Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegyek szaporítótól kutyát?...

Vegyek szaporítótól kutyát? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű, egészséges havanese kiskutyám. Az egyik legjobb angol kennelből hoztuk el. Mostanában gondolkoztam azon hogy jó lenne neki egy társ. Szaporítótól szeretném venni mert mostanában elég sokat olvasom itt hogy a szaporítóktól vett kutyák betegek és havonta annyit kell rá költeni mint egy kennelből való kutya ára stb... De ha senki nem veszi meg a szaporítótól akkor mi lesz azokkal a kutyákkal? Nekem lenne pénzem ellátni a betegségeit. Nektek mi a véleményetek?
2010. ápr. 2. 10:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
72%
Na akkor végszóként, igen, tenyésztőpárti vagyok, pedig szaporított kutyát sikerült vennem, tudatlanságból annak idején. Ettől még nem szeretem a kutyám kevésbé s én is mindent megteszek érte. Csak azóta rengeteg ismerettel gazdagodtam és beláttam, mi a különbség. Ezért ha legközelebb kutyát veszek, tudom, mit kell nézni és ez nem a kutya ára lesz. Ha pedig nem lesz pénzem rá, nem veszek csak azért szaporítótól, mert nekem jajj de kell az a fajta - mert ez a sznobság. Hanem akkor fogom majd a fajtamentőket fölkeresni vagy örökbe fogadni egy keveréket. Sajnálatból nem szabad kutyust venni szaporítótól. De ettől még egy atípusos kutya is szeretni való, ennek az ellenkezőjét egy szóval sem mondtam. Mert az a kutya nem tehet róla. A szaporítást ítélem el. Hosszú távban kell gondolkozni és a fajta egészét nézni. Mert a szaporítás igenis káros a fajtára nézve.
2010. ápr. 2. 15:04
 22/29 anonim ***** válasza:
66%
Menhelyeken ivartalanított kutyát adnak örökbe. A szaporító meg pont le fogja sz@rni. Te elhoztál egyet, gondoskodsz róla. De a testvérei? És az újabb kölykök, akiket majd kitermel, mert az eddigieket is megvették tőle? Lépj már túl magadon és gondolkodj globálisan... Az nagyon jó, hogy te ivartalanítottad és gondját viseled, de ez csak te vagy. Te is hozzátettél ahhoz, hogy az az ember újabb kölyköket termeljen, akiknek a sorsát te már nem tudod a kezedbe venni! Érted már, mit próbálok ecsetelni? Nem azt, hogy a kutyusod nem szeretni való... Mert minden kutya az! Hanem... amit már sokan sokszor leírtunk. Na de mindegy, ha ennyiből nem érted, akkor azt hiszem, hiába beszélek. De szíved joga másképp gondolkodni, erre csak annyit mondhatok: sajnálom. :(
2010. ápr. 2. 15:10
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

értem mit mondasz, de mint írtam (amit te nem vagy képes felfogni), h anno nem is tudtuk h van különbség!!

a másik, h nem voltak testvérei, egyedüli kölyök volt.

na én befejeztem.

2010. ápr. 2. 15:14
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

jaj és nem minden kutya ivartalanított, amit örökbe adnak. ismerősöm úgy fogadott egy kölyköt örökbe h nem volt ivartalanítva.

de mindegy.

2010. ápr. 2. 15:14
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
te is hozzátettél, mivel neked is onnan van a kutyád
2010. ápr. 2. 15:15
 26/29 anonim ***** válasza:
50%

Igen, hozzátettem és beláttam, hogy hibáztam, míg te ennek ellenére azt mondtad, ez jó, mert megmenti az ember a szaporított kutyát.

Na mindegy is, te úgy gondolkodsz én így, azt hiszem nem fogjuk tudni egymást meggyőzni.

2010. ápr. 2. 15:21
 27/29 anonim ***** válasza:
0%

de buta vagy , már bocs..szóval sem mondtam, h ez jó meg stb.

csak annyit írtam, h vele jót tettem, mert legalább nem fogják fialtatni.

2010. ápr. 2. 15:25
 28/29 anonim ***** válasza:

Ne támogasd ezt a haszonleső, életekkel szórakozó tevékenységet!

Ne vegyél kutyát semmilyen szaporítótól - de azért feltetted a kérdést. Hiszen ezek az állatok is szeretnének élni és joguk van ahhoz, hogy valaki adjon nekik esélyt, aki most te lennél. Igazából tanácstalan vagyok.

2010. ápr. 2. 20:55
 29/29 anonim ***** válasza:
Vegyél :)
2010. aug. 25. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!