Kisgyerek mellé milyen nagytestű kutyát ajánlanátok?
Most akkor napi 2x fél óra séta amolyan pisi-kaki és ezen felül lenne egy 3. amikor 1-2 órát a futtatóban töltötök?
Így azért más.
Ha csak a napi 2 az átlag, az kevés egészségügyi okból mindenképpen,mert túl sokat kell tartogatnia a pisit,kakit.De ezt állatorvostól is megkérdezheted ha nekünk nem hiszel,attól mert kibírják a kutyák, nem egészséges!!
Illetve napi 1 óra mozgás max egy lusta kistestűnek elég.
Amúgy nagytestű kutyát kaja után szigorúan TILOS mozgatni,könnyebben bélcsavart kap. Séta után ehetnek csak!
Neked milyen érzés lenne mikor jól laktál aztán teli hassal kéne futnod? :D
Szinte bármelyik nagytestű jó lehet,persze megfelelő mozgatással csak(napi 2 séta ami csak fél óra,kevés nagyon)
Az,hogy a gyerekkel hogy jön ki szoktatás nevelés kérdése!!
KIfelejtettem,amit az előttem lévő írt.
Mikor ott a gyerek te nem fogsz a kutyával foglalkozni egy percet sem.
Barátnőmnek most szült az anyja 35 évesen még 3. gyereket -.-
Enni nincs ideje a gyerek mellett. Nem hogy egy kamasz kölyök kutyával foglalkozni.
"És miért ne adnának?"
Azért, mert rettentően naiv a hozzáállásod:
- Egy részt közel sem biztos, hogy bírni fogod a strapát. Ismerek én olyan gyereket is, aki másfél éves koráig folyamatosan sírt. Gondolhatod, szegény anyuka létezni is alig tudott tőle, nemhogy egy másik lényt teljesen más igényekkel még nevelgessen. (És igen, ott is volt segítség.)
- Egy gyermek 5 éves koráig kb. annyi várható el, hogy olyan nyugodtan ellegyenek egymás mellett, mint 2 zsák krumpli. Érdemes elolvasni: [link] (Ez a weblap egyébként is aranyat ér.)
- És ezek után is még nagyon sokáig folyamatosan felügyelni kell a gyerek és a kutya interakcióját. (Tudod, amíg a gyerek folyamatosan elfelejti, hogy ne piszkálja az orrát, azt is el fogja felejteni, hogy "ne ölelgesd Buksikát!" és ebből származnak a balesetek.)
Szerintem érdemes lenne ezt még átgondolnod. Nincs a környezetedben kisgyerekes és kutyás anyuka, akivel őszintén el tudnál beszélgetni a helyzetről? (Mi sem akarunk sem a kutyának, se neked és a családodnak rosszat, de hátha egy olyan hús-vér embertől, akit személyesen ismersz könnyebben elfogadod a negatív véleményt, mint egy halom internetes arcnélkülitől.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!