Miért kell leszólni a "szaporítókat"?
"Ja és mi nem a pénzért csináltuk!!!"
Akkor nem kérték volna 5000 forintot sem, hanem ingyen adtad volna őket.
"Csak nem akartuk ivartalanítani és a fedeztetést választottuk!"
Az, hogy nem ivartalaníttatod, nem jelenti azt, hogy fedeztetni kell.
"Csak nem akartuk ivartalanítani, inkább a fedeztetést választottuk!"
Nem tudom, miért kell választani. Nekem sem volt soha ivartalanítva a kutyám, mégsem volt soha kiskutyánk.
Az utolsó válasz meg... Gyenge reagálás a 83%-os válaszolóra, amolyan "felugrott, hogy talán ilyen is volt". Persze, az emberek magy része így hirdeti...
Az, hogy szép... Van egy ismerősöm. Gyönyörű kutyája van, egyszer elmentünk velük kiállításra (a kutya temyésztője és testvérei is ott voltak), és ott mondtam, hogy szerintem itt az a kutya a legszebb, kár, hogy csak nézőként jöttetek és erre mondja a gazdi, hogy igen, valóban szép, csak ezért nem teljesen tükrözi a fajta sajátosságait... Hát, meglepődtem... :D Laikus szemmel... Ilyen az egész.
"Minek meg venni egy kutyát 100-200-300.000Ft-ért ha ugyanaz meg van 40-50.000ért?!"
Te magad szemlélteted immár két oldal óta, mi az az óriási különbség, amit "megfizetsz". A különbség a tenyészcél és a "láttunk jófogáson egy másik barna kutyát aki aranyos volt, meg a gazdája azt mondta, van törzskönyve" között, a körültekintő családfa tanulmányozás, komoly orvosi szűrések és a "nem volt nagyon beteg, a szülei sokáig éltek" között.
"Családi kedvencnek miért nem jó a szaporított kutya,nem beteg attól feltétlenül,és érdekes módon nem csak én voltam szerencsés mert nem egy beteg kutya lett,hanem a környezetemben vagy 5-6 szaporítós kutya."
Wow, ismersz összesen hat, vagy akár (hűha!) HÉT kutyát, akiknek semmi feltűnő(!!!) baja nincs? Csak jófogáson ebben a pillanatban is sok-sok SZÁZ eladó kutya van, túlnyomó részük szaporítótól.
"Attól hogy nem egy méregdrága kutya,attól miért nem lehet teljes értkū??!!!"
Nem az árról van szó. A hozzáértésről, a kutya "létrejötte" mögött álló tudásról, tapasztalatról, a kutya genetikai hátteréről, fajtajelleg erősségéről van szó. Arról van szó, hogy te és a hozzád hasonlók fajtákat tesztek tönkre a szaporítás okától függetlenül egészen egyszerűen azért, mert annyit értetek a témához, mint majom az agysebészethez, és ennek ellenére mégis ÉLETEKKEL játszotok.
Ez elég normális hangnem. Mi szépen elmondjuk, hogy miért rossz, amit csinálsz. Ezt kérted, nem? Hogy mondjuk el, mi bajunk a szaporítókkal.
Részben jogosan lehetne is minden második szó mocskos, erkölcstelen... Had ne soroljam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!