Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegyek szaporítótól kutyát?...

Vegyek szaporítótól kutyát? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű, egészséges havanese kiskutyám. Az egyik legjobb angol kennelből hoztuk el. Mostanában gondolkoztam azon hogy jó lenne neki egy társ. Szaporítótól szeretném venni mert mostanában elég sokat olvasom itt hogy a szaporítóktól vett kutyák betegek és havonta annyit kell rá költeni mint egy kennelből való kutya ára stb... De ha senki nem veszi meg a szaporítótól akkor mi lesz azokkal a kutyákkal? Nekem lenne pénzem ellátni a betegségeit. Nektek mi a véleményetek?
2010. ápr. 2. 10:44
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Szép dolog, hogy szeretnél megmenteni (szó szerint) egy kutyust, azért kell alaposan végiggondolnod, mert ha esetleg olyan kutyust veszel aki nagyon beteg és csak később jön elő a betegség, meglesz köztetek a kötődés, és ha annyira beteg, hogy nem lehet kikezelni, és el kell altatni... lelkileg nagyon nehéz feldolgozni, hiszen ők családtagok... nekem az 5 éves staffom gyógyíthatatlan volt és el kellett altatni... a mai napig minden nap gondolok rá és hiányzik...
2010. ápr. 2. 10:48
 2/29 anonim ***** válasza:
93%

Hidd el, lesz neki is gazdája.... A legtöbb ember sajnos szaporítótól vesz kiskutyát, és arra, hogy beteges a kiskutya, és mennyi pénzbe is kerül havonta valójában akkor jön, amikor a saját bőrén tapasztalja.

Én a helyedben inkább a menhelyről hoznék el tündéri kiskutyát (szerintem fajtatiszta havanese-t is lehet menhelyeken találni), és inkább neki biztosítanék fantasztikus életet.

Azonban a döntés rajtad áll, én csak a véleményemet írtam le!

2010. ápr. 2. 10:49
 3/29 anonim ***** válasza:
88%
szaporítótól azért ne vegyél kiskutyát, mert akkor még többet gyártanak:S, hiszen a piacon mindig a kereslet határozza meg a kínálatot:( ergo, ha veszel onnan egy kiskutyát, akkor még több lesz, mert van rá igény:((( akkor sokkal inkább fogadj örökbe egyet, hiszen rengeteg kiskutya sínylődik a menhelyen, akik valószínűleg pont ilyenek miatt kerülnek be, mint a szaporítók, sokan megveszik mert olcsó, utána meg rájönnek, hogy a kezelése viszont horror áron van, és vesznek inkább egy másikat:(
2010. ápr. 2. 10:51
 4/29 anonim ***** válasza:
58%
én 4 évvelezelőtt va 8.-adik születésnapomra kaptam egy gyönyörü hófehér westiet egy szaporítótól. Múlt évben mikor 3 éves volt sajna valamit észrevettem rajta hogy folyton vakarja a hátát. Elvittük állatorvoshoz és azt mondta hogy a hátán jött ki a tejallergia tünete. Szóval sajtot ,vajat,tejet nem is ehet. Mostmár tudjuk és szép és egézséges. Jövőre szeretnék mellé egy kutyust. Kennelb ugyanis szeretnék vele kiállításokra járni.
2010. ápr. 2. 10:52
 5/29 anonim ***** válasza:
94%
Az a véleményem, hogy amíg a szaporító azt látja, hogy a kutyákat megveszik tőle, addig újra és újra gyártani fogja a kiskutyákat! Tehát azzal, hogy veszel tőle, csak buzdítod! Nem azt kell nézni, hogy egyet megmentesz tőle, bár ez kegyetlenül hangzik, hanem azt, hogy hány másikat mentesz meg azzal, ha nem támogatod a tevékenységét. Különben is, az egy dolog, hogy van pénzed kezelésekre, de képes lennél nézni, ahogy egy állat szenved? És abba is gondolj bele, hogy jótékonykodni nem így kell, mert ezer meg ezer más kutya is szenved azon kívül, akit te megvennél! És ha veszel tőle egyet, termelni fog a helyére újabb szenvedő kutyákat. A kutyáknak azzal teszel a legnagyobb szívességet hosszú távon, ha nem veszel ilyen helyről kutyát és a pénzeddel nem bátorítod a szaporítókat cselekedeteik folytatására.
2010. ápr. 2. 10:52
 6/29 anonim ***** válasza:
85%

Az utolsóval egyet értek.

Egyébként jó szándékú ember vagy. :)

A menhelyről hozz kiskutyát inkább. Nem szeretnélek megakadályozni semmiben, a döntés csak rajtad áll.

2010. ápr. 2. 10:55
 7/29 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Úgy döntöttem elmegyek pár közeli menhelyre hátha megtalálom az igazi társat a kutyámnak és persze magamnak. Köszönöm a válaszokat.
2010. ápr. 2. 11:00
 8/29 anonim ***** válasza:
13%

héy

nem azért, de attól még h szaporító nem azt jelenti, hogy Mo.-n az össze olyan kutya beteges

nekem eddig két olyan kutyám volt, akit szaporítótól vettem

az egyik 8 évis élt, nem rég halt meg

a másikat, pedig alig 3 éve vettem és egézséges volt egész eddigi életében, mint a makk

szval ez is olyan relatív fogalom, hogy beteges lesz

2010. ápr. 2. 11:04
 9/29 anonim ***** válasza:
12%

*évig

jah és még él, és semmi jel nem utal arra, hogy nem fog még vagy 8 évig

2010. ápr. 2. 11:05
 10/29 anonim ***** válasza:
93%
Szaporítótól ne vegyél, mert azzal őket támogatod. Inkább támogasd a menhelyeket és fajtamentőket, akik tőlük mentik a kutyákat. A Minimenhelyen van egy kis havanese, aki már régóta vár gazdira. Ő nem beteg, de elég bizalmatlan, mert bánthatták, ezért hosszú ideig kell türelmesen rehabolni, ezért gyerek mellé nem szabad vinni: [link]
2010. ápr. 2. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!