17:16
 22/51 anonim ***** válasza:

"Ja és mi nem a pénzért csináltuk!!!"

Akkor nem kérték volna 5000 forintot sem, hanem ingyen adtad volna őket.

"Csak nem akartuk ivartalanítani és a fedeztetést választottuk!"

Az, hogy nem ivartalaníttatod, nem jelenti azt, hogy fedeztetni kell.

2016. márc. 29. 17:35
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi? Hogy nyugodt volt és szimpatikus? Ennél kissé részletesebb jellemzésre gondoltam. Te komolyan ennyire nem vágod, hogy mire próbálok kilyukadni???
2016. márc. 29. 17:42
 24/51 anonim ***** válasza:

"Csak nem akartuk ivartalanítani, inkább a fedeztetést választottuk!"

Nem tudom, miért kell választani. Nekem sem volt soha ivartalanítva a kutyám, mégsem volt soha kiskutyánk.

Az utolsó válasz meg... Gyenge reagálás a 83%-os válaszolóra, amolyan "felugrott, hogy talán ilyen is volt". Persze, az emberek magy része így hirdeti...

Az, hogy szép... Van egy ismerősöm. Gyönyörű kutyája van, egyszer elmentünk velük kiállításra (a kutya temyésztője és testvérei is ott voltak), és ott mondtam, hogy szerintem itt az a kutya a legszebb, kár, hogy csak nézőként jöttetek és erre mondja a gazdi, hogy igen, valóban szép, csak ezért nem teljesen tükrözi a fajta sajátosságait... Hát, meglepődtem... :D Laikus szemmel... Ilyen az egész.

2016. márc. 29. 17:43
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Tehát volt mondjuk 100 vizsla fedezőkan hirdetés az adott weboldalon. Ennek mondjuk a harmada tk-s, felénél ott van, hogy "nyugodt természetű". Ezen kívül mi alapján válaaztottátok ki? Az nem számít, hogy a képen ő volt a legszebb, mert bármelyik kutyát tudom úgy fotózni, hogy jól nézzen ki és úgy is, hogy ronda legyen.
2016. márc. 29. 18:12
 26/51 sippara ***** válasza:
85%

"Minek meg venni egy kutyát 100-200-300.000Ft-ért ha ugyanaz meg van 40-50.000ért?!"

Te magad szemlélteted immár két oldal óta, mi az az óriási különbség, amit "megfizetsz". A különbség a tenyészcél és a "láttunk jófogáson egy másik barna kutyát aki aranyos volt, meg a gazdája azt mondta, van törzskönyve" között, a körültekintő családfa tanulmányozás, komoly orvosi szűrések és a "nem volt nagyon beteg, a szülei sokáig éltek" között.

"Családi kedvencnek miért nem jó a szaporított kutya,nem beteg attól feltétlenül,és érdekes módon nem csak én voltam szerencsés mert nem egy beteg kutya lett,hanem a környezetemben vagy 5-6 szaporítós kutya."

Wow, ismersz összesen hat, vagy akár (hűha!) HÉT kutyát, akiknek semmi feltűnő(!!!) baja nincs? Csak jófogáson ebben a pillanatban is sok-sok SZÁZ eladó kutya van, túlnyomó részük szaporítótól.

"Attól hogy nem egy méregdrága kutya,attól miért nem lehet teljes értkū??!!!"

Nem az árról van szó. A hozzáértésről, a kutya "létrejötte" mögött álló tudásról, tapasztalatról, a kutya genetikai hátteréről, fajtajelleg erősségéről van szó. Arról van szó, hogy te és a hozzád hasonlók fajtákat tesztek tönkre a szaporítás okától függetlenül egészen egyszerűen azért, mert annyit értetek a témához, mint majom az agysebészethez, és ennek ellenére mégis ÉLETEKKEL játszotok.

2016. márc. 29. 18:20
 27/51 A kérdező kommentje:
Na jó ezt most azonnal fejezzétek be!!Én normális,kisegítõ válaszokat vártam!!!Nem olyanokat amibe letámadjátok az embert,és úgy beszéltek velem mint ahogy én még egy kutyával se beszélnék!!Miért nem lehet NORMÁLISAN,normális hangnemben beszélni a másikkal???
2016. márc. 29. 18:46
 28/51 anonim ***** válasza:
82%

Ez elég normális hangnem. Mi szépen elmondjuk, hogy miért rossz, amit csinálsz. Ezt kérted, nem? Hogy mondjuk el, mi bajunk a szaporítókkal.

Részben jogosan lehetne is minden második szó mocskos, erkölcstelen... Had ne soroljam.

2016. márc. 29. 18:52
 29/51 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen normálisan válaszoltam neked 2 oldalon keresztül. Hogy nem tetszettek a válaszok, na az egy más kérdés...
2016. márc. 29. 19:11
 30/51 bollocks ***** válasza:
100%
Parancsolj, egy teljesen normális, de nyers válasz: azért szóljuk le a szaporítókat, mert mocskos férgek egytől-egyig, téged is beleértve. Önzőségetekben leszarjátok, hogy több százezer kutya sínylődik a menhelyeken, de azért gyártjátok az újabbakat, merthogy cukik. Ami igaz is az első három hónapban, aztán 99%-uk megy az utcára. Úgyhogy szégyelld magad (bár úgysem fogod, mert annyira hülye vagy, hogy azt sem érted, mi a problémánk veletek).
2016. márc. 30. 10:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!