Póráz nélkül sétáltatható, nagytestű, lakásban tartható kutyát szeretnék. Milyen fajtát ajánlanátok?
Gondolkodtam a huskyn de nem sétáltatható póráz nélkül azt olvastam, malamutra is gondoltam de arról kevés volt az információm. Szóval nem tudom.
A boxerrel nincs jó kapcsolatom.
Hosszabb szőrűt szeretnék, de nem értek nagyon hozzá, nem tudom hogy keressem.
A póráz nélküli sétáltatás nem fajtafüggő, hanem gazdafüggő...
(Amúgy nem szabályos...)
Ha nagyestű, hosszúszőrű kutyát szeretnél, előszöris gondold át, mely fajták tetszenek küllemre. Tele a net fotókkal. Aztán amelyik tetszik, arról olvass többet, milyen temperametumú, mozgásigényű, tapasztalt gazdát igényel-e, vagyis hogy kielégíti-e az igényeidet és hogy te ki tudod-e elégíteni az ő igényeit.
Ha ennyire nem fontos a fajta, meg sokallod a cirka 100 ezret érte, akkor menhelyeken nézz körül, gyönyörű hosszúszőrű, nagytestű kutyák vannak, lusta, aktív egyaránt.
Ha a szánhúzók tetszenek, nézz körül a fajtamentés oldalán, érdeklődj a kutyákról, van náluk elég sok, hátha van köztük neked való is.
Köszi a válaszokat.
A szánhúzók tetszenek leginkább. A takarítás nem probléma. Nem a városban akarom elengedni hogy szaladjon, hanem van nem messze tőlünk egy hatalmas terület, tavak, szántőföldek a másik irányba meg ott a bükk. Szóval ott engedném el ahol nem okoz gondot, de azt szeretném, hogy hívószóra azonnal jöjjön.
Ez teljes mértékben nevelés kérdése lenne? Mert volt ismerősömnek egy kutyája ami abszolút nem engedelmeskedett, az is lett a veszte... De hát valószínűleg nem nevelte rendesen... de hát ki az a hülye aki könyörög egy kutyáért amit fizikailag képtelen nevelni, nem bírja, mert nem menni is nehezen bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!